Pokémon Sword & Shield

  • Preview

  • 4 jul 19 om 13:00

  • Paul

  • 0

Als een milde Pokémon-fan kon ik de aankondiging van een Pokémon game voor de thuisconsole erg waarderen. Ik heb sinds de derde generatie geen zakmonsterspel meer aangeschaft en de ontwikkelingen rondom de serie niet zo nauw meer gevolgd. Toen bekend werd dat we binnenkort een nieuwe Pokémon-hoofdgame op de tv mogen spelen werd ik licht enthousiast: een beter moment om de serie opnieuw te beleven dan op Nintendo Switch kon ik me niet voorstellen. Na zoveel spellen overgeslagen te hebben zou het in theorie een frisse ervaring worden! En ditmaal hoef ik niet naar een piepklein schermpje te turen, maar kan ik Pokémon in high definition meemaken. Gretig ging ik aan de slag bij Nintendo in Utrecht om een demoversie uit te proberen. Of de demo mijn enthousiasme heeft weten te behouden lees je hieronder.

 

Vuurvosjes in de watertempel

Na het aannemen van de Nintendo Switch Pro Controller kom je als speler meteen terecht in de Gym die als thema water heeft. Na een korte uitleg van een behulpzame NPC mag je aan de uitdaging van de Gym beginnen: een doolhof waarbij je waterstralen die je pad blokkeren moet zien uit te schakelen. Terwijl je door het puzzelgebied loopt liggen andere Pokémon-trainers op de loer die je op klassieke wijze uitdagen voor een zakmonstergevecht.

Opmerkelijk genoeg bracht de eerste uitdager een Vulpix naar voren om je aan de tand te voelen. Zelf bestond mijn team in de demo uit alle drie de starter-Pokémon en drie nieuwe monsters uit deze generatie. Alle beestjes in de demo zijn daarbij voor het gemak level 50 om een gebalanceerd palet te presenteren. Gezien Sobble je standaard optie is, maakte de level 50 waterkameleon in één aanval korte metten met de Vulpix waarna het gevecht al over was. De opeenvolgende gevechten waren ook van vrij korte duur dankzij het slim uitwisselen van Pokémon naar gelang welke vijand tegenover je staat. Ik kan het nog steeds!

Een veilige route naar Dynamax

Ter afwisseling op de gevechten was de omgeving een typische puzzel waar je twee stappen vooruit moet denken om tot de juiste oplossing te komen. Als je het pad in je hoofd weet uit te stippelen, kun je de juiste volgorde van schakelaren die de waterstralen deactiveren vrij gemakkelijk doorlopen. Met een beetje trial and error kom je uiteindelijk ook wel zonder al te veel omwegen naar het einde van de kamer. Jammer genoeg voelde dit aan als een vrij veilige puzzel die weinig uitdaging en creativiteit bood. Hierna is het ultieme moment aangekomen: het wordt tijd om de Gym Leader uit te dagen. Na de eerdere ongevaarlijke gevechten had ik het volste vertrouwen dat dit wel zou lukken!

Eenmaal in strijd met de Gym Leader activeert ze de Dynamax-functie van haar Drednaw en groeit het zakmonster tot reusachtig formaat. De krachtige, unieke aanvallen die de Pokémon kunnen uitvoeren zorgden voor het flauwvallen van mijn starter Sobble. Mijn strategie had als doel met een deel van de beschikbare beestjes zoveel mogelijk schade aan te richten tegen het eerste paar Pokémon, wat met een paar slachtoffers best goed lukte. Vervolgens wilde ik met mijn eigen Dynamax-variant van Corviknight de vloer aanvegen met de laatste Pokémon. Echter dacht ik dat er drie zakmonsters te verslaan waren waardoor, toen de gigantische Drednaw verslagen was, de strijd al voorbij was voordat ik de kans kreeg om dit nieuwe element toe te passen. Et voila, dat was tot dusver de demo van Pokémon Sword & Shield.

Voorlopige conclusie

Als je tot dusver hebt weten te lezen heb je vast opgemerkt dat er weinig nieuws te beleven valt aan de voorlopig speelbare versie van Pokemon Sword & Shield. Zelfs voor een zelfbenoemde casual fan merkte ik op dat de gevechten makkelijk en praktisch hetzelfde waren. Het puzzel-element voelde als een veilige optie die weinig diepgang aan de Gym gaf, waardoor de hele belevenis afhing van het nieuwe Dynamax-element. Dit element wist mij niet te overtuigen gezien ik alsnog met gemak de reusachtige Pokémon heb weten te verslaan. Al met al heeft de speelbare demo mijn enthousiasme voor een nieuwe mainline Pokémon een deuk gegeven en dit vind ik erg teleurstellend. Ik hoop oprecht dat er nog een nieuwe, publieke demoversie beschikbaar komt die mij weet te overtuigen om terug te komen naar de serie. Een sterke Wild Area, het verkennen van een adembenemende Galar regio en nieuwe elementen die de serie naar een hoger niveau tillen zullen noodzakelijk zijn om mij te kunnen overtuigen. Of Game Freak moet nog een Scorbunny uit de hoge hoed toveren die mij als milde zakmonsterfanaat helemaal omver gaat blazen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Oswald_the_lucky_rabbit_fanart_n1upuseonly

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley voegt binnenkort Oswald the Rabbit toe

24-04-2024

0

Evelyne

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

0

Hands-on The Legend of Zelda: Link's Awakening

04-07-2019

0

Dreon

Luigi’s Mansion 3

0

Preview Luigi's Mansion 3

03-07-2019

0

Paul

Reageer als eerste!