Zo was de eerste keer Dutch Comic Con

  • Special

  • 3 jul 23 om 00:00

  • Robin

  • 4

De trein komt aan in Utrecht Centraal en de zon staat al hoog op de hemel. Het doet de naam van deze ‘zon’dag eer aan. Het is warm, maar dat deert de grote groep mensen die gekleed richting Comic Con gaat helemaal niet. Voor mijzelf is het al gesneden koek, maar voor mijn vriendin is het de eerste keer. 

Hoewel ik zelf al verschillende keren Dutch Comic Con mocht ervaren (zoals de 2022 wintereditie samen met Dennis) is het best interessant om te zien hoe zo’n groot evenement dat alles van games tot anime viert wordt ervaren door iemand die deze cultuur net is ingestapt. Daarom heb ik aan mijn vriendin gevraagd haar ervaringen te delen als iemand die voor het eerst een Comic Con bezoekt. 

Hoewel ze ondertussen al meer kent van ‘geek/nerd culture’ is het voor haar toch vrij nieuw. Ze heeft misschien dan net Super Mario Odyssey uitgespeeld en loopt ze bij met de One Piece-anime, er is er toch nog genoeg te ontdekken in deze cultuur. Dutch Comic Con helpt daar zeker wel bij!

Mijn vriendin heeft pas Super Mario Odyssey uitgespeeld. Altijd een goede reden om deze trailer weer te tonen.

De eerste keer Dutch Comic Con

Voordat ik naar Dutch Comic Con ging, had ik geen idee wat ik kon verwachten. Het enige wat ik wist was wat Robin mij had verteld. Ik was al enthousiast om alles te zien, maar toen ik in de trein de grote groepen mensen in kostuums zag werd ik echt benieuwd!

Toen we bij Dutch Comic Con aankwamen, waren er zoals verwacht veel bezoekers. Sommigen in kostuum en anderen in gewone kleding. De meesten kwamen binnen met een groep vrienden die allemaal kostuums droegen van verschillende personages uit dezelfde film, video game of anime. Ze namen foto’s met andere mensen die dezelfde kostuums aanhadden of uit hetzelfde universum kwamen. Hoewel de kostuums soms van dezelfde figuren waren, zat er soms een persoonlijk tintje aan waardoor ze van elkaar verschilden. Ik vond dat erg interessant en cool. Veel kostuums waren dan ook erg leuk en creatief. Helaas zagen we geen aangewezen of specifieke gebieden waar ze foto’s konden maken. Ik denk dat het tof zou zijn als er door de hele zaal wat meer ruimtes waren met achtergronden/posters van de populairste films, anime of games om foto’s te maken. Achteraf bleek dat deze er wel degelijk waren en zelfs op de kaart stonden aangegeven, maar voor een relatieve leek vallen ze misschien dus wat te weinig op. 

Hoewel ik een beginner ben op het gebied van games en relatief nieuw op het gebied van anime, vond ik toch dat er voor ieder wat wils was. In het begin was ik een beetje nerveus en bang om anderen te benaderen omdat ik dacht dat ik niet genoeg wist over een spel, film of serie, maar nadat ik een rondje had gedaan en kleine gesprekjes had gevoerd, voelde ik me meer op mijn gemak. Ik speelde een klein stukje van de demo van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De persoon die me hielp was erg aardig en legde me het spel uit. 

We hebben bijna alles wel gezien en wilden heel graag veel merchandise kopen. Ik vond wel dat de prijzen een beetje hoog waren, maar ik denk dat dat is wat je daar kunt verwachten. 

Al met al was het een nieuwe ervaring voor mij en ik zal in de toekomst zeker nog een keer gaan.

Na Mario, misschien toch Zelda?

Nintendo, Gaming en Dutch Comic Con

Zoals je hoort was de ervaring van mijn vriendin erg positief. Ik vond het bezoek ook erg tof en naast dat ik nieuwe Puma-schoenen had gekocht met een NES-thema was Nintendo er ook met één van de mooiste stands die ze bij een Comic Con hebben gehad. De stand was volledig Tears of the Kingdom gethematiseerd, wat super vet was. Het was wel jammer dat The Legend of Zelda ook het enige spel was dat speelbaar was. Ik had toch wel op een multiplayer-stukje in deze stand gehoopt met Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros. Ultimate of Splatoon 3.

Deze spellen waren trouwens wel aanwezig, maar aan de andere kant van de booth. Hier was het podium te vinden waar onze Evelyne Everybody 1,2 Switch had gespeeld. Zelf werd ik ook het podium opgevraagd in een free-for-all Smash-gevecht. De leuke twist was dat er vooraf aan een rad werd gedraaid waarna een extra regel werd toegevoegd voor alweer we het gevecht starten. In dit geval mochten we alleen spelen met The Legend of Zelda-personages, uiteraard ging ik met Ganondorf en uiteraard ( 😉 ) won ik een leuke Animal Crossing-pin. 

Verder was er net zoals bij de Wintereditie een Smash Brothers-booth te vinden die niet door Nintendo zelf was opgezet. Daarnaast waren er ook nog andere booths binnen de gaming zone van Dutch Comic Con. Toch moet ik wel zeggen dat de hoeveelheid gaming ‘aanwezigheid’ op Dutch Comic Con niet echt groot was. Nintendo was naar mijn idee wel het grootst aanwezig en hoewel er jammer genoeg maar één spel was, was er op het podium genoeg te doen.

Winter wonderland

Ik kijk in ieder geval al uit naar de Dutch Comic Con 2023 Winter Editie, waar demo’s van Tears of the Kingdom wel weer aanwezig zullen zijn, maar dan ook hopelijk gevuld met de titels van de recente Nintendo Direct zoals Super Mario Wonder, Super Mario RPG, WarioWare Move It! Ga ik er dan heen met mijn vriendin? Vast en zeker!

Winter Wonder~~land. Ook weer een goede reden om deze trailer te tonen!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Zelda-makers: “De mogelijkheden voor de franchise zijn eindeloos”

5

Nieuws Zelda-makers: "De mogelijkheden voor de franchise zijn eindeloos"

03-07-2023

4

Erik

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch 2-devkits mogelijk al in omloop

9

Nieuws Gerucht: Nintendo Switch 2-devkits in omloop

02-07-2023

5

Robin

Discussieer met ons mee! 4

Paul

3 jul 23 om 08:57

#10600‍

3839 XP | 666 comments

Toffe special! Ook een leuke insteek zo met je vriendin. Die NES-Puma's zijn ook leip. Heb je een linkje?

Robin

3 jul 23 om 09:14

#10601‍

3320 XP | 491 comments

Helaas had hij geen website dus deed hij dit alleen op cons e.d. En bedankt  

Paul

3 jul 23 om 11:51

#10607‍

3839 XP | 666 comments

Zonde! Vind ze oprecht tof. Misschien dan maar events gaan afstruinen!

Mitch

3 jul 23 om 10:02

#10604‍

3111 XP | 484 comments

Tof eventverslag, leuk om te lezen