Trials of Mana

  • Preview

  • 6 sep 19 om 14:11

  • Dreon

  • 0

Wat hadden Mana-fans toch een mazzel tijdens de afgelopen E3. Naast dat ze de Mana collection op de Nintendo Switch zagen verschijnen, werd Seiken Densetsu eindelijk gelokaliseerd als Trials of Mana. Als klap op de vuurpijl krijgt Trials of Mana ook nog eens remake, die ergens volgend jaar moet verschijnen. Na de eerste trailer, echter, bleef het even stil rondom de nieuwe versie van het klassieke Japanse spel. Gelukkig konden we wel ermee aan de slag tijdens Gamescom 2019, waar een volwaardige 3D-wereld op ons stond te wachten.

De demo van Trials of Mana was, op zijn zachtst gezegd, bondig te noemen. Square Enix heeft twee segmenten laten zien in de build: een dorp en een dungeon. Tijdens het dorp deel speel je als personage Duran en probeer je de uit de stad weg te komen. The Beastmen, mensachtige wezens die in de nacht veranderen in wolven, maken er de dienst uit en dat is niet bepaald fijn vertoeven. Tijdens het onderdeel werden er al een paar dingen sterk duidelijk. Het voornaamste is dat alle dialogen in Trials of Mana voorzien zijn van stemmen, zowel Engels als Japans. Toch moet het gezegd worden dat ik de Engelse stemmen niet geweldig vond. Misschien wordt het beter als de lancering nadert, maar dat is momenteel mijn kijk daarop.

Grootse wereld
Jadd, het dorp in kwestie, is fantastisch vormgegeven. De gebouwen zijn compleet herzien en aangepast voor deze 3D remake. Het resultaat liet mij sprakeloos achter, want de meer open ruimtes maken de wereld een levendigere plek. Het doet mij ontzettend denken aan de opzet van de Dragon Quest-games. Best grappig voor een serie die begon met een game genaamd ‘Final Fantasy Adventure’. Nu kan het zijn door je deze wereld de weg een beetje kwijtraakt. Gelukkig kent Trials of Mana een mini-map, waar alles goed valt te overzien. De kaart toont de personages waarmee kunt je spreken, belangrijke gebouwen en het volgende doel.

Uitnodigende vechtstijl
In de dungeon ligt het gevaar om elke hoek. Zodra je vijanden nadert, word je in een kleine arena vastgezet waar het gevecht losbarst. Je vecht direct met de vijand, een beetje zoals een action Role Playing Game. Duran trekt ten strijde met een zwaard en maakt gebruik van speciale aanvallen op de juiste momenten. Het voelde gelijk als een warm bad met een flow waar je makkelijk aan gewend raakt. Daarnaast is het zo dat je de health bar en hun level duidelijk in beeld krijgt, waardoor je weet wat er komen gaat. Het is vrij uitnodigend, zelfs voor een speler die misschien niet te veel RPG’s speelt.

Voorlopige conclusie
Trials of Mana was een aangename verrassing. De Secret of Mana remake, die verscheen op PlayStation 4, liet mij in teleurstelling achter. Na dit gespeeld te hebben is het duidelijk dat ze een compleet andere weg inslaan voor Trials. Ze willen de game meer verfijnen en een nieuw publiek aanspreken. Dat doen ze door de wereld te vergroten, de dialogen te voorzien van voice-acting en de gevechten net iets flexibeler te maken. Het resultaat mag er, tot nu toe, zeker wezen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Sparklite

0

Preview Sparklite

06-09-2019

0

Mitch

Pillars of Eternity: Complete Edition

0

Review Pillars of Eternity: Complete Edition

05-09-2019

0

Dreon

Reageer als eerste!