Luigi's Mansion 3

  • Preview

  • 21 jun 19 om 13:31

  • Dreon

  • 0

Luigi is stiekem mijn favoriete Super Mario-personage. Hij is een bangerik die voor bijna onmogelijke taken komt te staan. Als je kijkt naar de vorige Luigi’s Mansion-spellen, dan weet je wat onze groene vriend te verduren heeft gekregen. In de nieuwste telg van de series, Luigi’s Mansion 3, is dat niet anders. De belofte van een vakantie in een super de luxe hotel verandert snel in een akelige nachtmerrie als Mario, Peach en de anderen gevangen worden genomen. Nu is het aan Luigi om alles recht te gaan zetten.

 

De demo begint met Luigi die een middeleeuws gebied betreedt. Daar ziet hij een gevaarlijk spook, gekleed als een koning, zich klaarmaken voor een gevecht. Voordat het gevecht kan plaatsvinden, is het aan Luigi om alle kamers te doorgronden. In ieder van deze ruimtes vind je spoken en puzzels vinden die je moet overbruggen. De spoken in de demo zijn voornamelijk blauw en kennen een simpele vormgeving. Hoewel dit een lichte teleurstelling betreft, zijn de manieren waarop je ze moet verslaan uniek. Sommige van hen dragen schilden en zwaarden die je uit de weg moet ruimen.

Vol verrassing en verbazing

Met de introductie van de schilden komen de nieuwe strategieën van Luigi’s Mansion 3 om de hoek kijken. Luigi kan een ontstopper afvuren met een touw. Door deze aan een schild te plakken en op de zuigknop drukt, kun je het schild vernietigen. Deze mechaniek wordt ook gebruikt voor puzzels om zodoende muren te vernietigen en een sleutel op te pakken. Zodra het spook met lege handen staat, kan het opzuigen beginnen. Net als met Luigi’s Mansion 2, kun je de gyroscoop van de Pro Controller gebruiken voor betere controle. Zo blijft het spook in je greep en kun je hem met meer gemak naar je toe slepen.

Als je het traject succesvol aflegt, bouwt er een speciale meter op. Zodra die klaar is, moet je non-stop op de A-knop drukken. De A-knop activeert dan de Slam-vaardigheid, waarmee je het spook hard op de grond kunt slaan. De Slam kan meerdere spoken tegelijkertijd treffen, waardoor de volgende slachtoffers makkelijker op te zuigen zijn. De Slam brengt een speciale dynamiek en meer actie naar Luigi’s Mansion. Je wordt beloond als de bewegingen goed worden uitgevoerd, waardoor je meer geneigd bent om ze ook te doen.

Kom je echter meer in de problemen; maak je absoluut geen zorgen. De Burst-vaardigheid laat je enkele seconden zweven en duwt vijanden van je af. Het zorgt voor de broodnodige crowd control, iets wat miste in de vorige Luigi’s Mansion spellen. Het was uiterst moeilijk om te ontsnappen, en je stond al snel met een mond vol tanden. De nieuwe opzet maakt een meer vloeiende doorloop mogelijk en spreekt zowel oude als nieuwe fans aan.

De laatste nieuwe mogelijkheid is Gooigi, die zijn debuut maakte in de Luigi’s Mansion 3DS remake. Luigi’s nieuwe hulpje kan spikes overleven en hierdoor afgelegen plekken bereiken. Daarnaast is deze nog groenere vriend een grote hulp als het op puzzels aankomt. In de demo moest een lift met windenergie omhoog en omlaag. Door Gooigi bij het rad te laten staan, kon Luigi zonder problemen met karretje en al instappen en zijn reis voortzetten. Gooigi verdwijnt automatisch als je een nieuwe ruimte binnengaat, dus je hoeft je absoluut geen zorgen om hem te maken.

Hoewel de demo niet al te moeilijk bleek, was de baas op zich een leuke uitdaging. Zodra de koning in zijn harnas aanviel, moest je eerst een flinke dosis licht in zijn gezicht schijnen. Daarna was het van belang om een ontstopper af te vuren en de geest een dik oplawaai te geven. Je zag hem nog in de rondte zwaaien met zijn zwaard, maar je kunt de koning vervolgens met gemak opzuigen. Het maakt gebruik van alles dat je in demo hebt geleerd, waardoor het een mooie afsluiting vormt.

Voorlopige conclusie

Luigi’s Mansion 3 liet een sterke positieve indruk achter. De geesten zijn niet origineel, maar de actie was dat zonder meer wel. De Slam-aanval in het bijzonder is fantastisch en voelt zo ongelofelijk krachtig. De demo laat je daarnaast kennismaken met een verfijnde besturing en uiterst oog voor detail. Luigi is nog aandoenlijker dan hij al was, en dat hebben we geweten ook. Luigi’s Mansion 3 verschijnt later dit jaar op Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

0

Preview The Legend of Zelda: Link’s Awakening

21-06-2019

0

Daan

Pokémon Sword & Shield

0

Preview Pokémon Sword & Shield

20-06-2019

0

Daan

Reageer als eerste!