Review: Satisfye SwitchGrip Pro Elite Bundle - Grijp je kans

 • Review

 • 16 jan 20 om 12:51

 • Sascha

 • 0

Eén van de kenmerkende features van de Nintendo Switch is het ‘Switch’-deel. Thuis heb je de console docked aan je tv en even later heb je de console handheld vast voor onderweg. Op zich is het ontwerp van de Nintendo Switch in handheld mode niet verkeerd. Toch dachten diverse fabrikanten dat dit beter kan. Eén van deze fabrikanten is Satisfye. Met hun SwitchGrip Pro willen zij de Nintendo Switch comfortabeler en ergonomischer maken in handheldmodus. Ik heb een in huis gehaald en besloten deze review ervoor te schrijven.

Vooraf

Ik bezit (op dit moment van schrijven) mijn Nintendo Switch nu ongeveer 14 maanden. Ik gebruik de console normaliter wekelijks minstens een uurtje in handheldmodus. Na een uurtje begon het toch altijd een beetje oncomfortabel te voelen. Mijn vriendin (die voornamelijk handheld speelt) voelde dit ook. Daarom ben ik ben naar grips gaan kijken. Wat mij altijd stoorde was dat er geen bijbehorende cases waren waar de Nintendo Switch in past terwijl die in de grip zat. Tot Satisfye met hun SwitchGrip Pro Bundles kwam! Dus: een SwitchGrip Pro Elite voor mijzelf, en een SwitchGrip Pro Slim voor mijn vriendin besteld.

Get a grip!

De SwitchGrip van Satisfye is een soort handvat waar je de Nintendo Switch inschuift. Hierdoor krijg je handvaten bij de Joy-Cons, waardoor je handen op een natuurlijkere manier rusten. De SwitchGrip Pro is hun tweede generatie SwitchGrip. De grip heeft een asymmetrisch design. Dat wil in hun geval zeggen dat het rechter handvat net iets groter is, waardoor je duim standaard op de thumbstick rust. Hij is voorzien van twaalf rubberen punten die je Nintendo Switch erin vastklemmen. Het zachte rubber zorgt ervoor dat je geen slijtage krijgt aan je console door herhaaldelijk gebruik. Het zorgt er tevens voor dat er enkele millimeters aan ruimte zit tussen grip en Console waardoor de Nintendo Switch net water beter zijn warmte kwijt kan. Je krijgt er ook een setje Thumb Pads bij die voor een groter bereik van je joysticks moeten zorgen. Helaas is de Nintendo Switch niet met grip en al in het dock te plaatsen.

Just in case..

Ik was niet de enige die het gebrek van een bijpassende tas een probleem vond, en Satisfye haakt hier gelukkig op in. Zo hebben ze de SwitchGrip Pro Elite Bundle en de SwitchGrip Pro Slim Bundle. De verschillen tussen de Slim-, en de Elite-uitvoering is zijn als volgt:

 • De Elite heeft ruimte voor accessoires
 • De Elite heeft extra ruimte voor een powerbank
 • De Elite wordt met een ‘Joy-Con Rail’ geleverd
 • De Elite wordt met een USB C-kabel met haakse aansluiting geleverd
 • De Elite is omgerekend ongeveer €3,60 duurder

Ik heb de SwitchGrip Pro Elite gehaald omdat ik de extra ruimte wilde. De mogelijkheid om een powerbank mee te nemen (en in de case aan te sluiten) was voor mij ook een groot pluspunt (ik ben in bezit van de pre-2019 Switch versie). De case is robuust en vrij stevig van buiten, en van binnen zit er behoorlijk dikke, zachte voering. De Nintendo Switch wordt op zijn plaats gehouden d.m.v. klittenband. De case ziet en voelt als iets waardoor de inhoud wel tegen een stootje kan. Het accessoire-vakje van de Elite-uitvoering is groot genoeg voor een oplaadkabel, portable charging dock en meerdere Joy-Con controllers. De eerdergenoemde Joy-Con rail is een kleine extra accessoire waarmee je twee Joy-Cons aan elkaar vast kunt maken zodat ze niet rondslingeren. Tot slot is er ook nog ruimte voor 19 game-cartridges, in tegenstelling tot de Slim-uitvoering waar 10 cartridges in passen.

En minpunten?

Helaas zijn die er wel, al zijn de mogelijke minpunten nogal persoonsgebonden. De SwitchGrip Pro is voor mijn gevoel prima voor mijn handen, maar niet iedereen heeft hetzelfde formaat handen als ik. Ik kan mij voorstellen dat mensen met vrij kleine, of juist vrij grote handen de grip minder prettig vinden. De SwitchGrip Pro is niet modulair, zoals de Skull & Co. Switch grip, waardoor je dus vastzit aan één formaat. Verder forceert het asymmetrische ontwerp je dus tot een rusthouding op de rechter joystick, ook dit kan voor mensen vervelend zijn als ze juist een focus op ABXY willen. Met 295 gram aan gewicht is de grip ook geen lichtgewicht. Dit kan bij langere speelsessies wat vermoeiend werken, al heb ik dit persoonlijk niet ervaren. Tot slot is de Switch Grip Pro zodanig gebouwd dat het onmogelijk is om de Nintendo Switch in het dock te plaatsen. Over de case heb ik geen minpunten.

Gebruik jij grips? Welke gebruik jij en wat vind jij ervan? Zou je vaker ook hardware-reviews willen zien? Laat je dan horen in de reacties.

8

N1-score

 • + Robuuste grip, doet wat die belooft
 • + Comfortabel, ook voor langere sessies
 • + Alle aansluitingen van de console bereikbaar
 • + Kwalitatief goede case met veel features
 • + Powerbank-vakje incl. USB-kabel bij Elite is grote toevoeging
 • + Accessoire-vakje van Elite is zeer ruim
 • - Handvaten zijn niet modulair/verwisselbaar
 • - Console past niet in dock met grip
 • - Gewicht van grip kan voor sommigen aan de zware kant zijn
 • - Asymmetrisch ontwerp mogelijk niet voor iedereen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

De bijzondere totstandkoming van Shin Megami Tensei x Fire Emblem

0

Special De bijzondere totstandkoming van Shin Megami Tensei x Fire Emblem

16-01-2020

0

Erik

N1ntendo-poll: Game of the year-editie – Stem nu voor third party-game van het jaar

0

Special N1ntendo-poll: Game of the year-editie - Stem nu voor third party-game van het jaar

13-01-2020

0

Redactie

Reageer als eerste!