Terror Squid - In een flits voorbij

  • Review

  • 30 okt 20 om 22:00

  • Daan

  • 0

Bullet hell shooters staan bekend om hun patronen die op een duidelijke manier omzeild moeten worden. Na loop van tijd beweeg je door de levels met een bepaalde verwachting en weet je hoe het spel in elkaar steekt. Wat, echter, als die voorspelbaarheid ontbreekt? Hoe zou je reageren in zo’n stressvolle situatie? Wat als ik je vertel dat jij degene bent die de patronen veroorzaakt terwijl je speelt? Dat is de ervaring in Terror Squid, een spel gemaakt door ontwikkelaar Apt Games.

Pew, pew

Terror Squid is vrij gemakkelijk te begrijpen. Je bestuurt een ruimteschip over bolvormig terrein en probeert zo lang mogelijk in leven te blijven. Terwijl jij het schip probeert te manoeuvreren, laat jij na elke stap projectielen los. Deze kogels maken de kans op overleving met de seconde moeilijker. Er zijn twee manieren waarop je een strategie kunt bouwen. Zo is het mogelijk een korte sprint uit te voeren, die de uitvoer van kogels tijdelijk stop zet. Belangrijker is om een bom te gebruiken. Door dicht aan de kogels te kleven, bouw je langzamerhand energie op. Nadat je voldoende hebt opgebouwd, laat je alles om je heen ontploffen in een groots spektakel. Doe je dit op het juiste moment, dan ruim je het speelveld in grote mate op.

Terror Squid heb je zo onder de knie, maar gemakkelijk is het niet. De eerste rondjes zullen waarschijnlijk niet meer dan dertig seconden duren. De kogels worden moeilijker te omzeilen, de ruimte wordt kleiner en energie opbouwen gaat simpelweg niet vanzelf. Alles draait om risico’s en leren hoe je een goede run vanaf het begin weet op te bouwen. Door te leren van fouten, bouw je een score op die gedeeld wordt op online leaderboards. De game sorteert scores op dagelijkse, wekelijkse en all-time runs wat zeker aanmoedigt.

Dat gezegd hebbende, dat is alles wat het spel te bieden heeft. Er zijn geen andere modi, moeilijkheidsgraden of zelfs een modus waar je kunt oefenen. Het is één modus en leaderboards die je zullen vragen om Terror Squid te blijven proberen. Ik kan niet ontkennen dat ik het spel leuk vind, maar het voor een langere speelduur aanraden kan ik niet. Het is jammer, want de presentatie is ook uitermate prima. De elektronische soundtrack en Vectrix-achtige omgevingen smaken absoluut naar meer. Echter, er is geen meer te bespeuren in Terror Squid.

Conclusie

Terror Squid is geinig spelletje dat op zich weinig fout doet. Tegelijkertijd heeft het echter vrij weinig te bieden voor de doorgewinterde speler. Zelfs arcade-liefhebbers zullen al snel voor het blok komen te staan, en dan houdt het plezier wel een beetje op. De potentie was absoluut aanwezig om iets groters op touw te zetten, maar dat laat Terror Squid te snel achterwege. Voor €9,99 mag je toch wel iets meer verwachten.

6.8

N1-score

  • + Simpele maar vermakelijke gameplay
  • + Online leaderboards
  • + Unieke en leuk aangeklede presentatie
  • - Te weinig vlees aan de botten

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Part Time UFO – (Op)stapelverliefd

0

Review Part Time UFO – (Op)stapelverliefd

05-11-2020

1

Ness

Is Pikmin 3 Deluxe zijn naam waardig?

0

Videoreview Is Pikmin 3 Deluxe zijn naam waardig?

28-10-2020

2

Dreon

Reageer als eerste!