One Piece: Pirate Warriors 3 - Deluxe Edition

  • Review

  • 25 jun 18 om 19:45

  • Erik

  • 0

One Piece is naar mijn mening een van de allertofste anime. Het vertelt het verhaal van Luffy, een jongen met bijzondere rubberkrachten. Hij heeft de ambitie om alle wateren die de wereld kent te trotseren, om uiteindelijk Pirate King te worden. Ondertussen is ie alweer een kleine twintig jaar met deze queeste bezig (spoiler: hij is het nog steeds niet) en zijn we blootgesteld aan een schatlading aan avonturen. In One Piece: Pirate Warriors 3 – Deluxe Edition kunnen de echte fans via een musou-tintje deze avonturen zelf proeven!

Het verbaasde me eerlijk gezegd een beetje hoe natuurgetrouw de avonturen van Luffy en consorten zijn nagebootst. Je speelt door vrijwel het hele verhaal: van het prille begin op de marinebasis tegen Morgan, tot het gigantische gevecht tegen poppenspeler Doflamingo op het zwoele eiland Dressrosa. Elk verhaal wordt ingeleid met een stuk tekst, afgewisseld met een verrassend kundig animatiefilmpje. Bandai Namco verdient een grote pluim voor het inzetten van laatstgenoemde bij het recreëren van de meest epische en meeslepende momenten uit de serie. Neem bijvoorbeeld het fenomenale begin van Water 7, waarin Luffy en Usopp het uitvechten om de Going Merry of het einde van de Thriller Bark-saga, waarin Zoro zichzelf opoffert om de crew te redden. Pirate Warriors 3 is zo een geweldige en zeer to-the-point manier om het verhaal eens opnieuw te ervaren!

Combo’s rijgen

Het voelt daarnaast heerlijk om eens zelf met Luffy een barrage aan vijanden te verslaan met een welgemikte Gumo Gumo no Storm of Bazooka. Zoals een ware Warriors-game betaamt, ben je hiervoor voornamelijk op de knoppen aan het rammen. Als je Hyrule Warriors of een dergelijke titel gespeeld hebt, heb je de besturing zo in de smiezen. De truc is om de X- en Y-knoppen slim af te wisselen om krachtige combo’s te maken. Is je metertje vervolgens vol, laat je met de A-knop een onverwoestbare aanval los op je tegenstanders – waardoor je er direct tientallen of zelfs een paar honderd een kopje kleiner maakt. Dit combo-systeem gaat overigens heerlijk diep en naarmate je meer met een personage speelt óf bepaalde stages haalt, krijg je er steeds meer aanvallen bij. Na het voltooien van behaalde hoofdstukken in de verhaalmodus, voegt Luffy bijvoorbeeld zijn fameuze Gear Second of Third aan zijn arsenaal toe.

Naast Luffy kun je met vrijwel elk bekend One Piece-personage denkbaar spelen. Elk van de negen protagonisten uit Luffy’s crew zijn bijvoorbeeld speelbaar, maar ook slechteriken als Crocodile, Lucci of Moria. Leuk voor de fans, maar dit zorgt er helaas wel voor dat niet elk personage even verfijnd speelt. Sabo, Zoro of Ace zijn geweldig om combo’s mee aaneen te rijgen, maar iemand als Sanji, mijn persoonlijke favoriet uit de serie, speelt bijvoorbeeld flauw met generieke bewegingen en combo’s die niet goed op elkaar aansluiten of weinig voldoening geven. Als ie zijn vurige Diable Jamble onder de knie krijgt wordt het iets beter, maar het blijft behelpen.

Hot naar her

Helaas is het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hyrule Warriors, ook niet mogelijk om tijdens een gevecht van personage te wisselen of ze opdrachten te geven. Kies je bijvoorbeeld het koddige rendier Chopper, moet je tot het einde toe van hot naar her met hem rennen in de vaak grote levels. Dit voelt onnodig gelimiteerd in een spel dat zo gigantisch veel personages heeft om uit te kiezen. Het helpt ook niet dat de meeste missies van hetzelfde laken één pak zijn: maar zeer sporadisch wordt er afgeweken van ‘versla iedereen voor je’. Uit alles blijkt dat Pirate Warriors 3 een hoger instapniveau heeft en meer gericht is op de musou-veteranen: leg je bijvoorbeeld het loodje, mag je zonder pardon helemaal opnieuw beginnen. Zeer frustrerend met gevechten die tot wel een half uur kunnen duren en – eerlijk is eerlijk – het is ook niet meer van deze tijd.

Gelukkig staan je crewleden je wel uitstekend bij in de strijd. Vecht je zij-aan-zij met een bepaald crewlid, vult je Kizuna Gauge. Is dat balkje vol, word je met een druk op ZR extra sterk. Je aanvallen doen meer schade én er zijn extra speciale combo’s beschikbaar die je normaal niet kunt uitvoeren. Het is een handige manier om snel af te rekenen met gigantisch veel vijanden óf om een eindbaasgevecht naar jouw voordeel te zetten. Geweldig ook hoe trouw hiermee naar de serie wordt gekeken: Sabo activeert hiermee zijn Logia-krachten ten volste en omhult zichzelf in vuur, terwijl Luffy bijvoorbeeld op zijn duim bijt voor wat Gear Third-plezier. Aan het einde kun je een allesverwoestende aanval doen met het crewlid (tot maximaal drie) aan je zijde. Bam!

Dromen

Uiteindelijk zit Pirate Warriors 3 ook barstensvol content. De Legend Mode houdt je bijvoorbeeld gemakkelijk al een uurtje of twintig bezig, en zit vol optionele activiteiten zoals Treasure Events (die leuke conversaties tussen personages triggeren) en ontgrendelbare voorwerpen. Daarnaast is er ook nog de verrassend leuke Dream Mode, die korte, doch volledig, nieuwe scenario’s op je afgooit. Hierin is alles mogelijk: slechteriken als Vergo en Mr. 1 kunnen hierin zomaar aan je zijde staan, terwijl je samen met hun Chopper een kopje kleiner moet maken. Tot slot is het niet onbelangrijk om te noemen dat alle spelmodi met z’n tweeën te spelen zijn (ook onderweg): iets dat al dat van hot naar her rennen een stuk draaglijker maakt!

Conclusie

One Piece: Pirate Warriors 3 – Deluxe Edition is een geweldige manier om de hoogtepunten uit het verhaal van Luffy eens opnieuw te ervaren. Het musou-genre blijkt dit ook geweldig aan te vullen, terwijl je met helden als Luffy of Zoro hordes aan vijanden en iconische slechteriken een kopje kleiner maakt. Qua uitwerking laat het spel helaas iets teveel steken vallen: het is daadwerkelijk zonde dat je niet meerdere personages onder handen mag nemen tijdens een gevecht én dat er zo weinig variatie in zit. Dit maakt Pirate Warriors 3 geen schatkist vol goud, maar als fan pik je datgene wat blinkt er ongetwijfeld uit!

7.3

N1-score

  • + Beleef beste momenten uit het verhaal opnieuw
  • + Dream Mode toffe toevoeging
  • + Sommige personages vechten heerlijk weg
  • + Je bent er heerlijk lang mee zoet
  • - Opdrachten te eendimensionaal
  • - Je kunt tussentijds niet van vechter wisselen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Just Shapes & Beats

0

Review Just Shapes & Beats

26-06-2018

0

Ness

Pokémon: Let’s Go, Eevee & Pikachu!

0

Preview Pokémon: Let's Go, Eevee & Pikachu!

25-06-2018

0

Daan

Reageer als eerste!