Travis Strikes Again: No More Heroes

  • Preview

  • 29 okt 18 om 19:00

  • Daan

  • 0

No More Heroes is een serie die ik een warm hart toedraag. Hoewel er negatieve dingen vallen te zeggen over de eerste twee games, waren ze in het algemeen fijn om te doorlopen. De flitsende moves brachten veel vermaak waren gemaakt met de Wii Remote in het achterhoofd. Travis Strikes Again: No More Heroes probeert, op een budget, hetzelfde kunstje te herhalen. Het kent wederom flitsende actie, maar weet het te overtuigen?

Ho-hum
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: geweldig vond ik de demo niet. Begrijp me niet verkeerd: het zou geweldig zijn geweest als ik had kunnen zeggen dat Travis Strikes Again op de goede weg was. Het stijltje is weer op en top Suda51. Het spel is top vormgegeven, vooral de shading op de omgevingen en personages zijn tof. Dat gezegd hebbende, je ziet de fouten ook veel te vlug. Het team bij Grasshopper heeft geprobeerd ze te verhullen, maar het komt niet goed uit de verf.

De gameplay is heel anders dan een reguliere No More Heroes. Hoewel ik dat op zich geen probleem vind, zijn er games die het hack and slash-genre beter weten aan te pakken. Het gevechtssysteem is weinig diepgaand en je doet dezelfde paar bewegingen opnieuw en opnieuw. Het brawler-gehalte is voelbaar, al voelt het niet zo bevredigend als bestaande reeksen binnen het genre. De combat is ook helemaal niet slecht, maar het oog wil gewoon iets meer. Je loopt wat rond, slaat wat met je zwaard en ontwijkt waar nodig. Wat niet bepaald helpt is dat de route die je aflegt compleet lineair is.

Het ergste probleem met Travis Strikes Back is de camera. Deze zoomt in en uit wanneer hij er zelf zin heeft en dat zorgt voor wat opmerkelijke momenten. Tijdens de eindbaas van de demo was het zo dat de camera opeens verder weg ging. Er was niet bepaald reden toe en het haalde me nogal uit het gevecht. In plaats van een intensief één-op-één gevecht, voelde het als een bewegende hitbox die een aantal maal geraakt moest worden.

Voorlopige conclusie
Travis Strikes Again: No More Heroes liet me niet warm of koud. Ik zag de potentie met hoe de game speelde, maar het wist mijn interesse niet vast te houden. Het valt te hopen dat de combat leuker wordt gemaakt en dat de camera wordt verbeterd. Grasshopper weet de belangrijkste fouten er voor release eruit te halen, dus we blijven hoop houden. De game komt begin 2019.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Yomawari: The Long Night Collection

0

Review Yomawari: The Long Night Collection

30-10-2018

0

Daan

FIFA 19

0

Review FIFA 19

29-10-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!