Seks voor exclusieve game-info

Zo’n negen jaar geleden hoorde ik eens het gerucht dat Nintendo bezig was met vier nieuwe Mario-platformers. Alle vier de games zouden uitkomen op de Nintendo GameCube en ze zouden allemaal als thema een seizoen kennen. Super Mario Sunshine betrof de zomer en dan zouden ook nog de herfst, winter en lente aangedaan worden in drie andere, losse games. Gezien het nieuws persoonlijk kwam van een gerespecteerd persoon binnen de game-industrie, plaatste ik het nieuws gelijk als waarheid op mijn toenmalige .tk-website. Ik was twaalf jaar oud en naïef. Gelukkig was er niemand die mijn site bezocht, want later bleek alles complete onzin te zijn.

Op dit moment wordt de gaming-media op het gebied van Nintendo overheerst door een fenomeen dat al eeuwenoud is: geruchten. Met de nieuwtjes omtrent Project Café en de daadwerkelijke bevestiging van het bestaan ervan, lijkt het nu even alsof alle geruchten waar zouden kunnen zijn. Mensen raken gehyped, men heeft er zin in en de algemene stemming is positief. Ik zal het niet ontkennen dat geruchten negen van de tien keer zeer aantrekkelijk zijn en ik plaats ze dan ook maar al te graag op N1ntendo. De website-statistieken tonen aan dat ook jullie, de bezoekers, de geruchten het meest leeswaardig vinden in vergelijking tot andere nieuwtjes. Gelukkigerwijs zul je bij ons niet gauw thuis komen van een koude kermis, want indien het geruchten betreft, zul je dat groots aantreffen met het woord “Geruchten:’ in de kop. We herhalen het eventueel nogmaals in het artikel zelf: alles wat nodig is om duidelijk te maken dat het om geruchten gaat. De genoemde informatie kan dus waar, maar ook niet waar zijn. Het is altijd een streven geweest in ons ruim tienjarig bestaan dat wij gezien worden als valide nieuwsbron op Nintendo-gebied. We willen niet inspelen op de lezer zijn of haar naïviteit, we willen juist zo neutraal en professioneel mogelijk zijn in het brengen van nieuws. We willen dat mensen zeggen: “Als het niet op N1ntendo staat, is het of niet waar, of het is (nog) niet de moeite waard om te plaatsen.’

Een nobel streven, al zeg ik het zelf, maar helaas wordt dit niet door iedereen gedeeld. Er kan ook gemakkelijk misbruik worden gemaakt van het enthousiasme van de lezer dat is ontstaan na de bevestiging van geruchten, zeker wanneer die eerder onwaarschijnlijk leken. Dit gegeven zien we op dit moment terug op een hoop Nintendo-websites. “Banjo Kazooie 3DS in de maak?!’ leest het in de titel op een flink aantal Nintendo-gerelateerde pagina’s. Een bijzonder lokkende titel die ongetwijfeld voor sensatie zorgt. Ik zou er mijn hand voor in het vuur durven steken dat we na het plaatsen van dit bericht een hoop bezoekers blij zouden maken en nog enthousiaster zouden kunnen krijgen. Echter, dit zou allemaal onterecht zijn en dat is precies hetgeen we niet willen: mensen teleurstellen.

Wat je op dit moment op het web leest over Banjo Kazooie 3DS in combinatie met Metroid- en Earthbound-informatie kan voor 99% als klare onzin worden bestempeld. De feitelijke weerleggingen hiervan zal ik niet uiteenzetten in dit artikel, ik haal slechts één argument aan wat na de PSN-hack mogelijk de grootste facepalm op dit moment verdient op gamesgebied. De originele bron presenteert de ‘weetjes’ weliswaar als geruchten, maar het gaat om de manier waarop. Ik citeer (vertaald):

‘Ik heb een paar geruchten die ik heb van betrouwbare bronnen. Neem ze alsjeblieft met een korreltje zout. Daten met een jongen die nauw samenwerkt met Nintendo heeft zo zijn voordelen, maar omdat ik seks met hem heb, wil dat nog niet zeggen dat alles wat hij tegen mij zegt, waar is.’

