Force Glass Original – Nintendo Switch

  • Review

  • 17 jun 18 om 10:00

  • Paul

  • 0

Na het testen van de V-GRIP 2-IN-1 Handle is nu de Force Glass Original – Nintendo Switch aan de beurt. Het is een schermprotector van gehard glas dat dankzij geavanceerde fabricageprocessen tot stand is gekomen. Met een belofte van levenslange garantie en dat het na diamant de beste bescherming biedt is de aanschaf verleidelijk, zeker gezien de adviesprijs van €19,90. Weet de glazen plak deze beloften waar te maken? Je leest het hieronder.

Installatie

Het installeren van de Force Glass screen protector vereist enige nauwkeurigheid. Gelukkig krijg je alle middelen tot je beschikking om het glazen plakje direct te installeren: een alcoholdoekje, een doekje om het te drogen (vergelijkbaar met een brillenpoetsdoekje) en een antistatische sticker. Je begint met het alcoholdoekje. De alcoholoplossing zorgt ervoor dat je al het vuil en vlekken wegpoetst van het scherm en daarna gebruik je het droge doekje om een schoon en droog vlak te creëren voor de schermprotector. Met de antistatische sticker haal je met gemak het overgebleven vuil en stof weg en is je Nintendo Switch klaar om de glazen bescherming aan te brengen. Door nauwkeurig de protector in een hoek te leggen en vervolgens langzaam druk uit te oefenen van de hoek naar de rest van het scherm toe breng je de bescherming aan met het beste resultaat. BigBen heeft een korte instructievideo uitgebracht met alle stappen; wie twijfelt is zeker aan te raden de video bij de hand te houden terwijl je het aanbrengt.

Premium ervaring

Nadat het glazen plakje aangebracht te hebben, zie je direct het resultaat. Het sluit perfect aan op de Nintendo Switch en het ziet er gelikt uit. Vergeleken met een plastic beschermer is het wat dikker en daardoor voelt het ook een stuk steviger terwijl het prima in de dock blijft passen. Het voelt enorm premium aan en de functionaliteit van het aanraakscherm blijft ongeroerd. Het bijgeleverde (droge) poetsdoekje fungeert daarnaast prima om eventuele vingerafdrukken in een handomdraai weg te vegen waardoor je scherm weer helemaal gaat glimmen. Verder valt er eigenlijk weinig te vertellen over het gebruik van de protector; het doet precies wat het adverteert en je speelplezier blijft ongehinderd.

Slimme marketing

De Force Glass protector pronkt met een hoop technische termen op het doosje. Het kent een 9H+ hardheid wat neer zou komen op een hardheid hoger dan korund (een natuurlijk mineraal) volgens de hardheidsschaal van Mohs. Het zou zelfs in de buurt van diamant moeten liggen! Eigenlijk is dit een slimme marketing-truc gezien ze niet erbij vertellen dat ze eigenlijk hardheid van een potlood bedoelen. Jawel, dat lees je goed: dat de screen-protector harder is dan een 9H-potlood is de enige accurate conclusie die je mag trekken. Ondanks dat ze aangeven dat het vingerafdrukwerend is, blijkt het in de praktijk ook vrij eenvoudig om vingerafdrukken aan te brengen. Op de officiële website vind je nog veel meer technisch jargon die een consument moet verleiden tot een aankoop. In theorie klinkt het allemaal hypermodern en magisch maar uiteindelijk blijft het een glazen plakje dat je op je Nintendo Switch plakt om krassen te voorkomen.

Levenslange garantie

Wat nog het meeste in het oog springt is de levenslange garantie die ze aanbieden. Als je het product binnen 30 dagen registreert met je aankoopbewijs, kun je gebruik maken van de garantie. In de kleine lettertjes staat dat je maximaal één vervangend exemplaar per jaar kan krijgen als het niet doet wat het adverteert. Een logische beperking, omdat het anders simpelweg het bedrijf te veel geld gaat kosten. Trouwens, als je protector binnen een jaar kapot blijft gaan, moet je je misschien afvragen of je je Nintendo Switch wel op de juiste manier gebruikt. Ik kan dan ook afraden om met een hamer te gaan testen hoe hard de protector is want dan kun je sowieso fluiten naar je garantie als je per ongeluk de protector of zelfs je Nintendo Switch-scherm kapot maakt. Met een adviesprijs van €19,90 zou ik er ook niet al te veel van verwachten; als je echt de mogelijkheid wilt om je console mee te nemen tijdens het mountainbiken en hem soms laat vallen ben je al gauw vijftig euro kwijt voor het juiste materiaal.

Conclusie

De Force Glass Original – Nintendo Switch is een prima beveiliging voor je scherm. De installatie vereist wat precisie maar daarna kun je in principe er eindeloos plezier uit halen. Het ziet er gelikt en stevig uit en doet niet af aan je speelplezier. De technische termen waarmee het bedrijf adverteert zijn niet helemaal juist maar voor normaal huis-, tuin- en keukengebruik is het toch een stuk beter dan een plastic alternatief. Met de levenslange garantie (met enige voorwaarden) haal je voor ongeveer 20 euro een product in huis dat je Nintendo Switch voor altijd voorziet van dat extra beetje zekerheid. Ouders met kinderen die graag op allerlei voorwerpen willen tekenen kunnen zich in ieder geval geruststellen. Mits ze een 9H-potlood of zachter gebruiken in ieder geval.

8

N1-score

  • + Ziet er gelikt uit en voelt premium aan
  • + Schappelijke prijs voor levenslange garantie
  • - Doet niet helemaal wat ze adverteren

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Yesterday Origins

0

Review Yesterday Origins

18-06-2018

0

Redactie

Punch Club

0

Review Punch Club

16-06-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!