Hoofdafbeelding bij Alle Pokémon-games op de Nintendo Switch

Alle Pokémon-games op de Nintendo Switch

 • Special

 • 13 sep 23 om 09:47

 • Erik

 • 0

Wil je weten welke avonturen je allemaal kunt ervaren in de wereld van Pokémon? In dit artikel delen we een lijst met alle Pokémon-games op de Nintendo Switch, en alles wat je erover moet weten.

Alle Pokémon-games op de Nintendo Switch

In totaal zijn er zeventien Pokémon-spellen te spelen op de Nintendo Switch. Hierbij zijn verschillende versies als één game gerekend.

De volledige lijst:

Originele games
Spellen uit de hoofdserie die voor het eerst op de Nintendo Switch zijn uitgekomen. 

Remakes / Remasters
Spellen uit de hoofdserie die oorspronkelijk op een andere console uitkwamen, maar in een nieuw jasje gestoken werden op de Nintendo Switch. 

Spin-offs
Dit zijn spellen die niet de traditionele Pokémon-gameplay volgen, maar wel onderdeel zijn van het universum. 

Nintendo Switch Online
Deze spellen zijn speelbaar met een abonnement op Nintendo Switch Online. Dit kunnen ook spin-offs zijn.

 • Pokémon Trading Card Game (Game Boy Color, 2000)

Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket
Deze spellen zijn speelbaar met een abonnement op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Dit kunnen ook spin-offs zijn.

 • Pokémon Snap (Nintendo 64, 2000)
 • Pokémon Stadium (Nintendo 64, 2000)
 • Pokémon Stadium 2 (Nintendo 64, 2001)
 • Pokémon Puzzle League (Nintendo 64, 2001)

Add-on content / Anders
Dit zijn uitbreidingspakketten van origele games, of staan op een andere manier met de hoofdspellen in contact. De add-on content is uniek voor elke versie. 

 • Pokémon Home (2020)
 • Pokémon Sword & Shield: The Isle of Armor + The Crown Tundra (2020)
 • Pokémon Scarlet & Violet: The Secret of Area Zero (2023)

Verscheidene personages uit het Pokémon-universum maken daarnaast hun opwachting in vechtspel Super Smash Bros. Ultimate.

Welk Pokémon-spel is het leukst op de Nintendo Switch?

Pokémon Scarlet & Violet zijn de nieuwste spellen op de Switch, en zonder twijfel het leukst om te spelen. Het zijn de eerste games die een volledige open wereld kennen, en laten je gaan en staan waar je wil. Vanuit hier zijn er drie grote verhaallijnen te volgen, waarvan eentje je traditioneel badges laat verzamelen door Gym Leaders te verslaan. Daarnaast zijn ze toegankelijk voor nieuwe spelers, en het meest relevant qua content.

Onze review van Pokémon Scarlet & Violet

Ben je op zoek naar een nostalgische en meer traditionele Pokémon-ervaring, dan zijn Pokémon: Let’s Go, Eevee en Let’s Go, Pikachu ook aan te raden. Deze games zijn remakes van het originele Red & Blue uit de jaren ’90, en spelen zich af in dezelfde wereld. De twist is dat de focus nu veel meer op het vangen ligt, wat je doet met een Pokémon GO-achtig systeem. Voor oudgedienden kent het spel daarnaast een aantal leuke verrassingen.

Onze review van Pokémon: Let’s Go, Pikachu & Eevee

Hoeveel Pokémon-games zijn er in totaal?

In totaal zijn er negen generaties aan Pokémon-spellen verschenen, dus negen hoofdspellen. Reken je verbeterde versies en remakes mee, dan staat de teller op 21 games. Tel je daarnaast ook nog spin-offs, pc-spellen en mobiele games mee, dan kom je op meer dan 100.

Het nieuwste spel is Pokémon Scarlet & Violet (2022), maar de franchise bestaat al sinds 1996.

Afbeelding toont collage uit video over 1008 Pokémon

Er zijn meer dan 1.008 Pokémon sinds 1996.

Pokémon is een van de meest bekende franchises ter wereld. In de games ga jij als Trainer op avontuur om Pokémon te vangen met speciale ballen. Deze Pokémon kun je aan je team toevoegen (maximaal) zes, waarna je er robbertjes mee kunt vechten. De games staan bekend om steen-papier-schaar-gevechtssysteem, waarbij vuur bjvoorbeeld gras verslaat. En water weer vuur. Pokémon als Pikachu, Charizard, Greninja, Lapras en vele anderen zijn door de jaren heen uitgegroeid tot ware iconen.

De games leunen vaak meer op gameplay (uitzonderingen daargelaten), en zijn zowel geschikt voor kinderen als mensen die al lang fan zijn van de franchise.

Heb je vragen of opmerkingen over de Pokémon-franchise? Laat ze gerust hier achter. Ik (Erik) of mijn mede-redactieleden zullen ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Voeg N1-UP toe aan je favorieten voor het laatste nieuws over Pokémon én Nintendo!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

Super_Sonic_lifegiving_art_2016_

0

Nieuws Sonic Frontiers krijgt trailer voor The Final Horizon DLC

13-09-2023

3

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet & Violet - The Teal Mask; haal jij 'm in huis

4

Poll Pokémon Scarlet / Violet: The Teal Mask is uit; haal jij 'm in huis?

13-09-2023

5

Erik

Reageer als eerste!