Lonely Mountains: Downhill

  • Preview

  • 17 mrt 19 om 22:00

  • Daan

  • 0

Lonely Mountains: Downhill is uitdagend, veel meer dan je in eerste instantie zou verwachten. Het combineert Tony Hawk’s constante druk om te presteren met wat Trials en strakke arcade-actie. Zelfs dat, echter, legt nog niet het gehele plaatje achter Lonely Mountains: Downhill uit. Dat is tegelijkertijd de kracht van de titel: er is niets op de markt dat het doet op de manier van Downhill.

Boom boom, tuut tuut

In Lonely Mountains: Downhill ben je een klein mannetje op een mountain bike. Je probeert van een bergtop te rijden en het einde van de route zonder kleerscheuren te halen. De focus ligt op het woord ”proberen”. Lonely Mountains is verre van gemakkelijk, met moeilijke paden tijdens de gehele rit. De reis naar beneden gaat non-stop door. Vaker wel dan niet zul je worden teruggestuurd naar een checkpoint, en zul je een gedeelte opnieuw moeten overbruggen. Het beschamend aantal levens dat je zult gebruiken tijdens de eerste ritten liegt er niet om.

Wat zorgt dat Lonely Mountains: Downhill werkt is tweedelig. Om te beginnen is het de simpelheid van de ervaring. Ja, makkelijk is niet, maar gemeen is het spel gewoon nooit. De besturing is gemakkelijk om te begrijpen en elke fout maak je echt helemaal zelf. De speler leert van de misstappen en probeert te fixen wat er de vorige keer fout ging. Het spel moedigt dat ook aan, waardoor ik nooit bij de pakken neer ben gaan zitten.

Je kunt het rustiger aan doen, mocht je dat willen, maar aanbevelen doe ik het niet. Lonely Mountains: Downhill forceert je nooit de sprintknop te gebruiken, maar sommige obstakels vragen gewoon om vaart. Je zult het werkelijk elke stap moeten observeren en op die manier beter worden. De obstakels zijn het tweede ding dat Downhill tof maakt. Wanneer ik me ging opwinden, kwam dat doordat ik te haastig reageerde. De developers spelen in op deze haast en bouwen levels rondom dat idee heen.

Voorlopige conclusie

Wat ik voorgeschoteld kreeg van Lonely Mountains: Downhill was kort, maar genoeg om meer te willen. De physics zijn vrij briljant en er komen waarschijnlijk vele locaties om te ontdekken. Ik wil zo graag meer zien van deze game! Lonely Mountains: Downhill komt ergens in 2019 uit.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

0

Media Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

29-02-2024

0

Karlijn

Aragami: Shadow Edition

0

Review Aragami: Shadow Edition

19-03-2019

1

Paul

Unruly Heroes

0

Review Unruly Heroes

14-03-2019

0

Ness

Reageer als eerste!