Beelden van gecancelde "De Blob DS" opgedoken

  • Nieuws

  • 17 jan 23 om 02:11

  • Rik

  • 1

Het kleurrijke spel De Blob kwam origineel voor de Nintendo Wii uit, maar werd ook gewerkt aan een Nintendo DS-versie. Onlangs zijn er beelden van deze nooit uitgebrachte game opgedoken.

De Blob zag het levenslicht in Utrecht, waar studenten van de studie Game Design & Development het concept ontwikkelden. Uitgever THQ kocht destijds de rechten op het spel en ontwikkelde de commerciële versies. Naast de uitgebrachte Wii-versie (die ook op de Switch te spelen is) was er een “De Blob DS” in ontwikkeling bij studio Helixe. Deze versie heeft het daglicht nooit gezien, maar Youtuber RebelTaxi wist op Twitter een clip te delen met nooit eerder vertoonde beelden van het project.

Uiteindelijk is er wel een De Blob-game uitgekomen op de Nintendo DS: De Blob 2. Dit is echter een totaal andere game die speelt als een 2D-platformer. Mogelijk is de stekker uit het project getrokken omdat het originele “De Blob DS” toch te veel vroeg van de (zeer beperkte) Nintendo DS.

Had jij De Blob DS destijds willen spelen als je deze beelden ziet? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Thunderful teaset SteamWorld-aankondiging voor morgen

1

Nieuws Thunderful teaset SteamWorld-aankondiging voor morgen

17-01-2023

3

Erik

Nintendo Switch best verkochte console ooit in Frankrijk

0

Nieuws Nintendo Switch best verkochte console ooit in Frankrijk

17-01-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

17 jan 23 om 12:39

#8345‍

3501 XP | 406 comments

Ziet er toch heel wat beperkter uit dan op de Wii. Daarop kon je gevarieerder verven. Was eigenlijk best een amusant spel, zeker voor zijn tijd. Door het verven heeft het wel raakvlakken met Splatoon (De Blob was er veel eerder, in 2008 ), al was het tegelijk een heel ander spel. Moest er wel aan terugdenken toen Splatoon werd geïntroduceerd in 2015. Na de Wii ben ik deze games uit het oog verloren.

Heb alleen de eerste gespeeld, al heb ik De Blob 2 ook op de Wii gekocht in de laatste nadagen van dat systeem. Weet dat ze beide nog een Nintendo Switch-release hebben gehad, maar verder zit deze serie al jarenlang in de koelkast. Op zich leuk om er weer eens iets nieuws (of juist iets ouds) over te zien, al verwacht ik voorlopig geen opleving van deze serie. Denk dat mensen het meteen onterecht met Splatoon gaan vergelijken, wat intussen ruimschoots de grotere serie is.