Electro Ride: The Neon Racing - Kan iemand even de ANWB bellen?

 • Review

 • 2 dec 20 om 13:00

 • Willem

 • 0

Door de jaren heen heb ik talloze unieke plekken bezocht dankzij videogames. Van magische tempels in Hyrule tot verlaten planeten in Metroid. Dat betekent niet dat alle videogame-locaties gebaseerd zijn op fictie. Games als The World Ends With You, Uncharted en zelfs Call of Duty geven een unieke twist aan de plekken die ook in de echte wereld te bezoeken zijn. Electro Ride: The Neon Racing sprak mij direct aan door de unieke setting. De stilistische combinatie van Oost-Europese steden uit de jaren ‘80 en een vaporwave esthetiek is echter niet genoeg om de slechte besturing en herhalende races tegen te gaan. Wat een aangename verrassing had kunnen zijn, mondde al snel uit in de frustratie.

Rainbow Ramp.
Electro Ride laat je racen door verschillende Oost-Europese steden met auto’s uit de jaren ‘80. De races bestaan vaak uit twee à drie rondes en de competitie kan best vurig zijn. In tegenstelling tot Mario Kart probeert de game voor een serieuze race-ervaring te gaan. Er zijn geen voorwerpen om je achterstand bij te benen tegen de genadeloze CPU, maar er is wel de mogelijkheid om een boost uit te voeren. Over alle tracks liggen gekleurde banen. Als je auto de corresponderende kleur heeft, krijg je over deze specifieke paden een enorme snelheidsboost. Dat klinkt als een goed iets en houdt je scherp om regelmatig je auto van kleur te veranderen met power-ups die op de weg liggen. Het probleem zit hem vooral in de besturing. Op z’n vriendelijkst gezegd; de auto’s hebben vrijwel geen grip. Als je de stick ook maar een tikje beweegt terwijl je een snelheidsboost krijgt, vliegt je auto direct uit de bocht. De enige manier om te herstarten na deze crashes is om zelf op de respawn-knop te drukken. Hierdoor worden races snel frustrerend omdat je geen bochten kan maken op de boost-banen, maar hierdoor ook een constante achterstand hebt op je tegenstanders.

Scheuren door de Sovjet-Unie.
Het rare contrast zit hem vooral in de wens om een serieuze racegame te ontwerpen met een opvallende stijl. Het racen is gericht om je als een straatcoureur te laten voelen, maar alle tracks hebben een neon kleurenpallet en de synthwave blaast uit de speakers. Het voelt als een ongemakkelijke middenweg, waarbij de designers beter gebruik hadden kunnen maken van alle mogelijkheden die deze stijl biedt. Bijvoorbeeld een sterkere focus op het gebruik van power-ups, de muziek of elementen uit deze Oostblok-landen. Hoewel de racebanen in de game duidelijk inspiratie halen uit verschillende steden van de voormalige Sovjet-Unie, is er weinig dat de races van elkaar onderscheidt. Of je racet in Warschau, Moskou of Belijn, de opvallendste veranderingen zijn de kleuren en een paar visuele herkenningspunten. Het grootste deel van de tijd blijf je scherpe bochten nemen en race je tegen vergelijkbare tegenstanders. Er is gewoon te weinig variatie om geïnvesteerd te blijven in de wereld en de races. Eerlijk gezegd begon zelfs deze neon-vibe en soundtrack mij al vrij snel te ergeren na een race of vijf.

Conclusie.
Electro Ride: The Neon Racing verkoopt zichzelf als een stijlvolle racegame, maar helaas is hier vooral sprake van stijl boven inhoud. De races voelen ongebalanceerd door lastige besturing, handmatig moeten respawnen en een genadeloze CPU. Tegelijkertijd is de stijl en locatie bijzonder, maar voegt het weinig toe aan de daadwerkelijke gameplay. Er zou bijna gesproken kunnen worden van een muur tussen gameplay en stijl in deze game. Misschien was het beter geweest als ook deze muur zou zijn gevallen.

4

N1-score

 • + Unieke visuele stijl
 • + Bijzondere locaties om door te racen
 • +
 • - Onbestuurbare auto's en genadeloze CPU zorgen voor veel frustratie
 • - Handmatig respawnen is ongelofelijk irritant
 • - Verschillende racebanen en de soundtrack beginnen snel in elkaar over te vloeien
 • - Gameplay sluit niet aan op de visuele stijl, wat zorgt voor een tegenvallende scheiding

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Nintendo Switch console

0

Nieuws Hacker krijgt drie jaar cel voor onder andere stelen Nintendo-data

02-12-2020

1

Kitty

Kersttaferelen in winterse trailer Mario Kart Tour

0

Media Kersttaferelen in winterse trailer Mario Kart Tour

02-12-2020

0

Kitty

Reageer als eerste!