Faeria - Een geweldig strategiespel

  • Review

  • 1 sep 20 om 08:00

  • Dreon

  • 1

Toen ik de trailer van Faeria zag, dacht ik bij mezelf: dat kan wel eens een toffe game worden. Nu ik het spel dan eindelijk eens flink aan de tand heb mogen voelen, blijkt het dat mijn verwachtingen dik zijn overtroffen. Met het gemis van Hearthstone op de Nintendo Switch is Faeria namelijk één van de meest uitgebreide strategiespellen die de Nintendo Switch te bieden heeft. Na een klein avondje spelen was ik meteen verkocht en inmiddels heb ik een deck samengesteld waarmee ik de hele wereld aan kan. Nu ik zo enthousiast klink, vraag jij je vast af: wat maakt Faeria dan zo’n geweldige game?

De perfecte mix
Faeria is een strategiespel waarbij je het leven van de tegenstander op 0 moet zien te krijgen om te winnen. Wat dit spel nu zo interessant maakt, is dat het zich afspeelt op een hexagonaal bord. Je moet landjes bouwen om jouw kaarten te plaatsen op het speelveld. Sommige van deze kaarten hebben minimaal een X aantal landen nodig op het veld en kunnen ook alleen maar op deze landen geplaatst worden. Verder is er ook nog magie nodig genaamd ‘Faeria’. Hoe sterker jouw kaart is, hoe meer Faeria je nodig hebt om ze op het veld te zetten. Het speelveld bevat ook nog vier Faeria Fountains waar jouw personages aan het begin van je beurt Faeria kunnen verzamelen. Het is dus van belang in jouw strategie om, terwijl je aan het vechten bent, ook nog zo veel mogelijk Faeria in één beurt naar binnen te harken.

Het spel weet al deze elementen op een rustige wijze aan je te introduceren en al vlug begin je met het bedenken van verschillende tactieken om je vijand van het bord te slaan. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om heel defensief te spelen en veel Faeria te verzamelen of juist je landen zo snel mogelijk richting de tegenstander plaatsen en hem proberen te verpletteren, voor hij ook maar de kans krijgt om echt iets te doen. Bij het maken van jouw deck is het dus belangrijk om over flink wat zaken na te denken. In je deck mag je ieder soort kaart stoppen, wat wel betekent dat je daar ook landen voor zal moeten plaatsen. Het is dus aan jou om hier de perfecte balans in te vinden om de juiste strategie te kunnen bepalen. Dat is ook meteen hetgeen wat Faeria zo leuk maakt, het spel stelt je geen limieten. Jij bent vrij om je deck zo uitgebreid of simpel mogelijk te maken als je zelf wilt.

Je verveelt je nooit
Urenlang vermaak is iets dat Faeria van harte toejuicht. Het spel biedt dagelijkse uitdagingen om extra kisten (waar je willekeurige kaarten uit krijgt) te verdienen en heeft veel verschillende game modi. De dagelijkse uitdagingen zijn willekeurig en geven je bijvoorbeeld de taak om twintig landen neer te zetten of een x aantal missies te halen. De verschillende modi, die het spel bevat, zijn zowel in singleplayer als in multiplayer te spelen. Zo zijn er honderden missies om te spelen. Deze missies bestaan uit gevechten tegen computergestuurde vijanden en puzzels waarin je in één zet je vijand moet zien te verslaan.

Deze laatste modus is in het begin nog prima te doen maar biedt in de latere levels toch wel een flinke uitdaging. Het is erg leuk om al jouw kaarten te bekijken en zo die ene strategie uit te zoeken om de puzzel te volbrengen. De normale gevechten zijn een geweldig moment om jouw eigen gemaakte deck eens goed uit te proberen. Je moet het namelijk opnemen tegen verschillende vijanden met allemaal hun eigen aanvallende of defensieve tactieken. Ideaal dus om te kijken of jij bestand bent tegen al deze verschillende technieken en tactieken. Verder is er nog een Pandora-modus waarin jij uit willekeurige kaarten een deck samen moet zien te stellen, in de hoop dat je daarmee computers of zelfs andere spelers kunt verslaan. Wanneer je drie keer bent verslagen, wordt er gekeken hoeveel potjes je hebt gewonnen en krijg je een passende beloning. Juist omdat deze modus zo willekeurig is, vind ik hem leuk. Je moet jouw tactiek aanpassen aan de kaarten die je worden voorgeschoteld en dat zorgt voor een goede uitdaging.

Faeria is ook online te spelen en ik was verrast door hoe goed dit werkt. Ik heb nog iedere keer binnen minder dan een minuut een tegenstander gevonden en alle potjes lopen zowel grafisch als technisch erg soepel. Het is leuk om te zien wat voor tactieken jouw tegenstanders gebruiken en het voelde ook erg goed om te zien dat veel spelers moeite hadden met mijn tactieken.

Is alles dan zo geweldig aan dit spel?
Het enige kleine minpuntje is dat de kaarten alleen bij je deck builder groot in beeld te brengen zijn. Tijdens een potje Faeria zijn jouw kaarten wel te vergoten maar op één of andere manier niet altijd groot genoeg. Ik heb regelmatig moeite gehad met het lezen van de kaarten op de 49 inch tv die op mijn slaapkamer staat. Alleen op mijn 65 inch tv had ik er geen moeite mee. Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen zo’n grote tv in bezit heeft. Dit is dan ook het enige minpunt van het spel, gelukkig had ik er in handheld-modus totaal geen moeite mee!

Conclusie
Faeria is een geweldig strategiespel dat kaart- en bordspel op de juiste manier weet te combineren. Het spel bevat erg veel missies en verschillende game-modi om je uren te vermaken voordat je ook maar begint aan de online modus. Wanneer je eenmaal de ballen hebt om online te spelen, weet je dat je je nieuwe verslaving te pakken hebt. Voor mij is Faeria één van de grootste verrassingen van 2020 en ik weet nu al zeker dat ik het spel nog flink wat uren zal spelen om het beste deck ooit samen te stellen. Hou jij van strategiespellen als Hearthstone of Magic: The Gathering, dan is Faeria een spel dat je niet mag missen!

9

N1-score

  • + Geweldig kaart- en bordspel dat genoeg doet om anders te zijn
  • + Verschillende game modi om je uren te vermaken
  • + Online modus zorgt voor echte uitdaging
  • + Geen in-game aankopen met echt geld om sterker te worden
  • - Kaarten zijn soms moeilijk te lezen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

No Straight Roads – kei goed maar rockt niet

0

Review No Straight Roads – kei goed maar rockt niet

02-09-2020

3

Ness

Windbound: te weinig wind in de zeilen

0

Review Windbound: te weinig wind in de zeilen

30-08-2020

0

Kitty

Discussieer met ons mee! 1

lifegiving

3 jul 21 om 10:55

#258‍

2183 XP | 355 comments

dat kaarten moeilijk lezen zal het lastig maken met handheld mode . Maar het klinkt echt als een tof spel ! Super tof dat je het zo uitgebreid heb gereviewd