RICO

  • Preview

  • 9 mrt 19 om 23:09

  • Daan

  • 0

Het shooter-segment van de video game-markt is geƫxplodeerd de afgelopen jaren. Het is moeilijk om het genre bij te benen en ik heb er zo snel weer schoon genoeg van. Niet omdat het genre mij niet ligt, maar meer omdat ik niet heel fantastisch speel. Er zijn echter duidelijke uitzonderingen op deze regel, maar ze moeten veel doen om het prikkelend te houden. RICO is het verschil waar ik naar op zoek was. Zelfs al ging ik finaal af, de glimlach bleef op het gezicht hangen.

Shooty Shooty Bang Bang

RICO is erg arena-achtig in de manier hoe de game zich opstelt. De speler heeft duidelijke doelen die hij/zij moet volbrengen, en de vrijheid om ze naar eigen inzicht te volbrengen. Toch zijn er ook restricties. Je hebt een bepaalde hoeveelheid gezondheid en niet heel veel ruimte om fouten te maken, gezien extra troepen al snel binnen komen wandelen. Vijanden kunnen uit elke directie komen terwijl je probeert snelle puzzels op te lossen. Zelf zat ik constant naar de kaart te staren, naar openingen te zoeken en ervoor te zorgen dat het gebouw leger wordt. RICO is van alle kanten strak neergezet en forceert je na te denken over de volgende move.

Nog beter is hoe RICO zijn content laat stralen. Hoewel andere spellen je een grote smak aan missies geven, gaat RICO voor randomly generated cases. Het houdt in dat elke missie weer compleet anders is, maar natuurlijk binnen dezelfde regels blijft. Je kunt een code onthouden van een lay-out en het level nogmaals doorlopen, maar de meeste spelers zullen op de random-knop blijven drukken. Als je blijft spelen, ontvang je nieuwe wapens en vaardigheden om alles nog verder uit te diepen.

Als het op het spelen van RICO aankomt, moet ik zeggen dat het schieten lekker aanvoelt. De verschillende geweren hebben het juiste gewicht, wat reflecteerde in hoe het personage zich voortbeweegt. Het heeft ook twee unieke zaken die anders zijn in vergelijking met andere shooters. Met de B-knop schop je deuren open. Het is de enige manier waarop je nieuwe kamers betreed, dus geen Mr. Nice Cop voor deze schurken. De tweede vaardigheid heeft je korte tijd bullet time voor je kiezen. Zodra je een kamer binnen gaat, kun je dan lekker snel een aantal schoten lossen en zo in een strak tempo doorgaan.

De ontwikkelaar van RICO heeft laten zien hoeveel content er wel niet in de game zit. Naast het bizarre aantal aan randomized cases, zijn er veel manieren om te spelen. Een goed voorbeeld zijn de Daily Play cases, waar je de strijd aangaat op de leaderboards en speciale beloningen ontgrendelt. Daarnaast kan alle content in co-op gespeeld worden, lokaal en online!

Voorlopige Conclusie

RICO laat mij aardig met een glimlach achter. Met de juiste mensen om me heen, zie ik mij allang een rits aan missies proberen te volbrengen. Natuurlijk moeten we afwachten hoelang het leuk blijft, maar toch blijven we hier redelijk enthousiast. RICO verschijnt op 14 maart in de Nintendo Switch eShop.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

Final Fantasy IX

0

Review Final Fantasy IX

10-03-2019

0

Kitty

Zie je die berg daar in de verte?

0

Column Zie je die berg daar in de verte?

08-03-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!