Pokémon Sword & Shield

  • Preview

  • 20 jun 19 om 13:30

  • Daan

  • 0

Pokemon. Het is een franchise die ik van begin af aan een warm hart toedraag. Vanaf het moment dat ik een Game Boy in mijn handen kreeg, kon ik gewoon niet zonder. Verbazingwekkend is hoe de franchise altijd in mijn gedachten is gebleven, ongeacht mijn groeiend aantal levensjaren. Met de eerste echte console RPG in aantocht vraag ik me af: hoe zou Game Freak het er vanaf brengen? Het korte antwoord is dat ze weten waar de kracht van de franchise ligt.

 

De demo van Pokémon Sword en Shield is echt niet aan de lange kant. De gehele demo is een gym die uit twee delen bestaat: een puzzel met trainers, en het grote arenagevecht. De puzzel laat je constant knoppen indrukken om zo nodig waterstralen te wisselen. Onderweg word je tegengehouden door trainers met ieder een monster. Heel veel verrassingen zijn er niet, want de eerste Pokémon die je bestrijdt is een Vulpix. Toch is er even verderop een Lass trainer die een gloednieuw monster gebruikt, namelijk Impidimp. Het is een Dark/Fairy type die er qua design toch wat wenkbrauwen doet fronsen.

Jouw team daarentegen zit vol met aangename verrassingen, met onder andere de nieuwe Pokémon Yamper. Deze elektrische corgi hangt met trots zijn tong naar buiten en kwispelt maar wat in het rond. Met Wild Charge en Spark had hij ook sterke aanvallen die hard aankomen. Daarnaast konden we vechten met Wooloo en Corviknight, respectievelijk Normal en Steel types. Door hun moves te combineren met de drie starters duurde het niet lang om de eerste gevechten te winnen.

Het hoogtepunt was het daadwerkelijke gym-gevecht. In de strijd met Nessa ga je een Deadnaw te lijf die dynamaxed. Dynamaxen is het nieuwe fenomeen in de Pokémon-wereld dat monsters laat groeien tot een gigantisch formaat. Deze status kunnen ze volhouden voor drie beurten en het brengt veel teweeg. Zo veranderen je aanvallen en doen ze meer schade dan voorheen mogelijk. De krachtige aanvallen laten een statuseffect achter, waardoor hetzelfde type aanvallen nog krachtiger wordt. Er is veel denkwerk vereist bij dynamaxen. Wat is het goede moment, welke aanvallen gebruik je en geef je geen hulp aan de tegenstander? Het zijn de kleine dingen die het doen.

Over de kleine dingen gesproken, het moet toch gezegd worden dat de demo geen correcte indruk geeft van het spel. De gehele demo bestaat uit Pokémon van level 50, ieder met al krachtige aanvallen in hun arsenaal. Je hebt geen idee over de moeilijkheidsgraad en welke momenten voor de gym komen. Het roept meer vragen op dan antwoorden, iets wat ik de demo zwaar aanreken. De game ziet er hoe dan ook prima uit. Het is niet echt compleet gelikt, maar ze hebben nog tijd om het plaatje compleet te maken. De modellen en omgevingen smaken in ieder geval naar meer. De UI is fantastisch, met directe informatie over welke type aanvallen je beschikbaar hebt.

Voorlopige conclusie

De demo van Pokémon Sword & Shield is leuk, maar toch gaat het niet ver genoeg. In ongeveer tien minuten krijg je een idee van de monsters en hoe Pokémon-gevechten in hun werk gaan, maar niet veel anders. Het waren zes creaturen van level vijftig, ieder met vier krachtige aanvallen. Het is niet representatief ten opzichte van het echte avontuur, maar het smaakt in elk geval naar meer.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

2

Erik

Luigi’s Mansion 3

0

Preview Luigi's Mansion 3

21-06-2019

1

Dreon

Super Mario Maker 2 – In drie stappen je eigen level bouwen

0

Preview Super Mario Maker 2 - In drie stappen je eigen level bouwen

19-06-2019

0

Erik

Reageer als eerste!