Blacksad: Under the Skin

Blacksad, een game die zich afspeelt in het New York van de jaren ’50 en waar niet mensen maar dieren de dienst uit maken. In deze bizarre fantasiewereld speel je John Blacksad, een privédetective met het uiterlijk van een zwarte kat. Jouw opdracht? Het oplossen van het mysterie rond de verdachte dood van een sportschoolhouder en de verdwijning van een top-bokser.

Blacksad – Under the Skin is een rasechte adventure-game gebaseerd op de gelijknamige comics, waarbij al snel duidelijk wordt dat je als privédetective aan de bak moet om de mysterieuze dood van een sportschoolhouder op te lossen. De tekenstijl van de comics zie je terug in de graphics van de game en het geheel heeft een echte film noir stijl. Het geeft je echt het gevoel van de jaren ’50. Zoals in veel klassieke avonturengames speel je in Blacksad voornamelijk door decors heen waarbij de camera een statische positie inneemt. Op andere plaatsen zal de camera je volgen, of heb je de mogelijkheid om de camera iets te bewegen of in te zoomen. Ergens heeft het wel wat weg van de adventure games van het vergane Tell-Tale Games.

Het unieke aan Blacksad is de wereld met personages die gevormd zijn naar bekende dieren. Blacksad zelf is een zwarte kat, en de eerste vijand die door de deur komt stieren is een grote neushoorn. Aan het begin maak je in rap tempo kennis met verschillende dieren, zoals gorilla’s, honden, geiten en nog een aantal andere. Een leuk detail is dat het soort dier vaak al wat zegt over het type personage en zijn of haar persoonlijkheid en gedrag.

De game beschikt niet over een gebruikelijke inventaris voor gevonden items, maar heeft eerder een soort verzameling waar gevonden aanwijzingen in terug te vinden zijn. Het zijn eigenlijk aanwijzingen die rondzweven in de gedachten van Blacksad. Door deze aanwijzingen met elkaar te vergelijken of samen te voegen is het mogelijk om tot nieuwe inzichten te komen.

De game kent veel cutscenes om het verhaal over te brengen, maar laat de speler ook regelmatig het heft in eigen hand nemen door middel van quick-time events of bepaalde keuzes die het verloop van het verhaal beïnvloeden. In de demo die wij te spelen kregen waren de quick-time events soms wat vervelend, omdat niet altijd in een oogopslag duidelijk was welke knop gedrukt moest worden, of op welk moment. Dit resulteerde dan weer in het herspelen van bepaalde scènes, wat na een keer of drie toch wat frustrerend werd. Gelukkig liet de ontwikkelaar weten dat eraan gewerkt werd om dit voor spelers duidelijker te maken. Met een beetje geluk is dit dus gerepareerd in de uiteindelijke game.

De rest van het verhaal en informatie over personages zul je moeten ontrafelen door de wereld te verkennen. Met veel personages kunnen uitgebreide gesprekken gevoerd worden, maar in de spelwereld zelf zijn ook genoeg feiten en aanwijzingen te vinden. Hier komen ook de speciale, katachtige skills van Blacksad van pas, zoals scherper zicht, of gevoeliger gehoor.

Voorlopige conclusie

Blacksad lijkt een hele toffe adventure game te gaan worden waarbij het verhaal zich afspeelt in een vreemde dierenwereld ergens in New York halverwege de vorige eeuw. Je speelt een detective die de opdracht heeft gekregen een mysterieuze moord op te lossen, waarbij je eigen kattenzintuigen ten volste gebruikt moeten worden om het raadsel op te lossen. Gaandeweg dien je ook keuzes te maken die het verloop van het verhaal, en zo ook het einde, kunnen beïnvloeden. De game ademt een geweldige atmosfeer uit en lijkt voor fans van het avonturengenre een echte aanrader te worden.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

0

Nieuws Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

30-05-2024

0

Martijn

Hoofdafbeelding van Mario Kart Tour voor mobile

0

Special Wat Mario Kart 9 kan leren van Mario Kart Tour

27-09-2019

0

Mitch

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

0

Review Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition

26-09-2019

0

Daan

Reageer als eerste!