Hacker krijgt drie jaar cel voor onder andere stelen Nintendo-data

  • Nieuws

  • 2 dec 20 om 14:09

  • Kitty

  • 0

Een Californische 21-jarige man genaamd Ryan Hernandez krijgt drie jaar cel voor onder andere het hacken van een Nintendo-medewerker.

De man gebruikte phishing-technieken om de inloggegevens van een Nintendo-medewerker te stelen. Deze gebruikte hij vervolgens om informatie over de Nintendo Switch te lekken voordat de console werd gelanceerd. Toen hij in 2017 werd gecontacteerd door de FBI was hij nog minderjarig; hij beloofde toen om te stoppen met verdere illegale activiteiten en gaf aan dat hij begreep wat de consequenties zouden zijn als hij zijn acties herhaalde.

Dat deed hij niet lang, want tussen juni 2018 en juni 2019 lekte hij meer Nintendo geheimen: hij hackte meerdere Nintendo-servers, stal vertrouwelijke informatie en schepte hierover op op onder andere Twitter en Discord en lekte delen van de informatie ook uit. Ook deelde hij eventuele zwakke punten van het Nintendo-netwerk. Toen agenten zijn huis doorzochten, ontdekten ze duizenden vertrouwelijke Nintendo-bestanden. Daarnaast vonden ze ook nog eens duizend expliciete video’s en afbeeldingen met kinderporno.

De man maakte gebruik van een pleidooiovereenkomst, wat betekent dat hij schuld bekende op het gebied van sommige aanklachten, in ruil voor minder straf op het gebied van andere aanklachten. Naast de drie jaar celstraf moet de man $259,323 betalen aan Nintendo. Als hij vrijkomt uit de gevangenis moet hij nog zeven jaar onder supervisie leven en hij moet zich registreren als zedendelinquent.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Tweekoppig puzzels oplossen in gameplay-beelden PHOGS!

0

Nieuws Tweekoppig puzzels oplossen in gameplay-beelden PHOGS!

03-12-2020

0

Kitty

Electro Ride: The Neon Racing – Kan iemand even de ANWB bellen?

0

Review Electro Ride: The Neon Racing - Kan iemand even de ANWB bellen?

02-12-2020

0

Willem

Reageer als eerste!