Ik had het stiekem o-zo graag zelf willen proberen hier op N1ntendo. Een hoop spannende geruchten op een rijtje zetten, die ik zelf compleet heb verzonnen terwijl ik een bruine beer losliet op de WC, en de geruchten voorafgaan met de tekst: “Sommigen van jullie weten het wellicht al, maar ik heb regelmatig seks met belangrijke dames binnen de game-industrie. Onlangs hoorde ik tijdens het innen van mijn wekelijkse fellatio de dame in kwestie de woorden “Zelda, Full HD, realistisch, launchgame, Project Café, mei 2012′ mompelen, maar dat weet ik niet zeker, want ze praatte vooral binnensmonds.’ Vervolgens zou ik dan zeggen dat ik jullie allemaal op de hoogte houd en hopelijk volgende week meer krijg te horen bij mijn volgende seks-afspraak met de betreffende persoon. Hits, views en websites die het overnemen gegarandeerd, al wordt het verhaal er omheen mogelijkerwijs weggelaten. Anders klinkt het misschien ongeloofwaardig, toch?

Ik weet echt niet wat de dame in kwestie bezielde toen ze bovenstaande seks-quote in haar artikel propte. Nu ik haar ‘informatie’ op websites zie verschijnen die een groot bereik hebben, zou ik er haast oprecht kwaad om kunnen worden. Er worden ontzettend veel mensen blij gemaakt met een dode mus en dat omdat een bepaalde dame het zo nodig vond om het internet te bevuilen met geruchten die ze zogenaamd zou hebben verkregen na het hebben van seks met een belangrijke persoon in de game-industrie. Is dat de gamejournalistiek van tegenwoordig? Alles doen voor de aandacht? Het gevolg van een geruchtenlijstje als dit, is dat alle informatie een eigen leven gaat leiden. Al gauw wordt de originele bron vergeten en gaan sites elkaars nieuws overnemen. Het gerucht verschijnt op nog meer sites, wordt nog hardnekkiger en er worden nog meer mensen onterecht blij gemaakt.

Het is absoluut niet de eerste keer dat dit gebeurt en de dame in kwestie is dan ook niet de enige belhamel. Opeens hebben allerlei websites ‘betrouwbare doch anonieme bronnen’ waarna er negen van de tien keer zogenaamd exclusief nieuws verschijnt over Nintendo’s nieuwste console. Het lijkt me dan ook verstandig dit fenomeen open en bloot op tafel te leggen. Ik zeg niet dat we bij N1ntendo een stel heilige boontjes zijn, maar ik hoop dat jullie het allemaal uiterst vreemd zouden vinden als ik een stel geruchten presenteer na een persoonlijke seksanekdote. Het foutief interpreteren van gamenieuws is iets wat gemakkelijk voorkomen kan worden door voor jezelf slechts een aantal sites bij te houden die voor jou rechtmatig zijn gebleken. Een waarschuwing om als lezer op je hoede te zijn, zeker in deze geruchtgevoelige periode, lijkt me niet misplaatst. Geloof niet alles wat je leest en controleer vaak meerdere vooraanstaande bronnen voordat je iets als ‘waar’ beschouwt.

Dat de dag waarop wij exclusief nieuws hebben na het hebben van seks met een belangrijk game-persoon zich maar nooit aan moge dienen. Tenzij de dame in kwestie woest aantrekkelijk is natuurlijk.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

Exclusief: Rayman Origins als retail-game voor Wii bevestigd

0

Nieuws Exclusief: Rayman Origins als retail-game voor Wii bevestigd

12-05-2011

0

Redactie

De langzame start van de Nintendo 3DS

0

Column De langzame start van de Nintendo 3DS

26-04-2011

0

Redactie

Reageer als eerste!