The Liar Princess and the Blind Prince

  • Review

  • 24 mrt 19 om 22:00

  • Daan

  • 0

Er zijn maar weinig games waar ik naar op kijk en denk: ”ik wil dit gewoon nu al spelen”. The Liar Princess and the Blind Prince wist me gelijk te raken met zijn sprookjesboek-achtige stijl. De mooi aangeklede wereld sprak meteen boekdelen en ik zou het maar al te graag met een bezoek willen vereren. Daarnaast zit het spel in mijn meest gespeelde genre, namelijk de puzzel-platformer. Nu komt de conclusie waarschijnlijk totaal niet als een verrassing, maar The Liar Princess is een van de leukste verrassingen in 2019 tot nu toe.

Ergens, in een land hier ver vandaan, was er een wolf met een prachtige stem. Een jonge prins, die de muziek in de verte hoort, wilde er graag meer over te weten komen. Zodra de prins de wolf benadert, wordt ze bang en slaat ze zijne hoogheid van zich af. Door het getouwtrek verliest de prins zijn visie en wordt in een klap volledig blind. De wolf, wetende wat ze heeft gedaan, vraagt een heks om haar in een prinses te veranderen zodat ze samen met de prins op tocht kan gaan. Het doel? Ervoor zorgen dat de jongen weer kan zien.

Wat een reis

De manier waarop de game wordt neergezet doet erg denken aan spellen als Limbo. Tegelijkertijd haalt The Liar Princess ook inspiratie uit de harmonische samenwerking van personages in Ico, waar twee personages bijna altijd aan elkaar gekoppeld zijn. De game is opgesplitst in levels waarin de prins naar het einde geleid moet worden. De wolf kan vrij wisselen tussen haar beest- en prinses-gedaantes, maar de hand van de prins kan niet worden vastgehouden in haar normale wolvenvorm. Daarentegen kan ze als wolf vijanden verslaan en ruimte creëren om verder naar het einde te gaan. Er zijn constante veranderingen in wat je doet en hoe je het aanpakt, wat The Liar Princess zo’n aantrekkelijk product maakt.

The Liar Princess and the Blind Prince is absoluut niet een moeilijke game, en daar gaat het ook niet voor. De levels zijn slim in elkaar gezet en meer mechanieken worden toegevoegd hoe verder je vordert. De verschillende puzzels spelen specifiek in op een nieuw ding dat je net hebt geleerd en voegt het toe aan een vaste rits aan trucs. Je leert hoe je met de verscheidende delen om moet gaan, wat enorm aanspreekt.

Het avontuur duurt niet lang, gezien The Liar Princess hooguit een paar uur in beslag neemt. Het is het enige wat ik jammer vind aan de game. Het heeft een fantastische presentatie en gameplay, maar het voelt zo snel weer klaar. Gelukkig maken de kleine verhaaltjes tussen de beide hoofdpersonages alles weer goed, en nu kun je bepaalde levels herbeleven voor collectibles. Dat kent natuurlijk niet dezelfde charme als je eerste playthrough, maar er is op zijn minst wat om te ondernemen.

Conclusie

The Liar Princess and the Blind Prince is geen lange game, maar wel een aandoenlijk avontuur wat zijn weerga niet kent. De sfeer met beide personages is schattig, en de puzzeltjes werken daarnaast lekker mee. Daarnaast is het stijltje oh zo overweldigend mooi dat het gelijk een glimlach op mijn gezicht tovert. Voor wie een kort en strak verhaal zoekt, is The Liar Princess and the Blind Prince zeker een koop waardig.

8.5

N1-score

  • + Fantastische stijl
  • + Leuk aangekleed verhaal
  • + Sterke showcase voor puzzel-platform genre
  • - Had langer door mogen gaan

Like dit bericht:

Recente artikelen

spam9promoart

0

Nieuws Speel mee met Pokémon VGC en Mario Kart 8 tijdens SPAM 9.0

23-02-2024

0

Mitch

Steins;Gate Elite

0

Review Steins;Gate Elite

26-03-2019

0

Ness

Aragami: Shadow Edition

0

Review Aragami: Shadow Edition

19-03-2019

1

Paul

Reageer als eerste!