Speedlink V-GRIP 2-IN-1 Handle

  • Review

  • 26 mei 18 om 12:00

  • Paul

  • 0

Met het succes van de Nintendo Switch schieten de accessoires van derde partijen als paddenstoelen uit de grond. Speedlink bracht onlangs de V-GRIP 2-IN-1 Handle uit, een houder voor de Joy-Cons waarmee je handen en polsen minder belast zullen worden dankzij de ergonomische V-vorm. Weet Speedlink deze belofte waar te maken? Je leest het hieronder!

Installatie

Het begint goed: het installeren van de V-GRIP is een kleine moeite. Het werkt precies hetzelfde als de officiële Nintendo Switch Joy-Con-houder, hetzij in een V-vorm. Je schuift de Joy-Cons in de houder en je bent klaar. Om de V-GRIP op de Nintendo Switch zelf te gebruiken hou je een knop aan de achterkant ingedrukt en schuif je de helften uit elkaar. Hierna kun je de helften op de rails van de console zetten en met een schuifknopje vast zetten waardoor ze niet er af kunnen schuiven. Ook zijn de helften theoretisch los van elkaar te gebruiken, al voelt dit in de praktijk niet comfortabel aan omdat het zwaartepunt van de Joy-Con dan iets verder naar binnen ligt.

Beetje vreemd maar wel lekker

De V-vorm zorgt voor meer comfort dan de standaard Joy-Con-houder, omdat de knoppen nét wat verder uit elkaar liggen, wat in het begin wel even wennen kan zijn. Vergeleken met de standaard houder is de achterkant wat breder en meer ergonomisch vormgegeven waardoor het definitief een streepje voor heeft omdat het veel lichter op de polsen is. Wanneer je de helften op de Nintendo Switch zelf in handheldstijl gebruikt lijkt het apparaat opeens heel erg breed, wat er erg vreemd uit ziet op het eerste gezicht. Gelukkig went dit heel snel en na een half uurtje wilde ik eigenlijk niet meer zonder; de houder voelt zo comfortabel en natuurlijk dat ik de breedte van het geheel voor lief nam en door bleef spelen. Met een gewicht van 41 gram maakt het de Nintendo Switch maar 10% zwaarder wat nauwelijks te merken is.

Een minpunt voor mij was dat ik vaak de neiging had om de kleine min- en plusicoontjes op de houder zelf in te drukken, terwijl deze helemaal niet in te drukken zijn. Het voelt logischer dat die knoppen zich daar bevinden en keer op keer betrapte ik mezelf erop dat mijn vingers een icoontje zonder enige functie probeerde te gebruiken om daarna de plus- en minknoppen te vinden op de Joy-Cons zelf. Een beetje onhandig, maar dat kan ook aan mij liggen.

Geen toeters en bellen

Qua ontwerp is het een simpele houder, en dat is helemaal niet verkeerd. Het doet wat het moet doen voor een goede prijs. De V-GRIP is meer ergonomisch dan de standaard Joy-Con-houder en verder kent het geen toeters en bellen. De statuslampjes worden net zoals de normale houder weergegeven aan de hand van een stel spiegeltjes die de LED-lampjes in de Joy-Cons reflecteren. De schuifknoppen aan de bovenkant, om de helften vast te zetten in handheldstijl geven de zekerheid dat ze niet per abuis eraf vallen wat een welkome toevoeging is. Het materiaal voelt stevig, al voelen de schuifknoppen aan de bovenkant wat goedkoop aan, wat op de lange termijn bij veelvuldig gebruik waarschijnlijk de meesten slijtage gaat vertonen. Het grootste minpunt, en iets wat ik ook erg kwalijk neem, is dat de Joy-Cons door gebruik met de V-GRIP in handheldstijl niet meer gebruik maken van de batterij van de Switch. Hierdoor lopen de batterijen in de Joy-Cons leeg terwijl je speelt in handheldstijl, wat normaal gesproken niet zo is.

Conclusie

De V-GRIP 2-IN-1 Handle van Speedlink is een ergonomisch stukje plastic dat voor een gangbare prijs aan te schaffen is. Als vervanger van de standaard houder is het een aanrader omdat het simpelweg een stuk beter in je handen past, en het gebruik van de V-GRIP is in handheldstijl ook een groot plezier. De schuifknoppen om de helften vast te zetten voelen wat goedkoop aan en ik vrees dat dit het eerste onderdeel is dat slijtage gaat vertonen. Verder kent de houder geen extra knoppen wat ik wel enigszins een gemis vind, al is de adviesprijs van €14,99 zeker schappelijk genoeg om dat te vergeven. Voor wie de standaard Joy-Con-houder wat te krap vindt is deze V-GRIP in ieder geval zeker een aanrader, al moet je niet vergeten dat in handheldstijl de batterijen van de Joy-Cons niet opladen terwijl je speelt.

7.5

N1-score

  • + Meer comfort dan standaard houder
  • + Schappelijke prijs
  • + Heerlijk in handheldstijl, maar...
  • - ...Handheldstijl laadt de Joy-Cons niet op
  • - Geen extra knoppen
  • - Schuifknoppen voelen goedkoop aan

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Urban Trial Playground

0

Review Urban Trial Playground

27-05-2018

0

Redactie

Runner3

0

Review Runner3

25-05-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!