12 keer liefde voor de Switch

  • Special

  • 3 mrt 18 om 11:40

  • Erik

  • 0

Wauw Nintendo Switch, je bestaat alweer één jaar! Wat is de tijd voorbij gevlogen, hé? Misschien komt het wel omdat we allemaal al zoveel van je zijn gaan houden. Het liefst zouden we ook de hele tijd met je spelen. Wat mooi dat dat ook kan, hé? Daarom speciaal voor jou, Nintendo Switch, 12 redenen waarom we zo van je houden. Eén voor elke maand dat je bestaat!

1. Je laat ons gewoon samen Mario Kart in een trein spelen

Leeuwarden ligt nogal in een uithoek. Hetzelfde geldt voor Veghel, Ysselsteyn en Hulst. Daarom is de N1-crew nogal eens afhankelijk van het OV om ergens in de bewoonde wereld te geraken. Het staat natuurlijk buiten kijf dat jij perfect bent voor deze reisjes, maar je laat zelfs onze vrienden of andere reisgenoten meegenieten! Zo’n ver avontuur staat nu ook helemaal in teken van hectische potjes Mario Kart 8 Deluxe. En je hebt zelfs een standaard om dat nóg gemakkelijker te maken!

2. Cartridges

Oh, wat doet je maker dat toch goed, hé? Zij weten ook wel dat velen van ons zijn opgegroeid met die grote dikke cassettes van de Nintendo 64, Super Nintendo of zelfs de NES. Natuurlijk zou er direct een grote rookwolk van nostalgie uit onze oren spuiten als de Nintendo Switch dit ook zou hebben. Dat ze toevallig zo belachelijk smerig smaken, zien we maar door de vingers. Moet ook wel, met zulke heerlijk snelle laadtijden.

3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild & Super Mario Odyssey

Oh, wat heb je ons hiermee toch verwend het afgelopen jaar. En dat in je eerste jaar, Switchie! Beter dan dit gaat het niet worden hoor. Of je moet ons toevallig Pokémon in HD geven, of iets dergelijks. Maar dat lijkt ons iets te veel wishful think… Wat zeg je nou? Dat komt ook?!

4. Je Pro Controller

We weten allemaal dat dit stiekem de ultieme manier is om met jou te spelen. Je Pro Controller heeft heerlijke, iets te grote knoppen en van die lange doch subtiel voelende triggers. En dan heeft het ook nog eens die realistische trillingen van de HD-Rumble! Het laat de Pro Controller van je grote broer de Wii U diep in het stof bijten. Moest je niet een half fortuin voor een Pro Controller neerleggen, dan hebben wij het idee dat zo’n beetje iedereen hiervan zou genieten!

5. Wii U-titels geef je nogmaals de kans om te schitteren

Herinner je je grote broer nog, Switch? Hij gaat onder de naam Wii U. Nee? Doet geen belletje rinkelen? Wij hebben ‘m zelfs nog eens een afscheidsbrief geschreven. Ach, het maakt ook niet uit. Het belangrijkste is dat jij zijn spellen nogmaals kan laten schitteren. Mario Kart 8 Deluxe, Hyrule Warriors: Definitive Edition, Bayonetta 2, Donkey Kong: Tropical Freeze… Stuk voor stuk briljante titels die een veel grote publiek verdienen. En wat is het mooi dat jij ze dit kan geven.

6. HD Rumble

<3

7. Je komt in zoveel kleurtjes!

In vroegere tijden (lees: tegenwoordig) werd een console doorgaans gepresenteerd als een stijlvolle toevoeging aan het interieur. Een glanzend zwart of wit apparaat dat zelfs je vriendin wel onder de televisie wil zetten. Jij doet daar gelukkig niet aan mee, Switch. Roze, groen, geel, rood of blauw: met je felle tinten breng je het kind in iedereen naar boven. Het moge duidelijk zijn: jij bent bedoeld om spelletjes op te spelen. En dat is stiekem waar gameconsoles ook voor bedoeld moeten zijn. Koopt je vriendin maar zo’n saaie grijze variant.

8. De terugkeer van stoere third party-ontwikkelaars

Hiervoor mag je jezelf wel heel hard op de borst kloppen, Nintendo Switch. Ineens wil iedereen games voor je maken. We worden zelfs getrakteerd op stoere spellen als DOOM, Skyrim, NBA 2K18, FIFA 18 en Payday 2. En dan is volgens velen jouw versie van DOOM zelfs de ultieme variant! Het schijnt zelfs dat er tegenwoordig mensen zijn die deze third party-spellen kopen. Ja, wij weten ook niet wie hoor. Maar we mogen ze wel heel dankbaar zijn!

9. Een schatkamer vol indies

Indiespelletjes, dat was toch wel een puntje waar je grote broer mee excelleerde. Maar Switchie toch, jij gaat hier in je eerste jaar al dik overheen. Sommigen noemen jou zelfs het ultieme platform voor dit soort kleine brokjes speelplezier. Laten we daarom voor het gemak maar even wat pareltjes opnoemen: Celeste, Night in the Woods, Golf Story, Enter the Gungeon, Rocket League, Stardew Valley en het gewoonweg fenomenale SteamWorld Dig 2. Om koude rillingen van te krijgen, zo fijn.

10. We kunnen lekker over opslagruimte blijven zeuren

Ieder Nintendo-platform moet iets hebben waar we met z’n allen even lekker over kunnen mopperen. En zelfs dat weet je ons te geven, Nintendo Switch. Niet alleen zit je snel vol met je 32 gigabytes (sommige spellen kunnen niet eens op je harde schijf!), maar je geeft ons ook geen enkele mogelijkheid om opslagdata een back-up te geven. Je vleit ons!

11. Regiovrijheid

We weten dat je ouders net doen of je een console bent, Switch, maar stiekem zien we je allemaal als een handheld die je overal mee naar toe kunt nemen. En wat schetst onze verbazing? We kunnen zelfs op verre reizen in Noord-Amerika of Japan spelletjes voor je kopen. Of ze gewoon thuis op de bank importeren. Iets wat die gekke ouders van je sinds de Nintendo DS niet meer hebben gedaan. Zo hoeven wij Europeanen écht nooit meer iets van je te missen!

12. Je bracht al het vertrouwen in Nintendo terug

‘Nintendo moet maar stoppen met consoles maken.’ ‘Het bedrijf moet zich richten op de mobiele markt.’ ‘The Big N is ten dode opgeschreven.’ Zomaar een aantal koppen die nog geen jaar terug de orde van de dag waren. Zelfs jouw verschijning werd huiverig bekeken. Wéér bewegingsbesturing? Achterhaalde graphics? Je fans zouden inmiddels allang naar kamp Microsoft of Sony zijn vertrokken. En moet je jezelf eens zien, Switch: meer dan 15 miljoen keer verkocht, twee van de allerbeste spellen deze generatie en lofzang alom. Van harte gefeliciteerd, lieve Nintendo Switch. Je hebt het verdiend!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Space Dave

0

Review Space Dave

04-03-2018

0

Ness

A Normal Lost Phone

0

Review A Normal Lost Phone

03-03-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!