The Spectrum Retreat

  • Hands-on

  • 26 aug 18 om 10:00

  • Icelos

  • 0

Eén op de duizend puzzelspellen weet datgene te doen, wat eigenlijk iedere titel in dit genre wil bereiken; de speler daadwerkelijk verrassen met unieke uitdagingen ingepakt met een memorabele sfeer. Voor mij is dat slechts bij een handvol aan titels gelukt; Portal, Portal 2, World of Goo en Professor Layton. The Spectrum Retreat heeft alle sleutelingrediënten om zich aan dit rijtje toe te voegen. Het spel is grotendeels door één persoon gemaakt en het project kostte hem ruim vijf jaar de tijd om te voltooien. Weet The Spectrum Retreat ons verder te intrigeren, of zijn we na één speelsessie al helemaal klaar met deze titel?

Afgelopen Gamescom hadden we de mogelijkheid om deze unieke titel alvast aan de spreekwoordelijke tand te voelen. The Spectrum Retreat heeft een ontzettend lugubere sfeer en probeert de speler vanaf het begin vast te kluisteren aan de verschillende mysterieuze elementen. Het verhaal gaat over een hotelbezoeker, die geen idee heeft hoe hij hier is gekomen en wat de etalagepoppen nu precies betekenen. De protagonist vindt gelukkig snel een communicatieapparaat. Aan de andere kant van de lijn spreekt een dame die tips geeft en je navigeert.

Color of the Wind

Een belangrijk aspect in The Spectrum Retreat zijn de verscheidene puzzels. Het hotel heeft vijf verdiepingen en iedere etage heeft een handjevol aan uitdagingen. Zo hebben wij de volledige eerste etage kunnen spelen en dit duurde ongeveer een klein half uur. In The Spectrum Retreat is het de bedoeling dat je door kleuren te absorberen door krachtvelden met dezelfde kleur loopt. In het begin zijn dit slechts twee kleuren waartussen je moet wisselen, maar later zal er meer variatie zijn.

Dit alles werkte zeer goed en de puzzels voelden echt goed aan. Uiteraard was de eerste verdieping niet al te moeilijk, maar het niveau steeg wel ontzettend snel. Hierdoor ben ik uitermate benieuwd geraakt naar de latere verdiepingen en in hoeverre de moeilijkheidsgraad zich voortzet. Voor nu lijkt The Spectrum Retreat een ongelofelijk product dat slechts door één ontwikkelaar is gemaakt en we kunnen Dan Smith dan alleen maar complimenteren met deze geweldige prestatie.

Voorlopige conclusie

The Spectrum Retreat is een unieke puzzelgame met een eigenaardige sfeer en genoeg mysterie om spelers aan de Nintendo Switch te kluisteren. Grafisch waren er nog wel enkele foutjes te bespeuren, zoals verdwijnende stukken van de muren en lichtbronnen die door massieve objecten heen gingen, maar het spel lanceert ook pas over enkele weken. Daarbij zijn dat echt minimale kritiekpuntjes op een verder ontzettend positieve ervaring. Al met al een titel om in de gaten te houden.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

Nindies spelen bij Headup Games

0

Special Nindies spelen bij Headup Games

26-08-2018

0

Erik

Starlink: Battle for Atlas

0

Preview Starlink: Battle for Atlas

25-08-2018

0

Icelos

Reageer als eerste!