Fire Emblem Warriors - Fates DLC

  • Review

  • 10 jan 18 om 18:00

  • Daan

  • 0

Fire Emblem Warriors verscheen afgelopen oktober en de kwaliteit loog er niet om. Met een flink aantal missies om te doorlopen, stond het garant voor vele uren aan speelplezier. Helaas stopt het plezier van strategisch hakken nadat je alle content hebt gezien. Voor wie echter nog meer uit de game wil halen, kan nu op de Nintendo eShop terecht voor DLC. Wij besloten een blik te werpen op het eerste pakket, wat content uit Fire Emblem Fates bevat!

In het eerste DLC-pakket voor Fire Emblem Warriors komen de personages van Fates spellen aan bod. De belangrijkste toevoeging zijn de nieuwe speelbare personages: Azura, Orobo en Niles. Van de laatste twee zul je niet geheel opkijken, gezien ze al in het hoofdverhaal zaten. Dit is het voornaamste probleem met de nieuwe downloadable content: geen verrassingen. In plaats van unieke personages of vondsten besloten de makers te nemen wat ze al hadden en daar maar Azura aan toe te voegen. Niet alleen is dit behoorlijk saai, maar gezien de brede cast in Fire Emblem Fates, komt het wat minachtend over. Er waren vele betere keuzes geweest dan deze twee, zelfs binnen de garde die Hoshido en Nohr dienen.

Dat gezegd hebbende: de personages zijn op zijn minst geinig om mee te spelen. Azura in het bijzonder kent aardig wat karakter en mogelijkheden. Zo kan zij zingen om de Musou en Awakening meters van vrienden te herstellen, waardoor zij hun speciale aanvallen sneller kunnen uitvoeren. Daarnaast is het gebruik van de speer en water magie een unieke combinatie, dat interessante aanvallen mogelijk maakt. Het water zorgt voor de broodnodige crowd control, wat een noodzaak betreft in een Warriors avontuur. Het maakt Oboro en Niles helaas minder interessant als je ze gaat vergelijken. Oboro is ook een speer gebruiker, maar de aanvallen voelen stukken traditioneler. Ze kent een coole move waarmee ze een vijand kan verwarren, maar dat is het wel. Niles speelt erg vergelijkbaar met andere boogpersonages, al schiet hij sneller en stuk gerichter. Het maakt de gevechten tegen bazen op zich een stuk boeiender. Zijn grootste voordeel dat hij zwakke vijanden sneller kan verslaan als ze in een kritieke toestand bevinden.

Buiten de personages om, kent het eerste pakket drie splinternieuwe History Mode-maps om te doorgronden. Net als die in het originele spel, vertellen ze kleinere verhalen rondom de wereld van de personages. De eerste map, Grieving Beast, ziet Corrin transformeren naar zijn drakenvorm en hem helemaal wild gaan op het plein waar je het Fates avontuur begint. Je beloning voor het overwinnen van de maps zijn exclusieve pakken voor de bestaande personages. Hiermee verander je vrouwelijke Corrin in een Hoshido Noble, geef je de mannelijke versie een donker uiterlijk, verander je Takumi in een butler en Camilla in een dienstmeisje. Je zult wel flink moeten spelen, gezien elke map een groot aantal missies bevat. Hiermee werk je niet alleen richting de pakken, maar verkrijg je ook nieuwe wapens en extra voorwerpen voor andere avonturen.

Conclusie

Hoewel de content in het Fire Emblem Fates-pakket leuk is, zijn er geen grote verrassingen te bespeuren. De personages lagen allemaal binnen de verwachting – ook al zijn ze aangenaam om mee te spelen. Azura laat vooral een hele sterke indruk achter. Het merendeel downloadt de content ongetwijfeld voor de splinternieuwe maps, waarmee veel tijd geboeid gaat. Het wordt weer uren spelen voordat je daadwerkelijk iets te ontgrendelt, maar je hebt op zijn minst een reden om te zien wat Azura en de anderen in hun mars hebben. Hoe dan ook, het pakket is het geld wel waard!

7.5

N1-score

  • + Personages fijn om mee te spelen
  • + Azura effectief zowel offensief als defensief
  • + History Mode-maps garant voor uren aan content
  • - Weinig verrassingen
  • - Geen unieke personages uit Fates-spellen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Mario_Tandwiel_update

0

Nieuws Nintendo Switch krijgt systeemupdate 18.0.1; dit zit er in

24-04-2024

1

Evelyne

The Escapists 2

0

Review The Escapists 2

12-01-2018

0

Paul

The Deer God

0

Review The Deer God

05-01-2018

0

Erik

Reageer als eerste!