LEGO DC Super-Villains

In navolging van alle Marvel en DC LEGO-games waar helden de hoofdrol aannemen, is het nu de beurt aan alle super schurken van het DC-universum om de wereld wat bouwsteentjes kleiner te maken. Je leest hier onze eerste indruk van LEGO DC Super-Villains.

De demo die wij voorgeschoteld kregen start met het introfilmpje die ook tijdens E3 2018 is getoond. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat de speler niet zomaar de rol van een bestaand personage als The Joker of Harley Quinn aanneemt. In plaats daarvan krijgt de speler de optie om een volledig nieuw personage te maken, die vervolgens een belangrijke rol zal spelen in het verhaal waarbij de samenwerking met allerlei bekende schurken centraal staat. De ontwikkelaars van de game hebben er voor gezorgd dat je werkelijk helemaal los kunt gaan in je creativiteit bij het in elkaar knutselen van je eigen ultieme slechterik. Wil je dat je personage er stoer uitziet zoals Bane en net zo snel is als The Flash, of loop je liever met roze vleugeltjes op je rug en een banaan in je hand? Je kunt het haast zo gek niet bedenken of het is wel ergens in de lange lijst met opties terug te vinden.

Daarnaast heeft LEGO DC Super-Villains ook een van de grootste verzamelingen aan personages van een LEGO-game tot nu toe. Een exact aantal werd tijdens de demo niet genoemd, maar een snelle blik over het karakter selectiescherm toonde rond de 175 speelbare personages en super schurken. Wanneer personages worden vrijgespeeld, kun je hun specifieke vaardigheden vervolgens gebruiken voor je eigen schurk om zo te werken aan de ultimate badguy.

Wat betreft gameplay lijkt deze LEGO-game erg op de andere LEGO-games van de Marvel en DC franchises. Je moet jezelf met een groepje personages door een gevarieerde en kleurrijke wereld vechten, waarbij je onderweg allerlei puzzels dient op te lossen om verder te komen. Hierbij komt het bouwaspect van LEGO natuurlijk sterk naar voren. Doordat je in een team speelt, moet je ook regelmatig tussen personages wisselen om gebruik te kunnen maken van hun unieke vaardigheden. Dit zorgt voor variatie, een vlot verloop van het spel en leent zich perfect voor een co-op modus.

Grafisch ziet de game er heerlijk gevarieerd en kleurrijk uit. Alle schurken en wat verdwaalde helden hier en daar zien er herkenbaar uit, en het is leuk om allerlei bekende LEGO blokjes en voorwerpen tegen te komen. Vooral als je vroeger veel met LEGO gespeeld hebt (of dat misschien nog steeds doet), is het een feest van herkenning. Ook de flauwe humor waar LEGO-games over het algemeen om bekend staan ontbreekt niet en de game bevat een flinke lading aan leuke referenties naar alle recente films uit het DC universum, zodat ook de doorgewinterde fans van DC tevreden zullen zijn.

Voorlopige conclusie

Al met al lijkt LEGO DC Super-Villains een vermakelijk spel te worden. De flauwe humor en leuke referenties zijn weer van de partij, en als je een fan bent van het DC-universum of LEGO in het algemeen, dan moet je deze zeker in de gaten houden. Of het spel voor de rest genoeg diepgang en vernieuwing kent ten opzichte van andere LEGO-games moet nog blijken, maar de eerste indruk is in ieder geval positief! De game ligt vanaf 17 oktober in de winkel voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

N1ntendo.nl TV – Gamescom met o.a. Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Party

0

N1-UP TV N1ntendo.nl TV - Gamescom met o.a. Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Party

01-09-2018

0

Dyon

MotoGP 18

0

Review MotoGP 18

30-08-2018

0

Mark

Reageer als eerste!