Afscheidsbrief aan de Wii U

  • Column

  • 7 dec 16 om 11:18

  • Erik

  • 0

Betreft: Gefeliciteerd met je verjaardag, Wii U!

N1ntendo-redactie, 7 december 2016

Beste Wii U,

Gefeliciteerd met je verjaardag! Je vierde alweer zelfs. Wat gaat de tijd toch snel!

Al kan ik me voorstellen dat je zelf misschien niet zo blij met dit jubileum bent, gezien je binnenkort alweer wordt vervangen door je opvolger. En toegegeven: in een tijd waarin jouw neven en nichten een langer leven hebben dan ooit, klinkt een krappe vier jaar inderdaad niet als heel indrukwekkend. Maar Wii U, zo treurig hoef je hier niet op terug te kijken.

Ik weet nog goed toen je eind 2012 op de markt kwam, en eigenhandig een nieuwe generatie inluidde. Nintendo-fans jubelden, want eindelijk konden zij via jou met knisperscherpe HD-beelden spelen. De overige consumenten wisten echter niet zo goed wat ze met je aan moesten. Want in welk opzicht verschilde je nou van jouw grote broer? Het hielp ook niet mee dat je ouders kennelijk ook geen idee hadden hoe ze je aan moesten prijzen. Roerige tijden volgden, waarbij je het gros van je dagen in winkelschappen moest verslijten.

Niemand ziet graag iets falen waar die stiekem best wel blij mee is. Talloze artikelen verschenen op het wereldwijde web. Geschreven uit teleurstelling, zoekend naar redenen om jouw teloorgang te verklaren. Hopend dat het tij misschien nog keren ging, hopend dat het weer beter met je zou gaan. Want zelfs de grootste sceptici wisten ook wel dat er best wel wat plezier met je te beleven viel. Hoewel veel andere familieleden je nagenoeg volledig links lieten liggen, hebben je ouders voor meer dan een hoop plezier gezorgd.

Maar het tij bleek niet meer te keren. Het zorgt nu voor een ietwat schimmige verjaardag voor je, Wii U. Iets wat jij waarschijnlijk nog beter in je hoofd geprent hebt dan ik. Je kijkt terug op de prestaties van je succesvolle broer en hebt alweer een klein broertje of zusje in het kielzog die al bij voorbaat geprezen wordt om zijn mogelijke kunnen. Je zou je zomaar het zwarte schaap in de familie kunnen voelen.

Maar Wii U, die gedachte moet je uit je hoofd zetten. Misschien heeft niet iedereen je in huis gehaald, maar zoals ik al schreef: Nintendo-fans jubelden destijds met jouw komst. En het gros van deze fans doet dat waarschijnlijk nog steeds, al zeggen ze dat niet allemaal even openhartig. Wist je dat er meer dan 8 miljoen mensen zijn die Mario Kart 8 hebben gehaald? 8 miljoen! Dat is meer dan 60% van iedereen die jou in de huiskamer heeft staan. Of kijk bijvoorbeeld eens naar de vele fans die gisteren enthousiast hun meest favoriete spellen van jou met ons wilden delen. Daarnaast heb jij eigenhandig voor de grote amiibo-rage gezorgd en waren de vele Mario-levels die op jou gebouwd werden maandenlang hét onderwerp in videospelletjesland.

Feiten en cijfers zijn niet alles in deze wereld. Kijk bijvoorbeeld naar dat oude neefje van je, Dreamcast. Die wordt nog steeds geroemd om het vele plezier dat hij bracht, ondanks dat ook hij vooral in de winkelschappen bleef staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat er over tien jaar ook zo weemoedig naar jou wordt gekeken. De kans is groot dat zelfs je toekomstige broertje, de Nintendo Switch wat van jouw nalatenschap erft. Wat zou het ook mooi zijn als het plezier dat wij al hebben ervaren, nu ook overslaat op de rest van de wereld!

Daarom wil ik je met een goed gevoel feliciteren met deze vierde verjaardag, Wii U. Niet iedereen kon ervaren hoe tof je was, maar er zijn velen die jou de afgelopen jaren wél trots onder hun TV hadden staan. Velen die meer dan prachtige avonturen hebben beleefd in het Mushroom Kingdom, Hyrule en op nog veel meer plekken. Velen die nu talloze gekke poppetjes in de kast hebben staan, nog steeds hun tegenstanders met verf onderkliederen en de wereld hebben verblijd met hun mooiste tekeningen.

En dat, dat is misschien wel meer waard dan het feit dat ik deze brief aan jou schrijf. Wat gaat die tijd toch snel, hé?

Namens de N1ntendo-redactie,

Erik

Like dit bericht:

Recente artikelen

Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

0

Nieuws Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

30-05-2024

0

Martijn

Super Mario Run

0

Review Super Mario Run

15-12-2016

1

Mark

Wii Say Goodbye

0

Column Wii Say Goodbye

22-10-2016

1

Redactie

Reageer als eerste!