Rock of Ages 2: Bigger & Boulder - "kei" grappig

  • Review

  • 29 jun 19 om 20:00

  • Dre

  • 0

Atlas houdt zich druk bezig met het dragen van de planeet Aarde. Toch besluit hij om even bij te komen en legt de steen neer wanneer God even niet kijkt. Helaas rolt de planeet weg en in alle haast pakt Atlas per ongeluk een gewone steen op, in plaats van de Aarde. Wanneer hij de aarde wil pakken, glijdt hij uit en valt hij met de “normale” steen neer op de Aarde. Nu moet hij zien te ontsnappen, maar helaas wordt hij tegen gehouden door verschillende historische figuren. Dit onnozele verhaal legt perfect de toon van het spel, maar biedt het spel met de flauwe humor ook genoeg leuke gameplay-elementen?

Steengoed idee
Rock of Ages 2: Bigger & Boulder is een racespel met tower defense-elementen. Het is de bedoeling dat je met een steen het fort van de tegenstander binnen probeert te dringen en hem vervolgens platwalst. Iedere ronde wordt jouw steen gebouwd, in de tussentijd plaats je verschillende bouwwerken en vallen om ervoor te zorgen dat de steen niet bij jouw fort aankomt. Je hebt iedere ronde een bepaald aantal goud om te spenderen, wat je sneller kunt laten gaan door mijnen te plaatsen en deze veilig te stellen van de steen van je tegenstander. Het spel geeft je verschillende knotsgekke objecten en dieren om het je tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Zo heb je olifanten die de steen proberen weg te beuken, kanonnen die de steen kapot proberen te schieten en zelfs springveren die de steen van het landschap proberen te veren. Wanneer je steen gebouwd is moet je deze over een baan naar het fort van je tegenstander zien te krijgen. Ook hij mag iedere ronde obstakels plaatsen en het is aan jou om je steen er doorheen te walsen om je tegenstander te pletten.

Story-mode
In de verhalende modus neem je het op tegen verschillende historische figuren, om de meest rare redenen. Voordat het gevecht begint krijg je een voorstukje te zien waarin Atlas de zijn tegenstander ontmoet. Zo maak je in een filmpje kennis met Vincent van Gogh, hij knipt uiteraard zijn oor af en besluit zelfs om op Atlas te braken. Dit accepteert Atlas natuurlijk niet en voor straf neemt hij het op tegen Vincent. Het spel verwijst ook regelmatig naar andere spellen in deze filmpjes. Zo houdt Atlas een Pokémon-gevecht tegen Adam en Eva; natuurlijk wint hij dit gevecht met een slang. Deze grappige voorstukjes deden me denken aan stukjes uit de films van Monty Python en toverden vaak een lach op mijn gezicht. Wanneer je het gevecht wint, mag je door naar het volgende level en speel je een nieuw gebouw of voorwerp vrij om je fort mee te verdedigen. De verhalende modus is erg grappig maar werkt wel ieder potje hetzelfde, het is dus geen spel dat je uren aan een stuk speelt. Dit maakt het dan wel ideaal voor de Nintendo Switch, waarop je het een half uurtje kunt spelen in de trein.

Uitleg is wel handig
Ondanks dat het concept vrij simpel is, zijn er toch een paar zaken waar je rekening mee moet houden in zo’n gevecht. Het spel biedt nagenoeg geen uitleg, waardoor je gedwongen wordt om zelf uit te zoeken wat je moet doen. Zo lijkt het alsof je in het begin van een potje alleen maar een aantal stenen moet kiezen, de waarheid is dus dat je één steen moet kiezen en daarbij de gebouwen en voorwerpen die je wilt gebruiken als verdediging. In het eerste level werd dit automatisch gedaan waardoor het lijkt dat je alle spullen kunt gebruiken. Ik heb het spel meerdere keren opnieuw opgestart met het gevoel dat ik iets fout deed, voordat ik had uitgevonden wat echt de bedoeling was. Ook moet je mijnen bouwen om ervoor te zorgen dat je meer geld krijgt, dit is natuurlijk vrij logisch maar het wordt frustrerend genoeg niet uitgelegd.

Grafisch en geluid
Het spel ziet er prima uit. De combinatie van tweedimensionale personages en de driedimensionale wereld is erg grappig gedaan en geeft een erg komische look. Vergeleken met de console- en pc-versies ziet het er helaas wat minder mooi uit maar dit doet verder niks met de gameplay. De overdreven geluidseffecten dragen een extra steentje aan de humor bij, het blijft geweldig om de tegenstander plat te walsen wanneer je eenmaal het fort binnen bent gedrongen. Het spel speelt prima in handheld-modus en blijft een stabiel aantal frames per seconden behouden.

Conclusie
Rock of Ages 2: Bigger & Boulder is een grappige game en weet prima te vermaken. Het is geen spel dat je uren aan één stuk wilt spelen maar het is erg leuk om af en toe te op te pakken. De verhalende modus is leuk uitgewerkt en de voorstukjes van de historische figuren zijn echt grappig. Het spel biedt weinig uitleg, maar wanneer je het eenmaal snapt merk je dat het gameplay-technisch prima werkt. Je moet een beetje van de slappe humor houden, maar als dat je ding is, dan is Rock of Ages 2: Bigger en & Boulder een echte aanrader.

7

N1-score

  • + Leuk concept
  • + Flauwe humor met historische figuren
  • - Bijna geen uitleg
  • - Weet geen uren aan een stuk te boeien

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Die – niet zo’n natte droom

0

Review Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Die - niet zo'n natte droom

30-06-2019

0

Kitty

Super Mario Maker 2 – Laat al je bouwdromen uitkomen

0

Review Super Mario Maker 2 - Laat al je bouwdromen uitkomen

28-06-2019

2

Erik

Reageer als eerste!