The Stretchers - Scheuren met een ambulance

  • Review

  • 18 nov 19 om 09:00

  • Sascha

  • 0

Over The Stretchers wisten wij eigenlijk niets. Er was geen enkel stukje aan promotie of reclame voor deze game. Een onverwachte gamerelease blijkt echter onverwachte co-op pret voor de Nintendo Switch te zijn! Roep je beste gamebuddy er maar bij, want bij deze game gaat het om goede coördinatie. Tarsier Studios (bekend van Little Nightmares) weet wederom interessante gameplay te leveren.

Green Horn Island is een eiland vol met boeren, weilanden, zaagmolens en … duizelaars. Want wat blijkt nou? Een mysterieuze superschurk, die zichzelf Kapitein Brein noemt (omdat hij zo slim is), maakt de bewoners van Green Horn Island duizelig. Mensen die onder werktijd duizelig worden zorgen uiteraard voor allerlei levensgevaarlijke situaties. Gelukkig heeft het eiland een tweetal hulpverleners en een coördinatrice die voor niets terugschrikken. Gewapend met een brancard, een onverwoestbare ambulance, en de geniale uitvinder Professor Dokter, ga je erop uit om de duizelaars te ‘ontduizelen’ in de Ontduizelaar 3000.

Een uitdaging voor één en dikke pret voor twee

Je kunt kiezen of je alleen, of samen met iemand anders wil spelen. Wanneer je alleen speelt, gebruik je twee Joy-Cons. Elke Joy-Con bestuurt één hulpverlener. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn, want je moet beide thumbsticks gebruiken om twee personages individueel, maar wel tegelijk, te besturen. Wanneer je ervoor kiest om de game met iemand samen te spelen krijgt iedere speler één Joy-Con, wat de besturing een stuk makkelijker maakt. Wel moet je goed samenwerken. Of je nou een persoon, een brancard, of een schatkist met z’n tweeën draagt: je moet wel dezelfde kant oplopen. Ook zijn er diverse stukken waar je moet opsplitsen om blokkades te omzeilen. De game heeft in dat opzicht veel weg van Unravel Two. Alleen spelen voelde vooral een stuk moeilijker en soms zelfs frustrerend aan. Toen ik de game samen met mijn vriendin speelde was het vooral lachen, gieren, brullen.

Duizelaars en hun gevaren

Kapitein Brein heeft het op Green Horn Island gemunt. Hij gebruikt zijn hypnosehoed om de bewoners van het pittoreske eiland in een soort trance van duizeligheid te plaatsen. Dit gebeurt altijd op de werkplekken van de doelwitten, zoals een boerderij, zaagmolen of de haven. Jouw doel is het om deze duizelaars te verzamelen, je ambulance in te smijten, en naar het ziekenhuis te brengen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Iedere missie zit vol met verstopte en vastzittende duizelaars. En alsof dat nog niet genoeg was, moet je een tal aan hinderissen en gevaren ontwijken en overkomen. Of het nou een sloopkogel is die heen en weer zwaait of een zaag die op hol geslagen is: duizelaars zitten op de raarste plekken. Dit zorgt soms voor behoorlijk chaotische missies, maar dan wel op een leuke manier.

Crazy Taxi Ambulance

Je hebt alle duizelaars dan eindelijk in je ambulance weten te krijgen, en nu? Nu op naar het ziekenhuis. Daar staat de Ontduizelaar 3000, een machine die Professor Dokter gemaakt heeft. Wie ooit Crazy Taxi gespeeld heeft zal dit stukje herkennen: het is een race tegen de klok (als je de bonuspunten wilt behalen). En hoe ziet deze rit eruit? Even hilarisch en chaotisch als de rest van het spel. Of jij je ambulance nu door de lucht lanceert of ieder muurtje omverrijdt, het maakt niet uit. Her en der springen voetgangers uit de weg en gaat er van alles om je heen kapot. Naarmate je vordert in het spel krijg je de mogelijkheid om je ambulance te voorzien van upgrades zoals een turbo, vleugels en zelfs een hovercraft.

Interactieve wereld

De wereld in The Stretchers is redelijk interactief. Losse rondslingerende spullen kunnen vaak opgepakt worden. Zo kun je pakketjes met z’n tweeën oppakken en uit elkaar trekken. Wanneer jij in je ambulance rondscheurt rijd je muurtjes kapot, lanceer je door reclameborden heen of knal je vogelverschrikkers omver. Het ziet er allemaal enorm kneuterig uit, maar op een hilarische manier. Het opent ook de deuren voor out-of-the-box denken in sommige missies. Overal zijn schatten, meubels voor je thuisbasis en hoeden voor je personages verstopt.

Soms zit het tegen

De mogelijkheid om veel dingen op te rapen levert ook problemen op. Het is soms lastig om juist hetgeen op te pakken wat je wilt hebben, en niet per ongeluk de doos of de duizelige die ernaast ligt. Ook maken de hulpverleners soms hele rare bewegingen wanneer je iets op raapt, waardoor ze het meteen weer laten vallen. De brancard wil ook nog wel eens ergens aan vast blijven hangen. Of de brancard lanceert zichzelf (met alles erop en eraan) door de kamer! Wanneer een van de personages aan het praten is neemt dit een groot deel van het beeld in beslag en dit kan vooral tijdens rijmomenten vervelend zijn. Tot slot is er geen mogelijkheid om het puntenoverzicht aan het einde van iedere missie sneller te laten verlopen. Het spel telt veel losse punten namelijk op een nogal trage manier op.

Conclusie

The Stretchers is een prima co-op game om samen op de bank te spelen voor een paar uurtjes aan vermaak. Het zit vol met slechte woordgrappen, een hilarisch slecht plot om je kapot te lachen en leuke puzzels in iedere missie. De eerdergenoemde problemen, zoals het soms lastige oprapen, rare bewegingen van je hulpverlener, vasthangende brancards, dialogen die in de weg staan en het traag lopende puntenoverzicht, kunnen soms even vervelend zijn. Uiteindelijk wegen ze niet op tegen de lol die je er met z’n tweeën mee beleeft. Kies je ervoor om alleen te spelen dan kan het soms nogal frustrerend worden. Zeker als je na tien keer proberen nog steeds een doos vastgrijpt, en niet de duizelaar.

7

N1-score

  • + Co-op pret, samen op de bank
  • + Leuke puzzels in missies
  • + Scheuren met de ambulance
  • - Solo spelen kan lastig/frustrerend zijn
  • - Het juiste oppakken soms lastig

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Pokémon Sword en Shield

0

Review Pokémon Sword en Shield

19-11-2019

2

Daan

Wat Sword & Shield gaan betekenen voor competitive Pokémon

0

Special Wat Sword & Shield gaan betekenen voor competitive Pokémon

15-11-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!