Kirby Star Allies

  • Preview

  • 7 mrt 18 om 14:00

  • Ness

  • 0

Dit weekend verscheen een demoversie van Kirby Star Allies in de eShop van de Nintendo Switch. Dit allereerste Nintendo Switch-avontuur van Kirby komt later deze maand uit en ik kijk al sinds de aankondiging naar dit spel uit. Alle beelden lijken mij immers weer een top Kirby-spel te beloven. Weet de demo mijn verwachtingen alvast te volbrengen?

Vrienden

In Kirby Star Allies ben jij als Kirby samen met je vrienden de ster van het spel: de roze kleibal kan namelijk vriendschappen sluiten met zijn vijanden door een hartje te gooien en vervolgens met maximaal drie van hen op reis gaan. Daarnaast kun je je krachten bundelen met je nieuwe vrienden en zo unieke kopieervaardigheden creëren: al vroeg in de demo combineer je op die manier vuur met een zwaard tot een vlammend wapen. Deze combinaties zijn krachtiger dan normale aanvallen en het is verrassend leuk om verschillende kopieervaardigheden te combineren.

De vriendenmechaniek speelt dus een grote rol: soms moet je zelfs vrienden hebben om verder te mogen in een level. Hoewel ik deze mechaniek leuk vind in multiplayermodus, waarbij elke speler een van Kirby’s bondgenoten bespeelt, weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden in singleplayermodus. In deze modus neemt de computer de rol van je vrienden over. Deze computer speelt op zich wel goed, maar door samen met een computer door een level te gaan, voelt de hele mechaniek toch enigszins nutteloos. Daarnaast wordt het wel erg druk op het scherm als jij met je vrienden op het scherm van alles wat doen.

Levels

Tijdens deze demo kun je reizen door twee verschillende levels: een makkelijke en een moeilijke variant. Het makkelijke level speelt zich af in een met gras gevuld land en legt de basis van het spel uit. Het moeilijke level vindt plaats in een grot, een strand en later ook in een paleis. Beide levels worden afgesloten met bekende baasgevechten: Whispy Woods en Kind Dedede. Deze twee baasgevechten zijn de eerste helft van jullie knokpartij vrij voorspelbaar: beide figuren zijn immers al vaak als baas opgedoken in eerdere Kirby-spellen. Na je tegenstander genoeg geraakt te hebben, veranderen ze echter in een grotere en gevaarlijkere vorm. Dit geeft een leuke twist aan de al zo vaak gebruikte bazen. Helaas merk je niet echt dat de bazen veel gevaarlijker geraken: ze zijn nog best simpel te verslaan. Kirby-spellen hebben nooit echt een hoge moeilijkheidsgraad gehad, maar ik hoop dat het volledige spel, in tegenstelling tot de demo, wel een uitdaging vormt.

Pracht en praal

Kirby Star Allies is de eerste traditionele Kirby-platformer in HD en de roze poefbal zag er dan ook nog nooit zo mooi uit. Van de prachtige en schattige animaties, tot de mooie omgevingen: Kirby ziet er helemaal top uit in HD! Het spel bevat daarbij een paar toffe details: Whispy Woods vat bijvoorbeeld letterlijk vlam als je vrienden en jij hem allemaal beschieten met vuur en is aan het einde van het gevecht geschroeid. Verder worden al deze mooie beelden ook nog vergezeld van goed geluid: de hele demo lang kun je namelijk ook nog eens genieten van geremixte Kirby-liedjes.

Voorlopige conclusie

Deze demo van Kirby Star Allies liet me achter met gemixte gevoelens. Aan de ene kant oogt en speelt Kirby beter dan ooit te voren en is het mixen van verschillende kopieervaardigheden echt een leuke toevoeging. Aan de andere kant voelt het spelen met je zogenaamde vrienden enigszins geforceerd aan, vooral als je in je eentje speelt. Multiplayer-modus lijkt daarom de superieure modus. Verder vult het scherm flink op met je vier vrienden en ligt de moeilijkheidsgraad nog best laag, zelfs voor een Kirby-spel. Toch is het Kirby Star Allies nog steeds gelukt een grote glimlach op mijn gezicht te toveren en ben ik erg benieuwd naar het volledige spel wanneer dat verschijnt op 16 maart.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Fear Effect Sedna

0

Review Fear Effect Sedna

08-03-2018

0

Daan

Dragon Quest Builders

0

Review Dragon Quest Builders

07-03-2018

0

Paul

Reageer als eerste!