Mortal Kombat 11: Aftermath - Nog meer knokplezier

  • Review

  • 2 jul 20 om 08:00

  • Mitch

  • 0

Met Mortal Kombat 11 bracht NetherRealm studio’s de bloederige franchise voor het eerst in jaren weer naar een Nintendo-platform en dat pakte goed uit. Nu, grofweg een jaar later, komt de Aftermath Kollection ook naar de Nintendo Switch. Deze voegt een boel extra content toe aan het origineel, maar is ook aardig aan de prijs als je de game al in bezit hebt. Is dit uitbreidingspakket die extra euro’s waard?

Mortal Kombat 11 bevatte al ruim 24 personages bij lancering en sindsdien zijn er via de zogenaamde Kombat Packs nog zeven toegevoegd, alsmede een aantal skins om je vechters van een frisse nieuwe look te voorzien. Wie het Aftermath-pakket aanschaft, krijgt meteen toegang tot al deze personages én drie nieuwe vechters, plus een uitbreiding op de story modus. Daarnaast zijn er Friendship-finishers toegevoegd en kun je nu in sommige stages het level zelf gebruiken om een Fatality uit te voeren.

Kazigheid

De meest in het oog springende content is natuurlijk de story modus. Deze is weer net zo lekker over the top als je van Mortal Kombat 11 gewend bent en gaat direct verder naar het hoofdavontuur. De personages hebben de magiër Kronika tegengehouden, maar nu is er iets mis met de tijdlijn. Ofzo. Het is wederom niet zo dat het verhaal echt heel erg boeiend is, maar de hoge productiewaarden en algehele kazigheid spatten weer van je scherm. Met zo’n drie uur aan content, blijft het ook tot het einde leuk.

In die nieuwe story modus maak je ook direct kennis met een aantal nieuwe personages. Zoals Sheeva, een boze, getinte mevrouw met vier armen die tijdens haar Fatality een nieuwe betekenis geeft aan het begrip ‘door de mangel halen’. Of de snelle Fuujin, een windgod die over het scherm raast en erg lekker wegsleept. Omdat ik de Kombat Packs nooit gekocht heb, waren de zeven DLC-personages ook stuk voor stuk nieuw voor me. Met name het feit dat Shang-Tsung terug is, stemde me daarbij vrolijk.

Schokkend

Naast een extra stukje verhaal en nieuwe personages, zijn er ook nog wat ander zaken toegevoegd. Zo keren de Friendships terug. Dit is een manier om het gevecht te beëindigen die compleet het tegenovergestelde is van bloederig. Denk aan een personage dat opeens een BBQ tevoorschijn haalt om vlees te bakken en iedereen uitnodigt om mee te eten. Het is een grappige manier om het overdreven geweld van een vreedzaam alternatief te voorzien, maar persoonlijk vond ik het allemaal niet zo grappig of boeiend.

Qua content is er dus best wat toegevoegd, maar het is tegelijkertijd ook allemaal niet wereldschokkend. Wat wel vrij schokkend is, is de prijs. Heb je namelijk MK11 al in bezit, dan betaal voor het Aftermath (inclusief voorgaande DLC) zo’n 50 euro. Daar kan ik kort over zijn: dat is het absoluut niet waard. Maar heb je Mortal Kombat 11 nog niet gespeeld? Dan kun je het complete spel mét de Aftermath-content en de DLC-vechters kopen voor slechts een tientje meer. Voor die 60 euro haal je dan een zeer compleet pakket in huis, maar het voelt wel een beetje wrang voor trouwe fans die MK11 al een jaar in huis hebben.

Conclusie

Mortal Kombat 11: Aftermath is als totaalpakket één van de meest uitgebreide vechtspellen op de Nintendo Switch en voor 60 euro het geld makkelijk waard. Het nieuwe verhaal en de extra personages gaan geen potten breken, maar in combinatie met het hoofdspel mag je gerust spreken over de ultieme MK11-ervaring. Dat neemt niet weg dat als je MK11 wél al in bezit hebt, 50 euro voor dit pakket echt veel te duur is. En dat is niet echt netjes van de uitgever, naar de trouwe fans.

7

N1-score

  • + Nieuwe story en personages breiden het universum uit
  • + Perfect instapmoment voor nieuwkomers
  • - Dure grap als je de base game al in bezit hebt

Like dit bericht:

Recente artikelen

Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

0

Media Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

29-02-2024

0

Karlijn

Catherine: Full Body

0

Videoreview Catherine: Full Body

03-07-2020

0

Dre

Do Not Feed the Monkeys

0

Review Do Not Feed the Monkeys

01-07-2020

0

Erik

Reageer als eerste!