Zien: zo zag de nooit gerealiseerde mega evolutie van Jynx er uit

  • Nieuws

  • 3 uur geleden

  • Rik

  • 0

Een tijdje terug wist een hacker digitaal in te breken bij Game Freak en een schat aan geheime Pokémon-informatie te stelen. Er worden nog altijd nieuwe ontdekkingen gedaan in de gehackte informatie: zo ook het ontwerp voor een nooit gerealiseerde mega evolutie van Jynx.

Het datalek bij Pokémon-ontwikkelaar Game Freak staat ook wel bekend als de Game Freak Teraleak, vernoemd naar de 1 terabyte aan buitgemaakte informatie. In de ontwikkelingsbestanden van Pokémon X en Pokémon Y (3DS, 2013) heeft een speurneus met de naam Lunar het ontwerp gevonden voor Mega Jynx. Het lijkt erop dat Mega Jynx vrij vroeg in het ontwikkelproces is geschrapt: er is slechts één ontwerptekening van Mega Jynx te vinden in de Game Freak Teraleak. Verdere informatie over Mega Jynx, zoals het bijbehorende type of statistieken kwamen niet voor. Dit impliceert dat Mega Jynx intern al gesneuveld was voordat dit soort zaken werden uitgedacht.


Het is niet bekend waarom Game Freak besloot om te stoppen met de ontwikkeling van Mega Jynx. Naar verluidt zou ook Flygon een geannuleerde mega evolutie hebben gehad. Van het ontwerp van deze Mega Flygon ontbreekt nog elk spoor.

Mega evolutie

Mega evoluties waren de grote nieuwe toevoeging in de zesde generatie Pokémon-games (Pokémon X & Y). In deze nieuwe mechanic werd een nieuwe vorm van evolutie geïntroduceerd. Normaal gesproken kunnen Pokémon maximaal twee keer evolueren, is een evolutie permanent én vinden evoluties plaats buiten Pokémon-gevechten om. Mega evoluties daarentegen zijn tijdelijke evoluties die bovenop de laatste vorm van een Pokémon komen. Een mega evolutie kan alleen worden opgeroepen tijdens gevechten en de betreffende Mega Pokémon keert aan het einde van het gevecht terug naar zijn niet-mega variant. De Pokémon moet daarnaast de speciale Mega Stone die hoort bij zijn soort vasthouden, in plaats van een ander item. Mega evoluties kwamen alleen voor in de Pokémon-games uit de zesde generatie (Pokémon X, Y Omega Ruby & Alpha Sapphire). De Pokémon-spellen na de zesde generatie maakten geen gebruik van deze mechanic, al werden er wel enigszins gelijkende mechanics bedacht voor latere spellen: een voorbeeld hiervan is Dynamaxing uit Pokémon Sword & Shield.

Mega evoluties zullen terugkeren in Pokémon Legends: Z-A, dat gepland staat voor een release in 2025.

Had jij Mega Jynx graag in een echte Pokémon-game willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Meer profieliconen van Super Mario Party Jamboree beschikbaar

0

Nieuws Meer profieliconen van Super Mario Party Jamboree beschikbaar

25-10-2024

0

Karina

Microsoft CEO: “wij blijven spellen uitgeven op Nintendo-hardware”

1

Nieuws Microsoft CEO: "wij blijven spellen uitgeven op Nintendo-hardware"

25-10-2024

1

Rik

Bekijk volgende week Disney Dreamlight Valley-showcase

0

Nieuws Bekijk volgende week Disney Dreamlight Valley-showcase

25-10-2024

0

Evelyne

Reageer als eerste!