Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

  • Preview

  • 22 jun 19 om 16:30

  • Daan

  • 0

Het is een onstuimige relatie die ik heb met de Mario & Sonic-spellen. Sommige vind ik fantastisch, terwijl ik anderen liever meteen links laat liggen. Mijn favoriete versie was London 2012 op Wii, gezien de vele speelmogelijkheden en besturingsopties. Sinds dat gouden jaar voelt het alsof het ontwikkelingsteam steeds meer eruit liet. Rio 2016 was wel leuk, maar het had geen Dream Events met het Mario & Sonic-gevoel. Dat was een behoorlijke afknapper. Kan SEGA de neergaande spiraal tegenhouden, en zoals vroeger weer een sterk product afleveren? Ik was door Nintendo en SEGA uitgenodigd om een eerste blik op het spel te werpen.

De opties en mogelijkheden

De E3 2019 demo van Mario & Sonic Tokyo 2020 bestond uit vijf minigames: skateboarden, 110m hordeloop, karate, surfen en boogschieten. We konden wel al het complete menu aanschouwen en het lijkt erop dat het volwaardige avontuur 24 minigames zal bevatten, inclusief 3 Dream Events. Het was een verrassing om ze in het hoofdmenu te zien, maar dat maakt de glimlach erom zeker niet minder. Er is ook een mysterieuze optie waar we pixelversies zijn van Sonic en Mario. De E3-trailer hintte hier al naar, maar veel concreets weten we nog niet.

De demo had zes speelbare personages, met verder nog twintig verkrijgbaar in het menu. Van links naar rechts waren de volgende personages aanwezig: Mario, Luigi, Peach, Daisy, Bowser, Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Dr. Eggman, Wario, Waluigi, Yoshi, Donkey Kong, Bowser Jr., Shadow, Silver, Metal Sonic, Blaze en Vector. Een uniek gegeven, wat anders was dan de vorige spellen, is dat de personages bepaalde outfits dragen, afhankelijk van de sport en wat er precies van ze wordt verwacht. Zo is het grappig om Dr. Eggman in een wetsuit en karatepak te zien, en we kunnen ons voorstellen dat dat ook voor andere personages geldt.

En nu sporten maar!

Wat de vijf sporten betreft ben ik toch redelijk positief gestemd. De spellen in het algemeen bevatten drie besturingsmogelijkheden: knoppen, dual Joy-Con en single Joy-Con met bewegingsbesturing. Volgens de makers moet er nog gesleuteld worden aan de Joy-Con besturing, al vond ik ze wel prima werken. De simpele bewegingen zorgen ervoor dat ieder het op kan pakken, waardoor het perfect is voor families. Toch ging ik vaker voor de knoppen, zowel met een Joy-Con als de Nintendo Switch Pro Controller. Het lag heerlijk in de hand en zorgde voor de broodnodige precisie: perfect om de strijd aan te gaan met je gamende vrienden.

Mijn favoriete evenementen waren de nieuwe sporten voor Tokyo 2020. Skateboarden en surfen leken weliswaar iets op elkaar, maar deden ieder unieke dingen. Je moest springen, tricks uitvoeren en een combometer opbouwen. Door moves goed te blijven uitvoeren, groeide de Special meter en kon je bruut in de aanval gaan. Als er voor deze games leaderboards zouden zijn, dan zou ik zeker non-stop blijven spelen. Je deed geen super diepgaande stunts, maar de actie goed genoeg dat je met plezier nog een ronde wilde spelen.

Karate en boogschieten zijn licht aangepast voor de nieuwste telg. Karate focust zich volledig op knoppen, waardoor je hier en daar de moves moet weten. De speler moet weten wanneer het de beste tijd om aan te vallen en verdedigen en zodanig punten te verdienen. Zodra je bij tien punten bent, word je automatisch uitgeroepen uit de winnaar. Boogschieten was de enige game in de demo die gebruikmaakte van dual Joy-Con. Hiermee kun je richten met de rechter controller en de linker Joy-Con naar achteren trekken om af te vuren. Het was een leuke opzet wat me deed denken aan de minigame in Wii Sports Resort.

Voorlopige conclusie

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 liet een goede eerste indruk achter. Hoewel afwachten is hoe de andere spellen in het pakket uitpakken, waren de eerste vijf spellen vrij aangenaam. De vele besturingsmogelijkheden en aankleding doen me sterk terug denken aan London 2012, wat mijn favoriet in de franchise betreft. Persoonlijk weet ik niet of de versie voorbijgegaan kan worden, maar SEGA doet zeker zijn best. Het is tenslotte spellen die plaatsvinden in hun eigen land, dus dan mag je ook zeker wat verwachten!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

0

Preview Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

23-06-2019

0

Daan

Shakedown Hawaii – Tropisch pixelparadijs

0

Review Shakedown Hawaii - Tropisch pixelparadijs

22-06-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!