Unruly Heroes

  • Review

  • 14 mrt 19 om 18:00

  • Ness

  • 0

Unruly Heroes kan op het eerste gezicht zomaar het verloren broertje van Rayman Legends zijn: het lijkt rechtstreeks geplukt te zijn van de UbiArt-engine en de levels zitten vol met actievolle platformsecties. Dit spel is alleen wel gebaseerd op een eeuwenoude Chinese legende. Oh, en dit hele spel is ook nog eens gemaakt door een indiestudio! Is Unruly Heroes zo goed als het lijkt?

Ubisoft-waardige presentatie

Dat Unruly Heroes zo erg op de recente Rayman-games lijkt, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Een deel van de ontwikkelaar Magic Design Studio heeft namelijk bij Ubisoft gewerkt. Toch is dit spel zonder twijfel zijn eigen ding. Een makkelijk voorbeeld is dat het spel compleet gebaseerd op de Chinese folklore A Journey to the West. Dit betekent dat het verhaal van Unruly Heroes ongeveer hetzelfde plot heeft als deze populaire legende, inclusief de vier onwaarschijnlijke helden en de prachtige Chinese omgevingen in de levels.

Je komt in deze gebieden verschillende personages tegen, zowel vriend als vijand. Deze zijn dus allemaal gebaseerd op dat eeuwenoude Chinees verhaal. Hoewel dit vrij saai en stijfjes klinkt, is het Magic Design Studios gelukt de dialogen luchtig te houden zonder dat de figuren hun unieke persoonlijkheid verliezen. In Unruly Heroes worden alle stemmen zelfs helemaal ingesproken! De voice-acting is niet altijd even goed, maar het is alsnog erg bijzonder dat een indiegame dit überhaupt heeft. Het is al snel duidelijk dat er veel liefde is gestoken in het spel en de unieke sfeer die het meteen uitstraalt.

Unruly gameplay

In Unruly Heroes kun je alle vier helden van A Journey to the West besturen: je kunt op elk moment met een druk op de knop van held wisselen. De vier avonturiers hebben allemaal net wat andere aanvallen en eigenschappen, waardoor je in een level vaak gedwongen wordt te wisselen van personage. Daarnaast zijn ze gezegend met een speciale vaardigheid, die vaak gebruikt moet worden om puzzels op te lossen. De levels van Unruly Heroes zijn best lang, maar dat is geen enkel probleem: er is een fijne afwisseling met mini-bazen, verschillende puzzels, een legertje aan vijanden en nog meer. En als je wilt kun je deze levels allemaal ook nog eens samen doorlopen, met tot wel vier spelers tegelijk. De basis van Unruly Heroes zit dus helemaal goed en is vermakelijk.

Echter heeft de gameplay last van verschillende problemen die het spel, dat op het eerste gezicht zo goed leek, onderuit halen. De grootste irritatie die ik had, is dat de levels vaak op sommige punten simpelweg niet goed in elkaar steken: ze hadden zo nu en dan wat gekke glitches of waren gewoon niet goed ontworpen. Er is bijvoorbeeld een mini-baas die ik op een te makkelijke manier heb verslagen en in een level is het soms niet helemaal duidelijk wat je moet doen. Helaas heeft het spel wel meer van dit soort kwaaltjes. Hartstikke jammer: zonder deze zou Unruly Heroes ook écht zijn als het verloren broertje van Rayman Legends.

Conclusie

Unruly Heroes ziet er op het eerste gezicht uit als een topper: een prachtige artstyle, luchtige dialogen vol charme, een verhaal gebaseerd op een eeuwenoud Chinese legende en zo kan de lijst wel even doorgaan. Ook qua gameplay lijkt het spel prima in elkaar te zitten, met een toffe mechaniek waarbij je telkens wisselt van vier helden en een fijne afwisseling qua gameplay. Toch is het helaas niet zo geweldig als het lijkt: vooral ongemakken in de levels houden het spel tegen. Dat maakt Unruly Heroes een bijzondere indiegame, die helaas net niet zo goed is als een grote game.

7.3

N1-score

  • + UbiArt-achtige artstyle
  • + Unieke Chinese sfeer
  • + Basis van de gameplay zit goed
  • - Levels hebben irritante fouten

Like dit bericht:

Recente artikelen

spam9promoart

0

Nieuws Speel mee met Pokémon VGC en Mario Kart 8 tijdens SPAM 9.0

23-02-2024

0

Mitch

Lonely Mountains: Downhill

0

Preview Lonely Mountains: Downhill

17-03-2019

0

Daan

5 meest opvallende punten in Yoshi’s Crafted World

0

Special 5 meest opvallende punten in Yoshi's Crafted World

13-03-2019

0

Dre

Reageer als eerste!