Picklock - Een criminele bezigheid

  • Review

  • 21 dec 20 om 08:00

  • Dreon

  • 0

Het leven zit niet mee, je hebt geprobeerd om er op een eerlijke manier wat van te maken. Dit is helaas niet gelukt, er zit dus nog maar één ding op: stelen. Jij speelt Picklock, een excentrieke man die besluit om het gewone leven achter te laten voor het criminele leven. Het is aan jou om het te maken en jezelf een miljonair te maken in het mooiste huis.

Criminele puzzels
In Picklock is het de bedoeling dat je inbreekt bij mensen en een zo groot mogelijke buit probeert te krijgen zonder gesnapt te worden. Je begint simpel, een klein huisje hier en een slagerij daar. Al vlug probeer je buit te maken in grotere huizen en bedrijven om zo snel mogelijk rijk te worden. Deze duurdere gebouwen gaan ook gepaard met steeds betere beveiliging en het is aan jou om hier zonder kleerscheuren uit te komen. Je kunt een level in Picklock eigenlijk zien als een grote puzzel; jij moet verschillende alarmsystemen en bewakers zien te omzeilen om de buit binnen te harken.

Voordat je aan een inbraak begint, ga je langs bij een grimmige verkoper in een pandjeshuis. Deze beste man vertelt je waar je het beste kunt inbreken, wat je daarvoor nodig hebt en wat je te wachten staat. Zo vertelt hij je dat de eigenaar van de slagerszaak iedere nacht zijn kassa goed in de gaten houdt en dat een kunstliefhebber zijn huis vol met camera’s heeft geplaatst. Deze puzzels worden na een tijdje erg complex en geven je flinke uitdaging. Zelf heb ik flink moeten zoeken hoe ik bepaalde camera’s uitgeschakeld kreeg en waar ik de juiste sleutel voor een deur kon vinden, zonder ook maar gezien te worden door bewakers. Het spel heeft een goede opbouw en de complexiteit van de puzzels op het einde is geniaal.

Big money
Wanneer je een hoop geld gespaard hebt, kun je dit spenderen aan een betere woning, een duurdere auto of zelfs een villa aan de andere kant van de wereld. Dit doe je allemaal om ervoor te zorgen dat al je harde werk niet voor niets is geweest. Ook kun je wat loze tijd verspillen in de bar of een stripclub. Dit laatste is wel erg grappig gedaan met de “blokkerige” tekenstijl van het spel.

Rare besturing
Toch zijn er ook nog een paar dingen waar ik me aan stoorde in Picklock. Zo werkt de besturing niet altijd perfect. Je moet bij een object gaan staan om er wat mee te doen. Helaas lijkt het spel niet altijd goed te herkennen of je bij een object staat en is het regelmatig gebeurd dat ik gezien ben door een bewaker omdat ik de deur niet open kreeg. Ook is het erg vervelend dat de gevoeligheid van de rechterstick, om je beeld te draaien, zo hoog ligt, dat je met een kleine tik bijna 720 graden draait. Dit laatste is een klein beetje overdreven, maar je snapt vast wat ik bedoel.

Verder bevatten de schermteksten af en toe taalfouten, waar ik me erg aan kan ergeren. De teksten zijn namelijk erg grappig geschreven en ondanks dat het verhaal niet erg uitgebreid is, is het wel erg leuk. De taalfoutjes komen maar zelden voor, maar toch geven deze me een bittere nasmaak.

Conclusie
Picklock is een leuk spel dat je op een grappige wijze puzzels laat oplossen als inbreker. Het spel biedt genoeg uitdaging en is kort genoeg om niet in herhaling te vallen. De puzzels zijn leuk bedacht en worden na een tijdje lekker complex. Helaas wil de besturing niet altijd meewerken waardoor het af en toe onnodig irritant kan zijn dat je een level opnieuw moet starten. De schermteksten zijn over het algemeen leuk geschreven, wat de kleine taalfoutjes alleen maar nog erger op laat vallen. Mocht je zin hebben in een leuk puzzelspel met een keer een ander thema, dan is Picklock echt iets voor jou.

6.8

N1-score

  • + Puzzels zijn leuk bedacht
  • + Missies worden lekker complex
  • - Lastige besturing
  • - Tekst bevat soms spelfouten of een rare manier van schrijven

Like dit bericht:

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Seizoen 2 Aflevering 37 – Terugblikken Op 2020

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 37 - Terugblikken Op 2020

22-12-2020

0

Dreon

Empire of Sin – De Switch-port is de grootste zonde uit dit keizerrijk.

0

Review Empire of Sin - De Switch-port is de grootste zonde uit dit keizerrijk.

18-12-2020

0

Willem

Reageer als eerste!