Pokken Tournament DX

  • Preview

  • 13 jul 17 om 13:00

  • Mark

  • 0

Een week voor het E3-geweld werden we verrast met een Pokémon Direct. Naast Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon werd de remake van Pokken Tournament, dat in 2016 voor de Wii U uitkwam, aangekondigd in de vorm van Pokken Tournament DX voor de Nintendo Switch. Tijdens het afgelopen Post E3-evenement kregen we even de kans om deze nieuwe Pokéfighter te testen.

Pokken Tournament DX combineert Tekken met onze geliefde zakmonstertjes van de Pokémongames. Het spel heeft een heel andere insteek dan de traditionele Pokémonspellen en gooit alle turn-based principes over boord. Pokken Tournament DX is daardoor meer te vergelijken met de anime van Pokémon: snelle gevechten en real-time aanvallen ontwijken. De gevechten spelen zich over het algemeen in een 2D-omgeving af, maar er zijn momenten dat het spel overschakelt naar een 3D-wereld. Hierdoor krijg je wat meer vrijheid tijdens een gevecht en kun je net dat kleine beetje meer druk zetten dat nodig is om je tegenstander te verslaan.

In Pokken Tournament DX heb je de beschikking over twintig Pokémon, waaronder Blaziken, Lucario en onze gele vriend Pikachu. Elke Pokémon heeft zijn eigen unieke set aanvallen. Wat nieuw is in Pokken Tournament DX, vergeleken met zijn voorganger, is dat je daarnaast nog twee support-Pokémon kunt kiezen. Deze Pokémon assisteren je bij de battles en hun effecten kunnen je voordelen geven, of de tegenstander benadelen. Afhankelijk van je speelstijl kun je kiezen welke Pokémon en support-Pokémon het beste bij elkaar en bij jou passen. De gevechten voelen soepel aan en de combo’s zijn na enige oefening vloeiend uit te voeren.

Pokken Tournament ziet er grafisch erg goed uit. De Pokémon zijn tot in de details goed uitgewerkt en ook de aanvallen zijn fantastisch om te zien en uit te voeren. De arena met zijn publiek is een mooie toevoeging en opvulling voor de achtergrond.

Voorlopige conclusie

Pokken Tournament DX is een visueel erg mooie game en speelt lekker weg. Voor de gamers die een combinatie van Tekken en Pokémon wel zien zitten, lijkt Pokken Tournament DX daarom een prima toevoeging te worden aan de collectie games voor de Nintendo Switch. Mocht je Pokken Tournament voor de Wii U al in bezit hebben, dan ben ik bang dat deze game op de visuele effecten na, enkele speelbare personages en de support-Pokémon na weinig nieuws te bieden heeft.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

FIFA 18

0

Preview FIFA 18

16-07-2017

0

Daan

Splatoon 2 Hero Mode

0

Preview Splatoon 2 Hero Mode

11-07-2017

0

Daan

Reageer als eerste!