Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

  • Preview

  • 10 sep 19 om 20:45

  • Daan

  • 0

De Super Monkey Ball-reeks is een beetje in de vergetelheid geraakt. Er was een periode waarin ieder jaar een nieuw deel in de reeks uitkwam, maar die tijden lijken nu ver verleden tijd. Dat is jammer, vooral gelet op het feit dat de meeste beste vermakelijk bleken. Super Monkey Ball: Banana Blitz, echter, was altijd al een vreemde eend in de bijt. Er was een knop om te springen, baasgevechten en levels die alle kanten opvlogen; alle liefhebbers van de serie zien het als een zwart schaap dat te veel een andere kant op springt. Nu, na de lancering op de Wii in 2006, keert de game terug in een HD-variant op de Nintendo Switch. Is de game goed? Nou ja, hij is zeker al beter dan het origineel.

Als je nog nooit Super Monkey Ball hebt gespeeld, dan biedt Banana Blitz HD zeker een mooie kans. Je rolt door de levels, springt op bepaalde momenten, verzamelt bananen en probeert zo snel mogelijk het einde te bereiken. In het begin zijn de levels erg lineair en ben je al snel aan het eindpunt, maar de moeilijkheidsgraad vordert hoe meer je speelt. De stages staan bekend om hun moeilijkheidsgraad en dat voelde ik al zonder meer. Toch zit ik zeker klaar voor zo’n uitdaging. Naast het springen met de A-knop, wat geen ander SMB-spel heeft, zijn er ook uitdagende baasgevechten. Je zult bepaalde punten moeten raken om je vijanden slim af te zijn en progressie te kunnen maken.

Wat de HD-versie beter maakt dan het origineel, is het uitblijven van motion controls. In het originele avontuur moest je de Wii Remote draaien om bewegingen te maken, iets wat niet geheel aansprak. Het gebruiken van een stick voelt verfijnder, en je merkt al snel dat er minder fouten worden gemaakt. Daarnaast is het zo dat je het nu beter kunt combineren met een springknop, waardoor de game vlugger gaat. De demo was veel leuker dan mijn avonturen met het Wii-spel, waar ik zonder meer moeite mee had.

Daarnaast straalt de game op de HD-spelcomputers. Bij lancering was Super Monkey Ball: Banana Blitz de best uitziende Wii-game, en dat maakt deze titel nog steeds meer dan waar. Het oog voor detail in Banana Blitz HD is een leuke bijkomstigheid, samen met de swingende deuntjes waar de spellen om bekendstaan. De speelbare personages kennen nieuwe animaties, zijn soepeler in de omgang en alles draait duidelijk in 60 frames per seconde. Het spel heeft sowieso een mooie metamorfose ondergaan!

Voorlopige conclusie

Als iemand die de Super Monkey Ball-spellen helemaal grijs heeft gespeeld, kijk ik heel erg uit naar Banana Blitz HD. Natuurlijk is het level design pittig, maar dat maakt het spel niet vervelend. Vooral dankzij de verbeterde besturing en aandacht voor detail, valt het spel zeker aan te raden. Toch is het afwachten hoe de latere werelden spelen in deze vernieuwde variant. Positief zijn we sowieso, en we kijken kwijlend uit naar de release volgende maand.

Like dit bericht:

Recente artikelen

spam9promoart

0

Nieuws Speel mee met Pokémon VGC en Mario Kart 8 tijdens SPAM 9.0

23-02-2024

0

Mitch

Daemon X Machina

0

Review Daemon X Machina

11-09-2019

0

Daan

Stranded Sails – Explorers of the Cursed Islands

0

Preview Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands

10-09-2019

0

Ness

Reageer als eerste!