Zet Tetris 99 een nieuwe trend voor Nintendo Switch Online?

  • Column

  • 22 feb 19 om 09:00

  • Erik

  • 0

Heb je Tetris 99 al gedownload? Best een verslavend spelletje hè? Hoewel ik de helft van de spelmechanieken nog niet heb uitgeplozen (T-Spin, huh?), houdt het me wel aan mijn Switch gekluisterd. Al kan ik me ook goed voorstellen dat je het nog niet geprobeerd hebt – de dames en heren van Nintendo hebben Nintendo Switch Online tot dusver niet heel aantrekkelijk gemaakt.

Het goede nieuws: The Big N is op de hoogte van dit feit. Eind vorig jaar zei president Shuntaro Furukawa nog dat hun missie voor de service ‘Meer spellen. Meer mogelijkheden. Meer plezier’ is. “Op dit moment is onze focus om de aantrekkelijkheid van Nintendo Switch Online te versterken,” voegde Furukuwa hieraan toe. “Om een bepaalde basis aan abonnees te bereiken, moeten we de content van de service nog verder verbeteren. Dit is dus waar we mee bezig zijn, met het begrip dat je de tijd die we hiervoor nodig hebben, in jaren kan meten.”

Hij zegt feitelijk het volgende: er komt meer content voor Nintendo Switch Online aan, maar het kan jaren duren voordat we een acceptabele hoeveelheid hebben. Toen ik de quote destijds las, dacht ik dat hij sprak over meer Virtual Console-titels. Al voor de launch van de service (zelfs bij zijn aankondiging in 2017) werden we namelijk ingepalmd met de belofte van meer NES-spellen. Dataminers zetten dit vorige maand nog kracht bij doordat ze de code voor een flink aantal SNES-spellen op de Nintendo Switch vonden.

Maar wat nou als hij doelde op volledig nieuwe, exclusieve content?

Afgelopen week was hier namelijk uit het niets Tetris 99. Dit is Nintendo’s antwoord op het populaire Battle Royale-concept: puzzelen tegen 98 andere spelers. Een fris concept en exclusief voor Nintendo Switch Online-abonnees. En dan is het nog een verdomd vermakelijk spelletje ook (Paul legt je er graag alles over uit)!

Screenshot Tetris 99

Toegegeven: voor PlayStation 4- en Xbox One-bezitters is het verkrijgen van ‘gratis’ content natuurlijk niets nieuws. Zij kunnen met een online abonnement elke maand een hele rits games op hun console downloaden. Toch gaat het hier vrijwel altijd om eerder verschenen videospelletjes. Dit maakt Tetris 99 direct al heel bijzonder: het betreft een volledig nieuwe Tetris-game! Daarnaast is het niet beschikbaar voor mensen zonder de online service. Over exclusiviteit gesproken. Dit maakt het niet alleen een interessante zet voor ons als speler, maar ook voor de unieke positie van de Nintendo Switch in de online markt (en voor Nintendo om nieuwe abonnees te werven).

Ik heb daarom zo’n donkerbruin vermoeden dat Virtual Console niet het enige paradepaardje van Nintendo Switch Online gaat worden. Nee, wij gaan ongetwijfeld meer exclusieve, unieke online projectjes zien als Tetris 99. Misschien niet elke maand zoals bij de NES-spellen, maar wel op regelmatige basis (wees gerust, die SNES-spellen komen er ook echt nog wel). In welke vorm ze dit gaan aanpakken? De tijd zal het leren. Wat mij betreft ziet de toekomst van de service er in ieder geval een stuk rooskleuriger uit.

Like dit bericht:

Recente artikelen

World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

0

Media World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

25-02-2024

0

Martijn

SteamWorld Quest

0

Preview SteamWorld Quest

27-02-2019

0

Daan

Tetris 99

0

Review Tetris 99

20-02-2019

0

Paul

Reageer als eerste!