Pokkén Tournament DX - Battle Pack DLC

De huidige game-markt kan niet meer zonder DLC. De meningen blijven verdeeld maar betaalde extra content zal niet snel verdwijnen. Aan ons dan de taak om deze downloadbare addities op waarde te schatten. Pokkén Tournament DX heeft onlangs een Battle Pack mogen ontvangen. In de review van deze Pokémon getinte fighter-titel beloonden we het spel zelf met een acceptabele 7,5. Geen hoogvlieger, maar ook zeker geen slechte game. De opzet van het spel laat echter beperkt ruimte voor uitbreidingen, waardoor het een riskant geval zou kunnen worden; kan men genoeg content in een DLC krijgen om het de moeite waard te maken?

New fighters, new styles

Ik val gelijk met de deur in huis. Aegislash en Blastoise zijn droomvechters, en zo ook de hoofdreden om deze Battle Pack aan te schaffen. Aegislash heeft een complexe techniek waar je de nodige tijd in zult moeten investeren om het te kunnen benutten tot volle potentie. Met gevaarlijk snelle combo’s en sterke verdediging is het een geducht tegenstander voor velen. Blastoise, aan het andere eind van het spectrum, combineert massa met brute aanvalskracht. Gebruik makende van de twee kanonnen op zijn schild blaast hij zonder moeite menig tegenstander van het veld. Blastoise groeide zo vanaf zijn verschijning, samen met Garchomp, uit tot mijn persoonlijke favoriet. De waterpokémon heeft zowel voldoende snelheid als kracht, en demonstreert een ongekend machtsvertoon met zijn Synergy Burst.

Daarnaast maken twee nieuwe support-duo’s hun opwachting in deze Battle Pack. Mega Rayquaza en Mimikyu zijn verbonden aan de verschijning van Aegislash, Blastoise neemt Mew en Celebi op sleeptouw. Mega Rayquaza laadt weliswaar traag op, maar de uitwerking van zijn Dragon Ascent kan het tij keren als er nood aan de man is. Mimikyu bewijst zich eerder als technische support, welke de Attack en Synergy Gauge van de tegenstander verlaagt. Met Mew’s Miraculous Power krijg je een boost voor je Attack- of Critical hit-stats. Celebi’s ondersteuning blijkt vrij zinloos: Time Travel forceert een Phase Shift waardoor je plots weer tegenover je tegenstander staat in een andere fase van het gevecht. Leuk is anders, want binnen drie klappen sta je weer terug in Dual Phase. Een verspilling van je support-slot in mijn ogen.

Extra’s zonder meerwaarde

Voor mij persoonlijk zijn de overige extra’s die aan deze Battle Pack verbonden zijn de moeite niet waard. Dit omvat extra accessoires voor je personage evenals extra titels. Ik hecht totaal geen waarde aan hoe mijn personage eruit ziet, dit komt namelijk amper in beeld en heeft ook nog eens geen enkele uitwerking op het spelverloop. Dit maakt het tot cosmetische aanpassingen waar ik me echt niet mee bezig kan houden in een game als Pokkén Tournament DX.

Conclusie

De twee nieuw toegevoegde speelbare Pokémon die de DLC van Pokkén Tournament DX introduceert zijn absoluut de moeite waard. Aegislash is een droom voor technische spelers, terwijl Blastoise het water in de mond zal doen lopen bij de liefhebbers van brute kracht. De twee support-duo’s die met deze Battle Pack komen, zijn toffe addities die goed aansluiten bij de reeds bestaande support-duo’s. De extra accessoires voor je avatar en de paar extra titels die deze DLC toevoegt bieden geen enkele meerwaarde, hier moet je ook niet teveel van verwachten. Mijns inziens toch een goede besteding van je €14,99 in de Nintendo Switch eShop.

7.5

N1-score

  • + Blastoise en Aegislash spelen geweldig
  • + Goede supportsets als extra
  • - De avatar accessoires zijn een aanfluiting

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

OPUS: Rocket of Whispers

0

Review OPUS: Rocket of Whispers

07-04-2018

0

Redactie

Another Life Adventure World Neverland – Daily Life in the Elnea Kingdom

0

Review Another Life Adventure World Neverland - Daily Life in the Elnea Kingdom

05-04-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!