Zeldzame Nintendo Playstation controller geveild voor $35.000,-

  • Nieuws

  • 24 aug 24 om 17:16

  • Rik

  • 1

Tegenwoordig zijn Nintendo en (Sony) Playstation rivalen, maar er was ooit een periode waar de twee techbedrijven gezamenlijk werkten aan een spelcomputer. Een controller voor het uiterst zeldzame prototype van de ‘Nintendo Playstation’ is onlangs voor 35.000 dollar geveild.

De controller werd geveild bij Heritage, die geen garantie wilden geven op de aankoop. Omdat de Nintendo Playstation-prototypes zo zeldzaam zijn had het veilinghuis geen enkele mogelijkheid om te testen of de controller nog wel werkte. Ook benadrukte Heritage dat er een goede kans is dat dit de enige keer is dat ze een Nintendo Playstation-product aan kunnen bieden. Er is slechts één keer eerder een Nintendo Playstation te koop aangeboden: in 2020 werd er een complete set (console en controller) geveild voor $360.000,-.

Nintendo Playstation-prototypes zijn enorm zeldzaam. Er werden naar verluidt slechts 200 exemplaren gemaakt. Nadat de samenwerking tussen Nintendo en Sony uitliep op een vechtscheiding zouden al deze prototypes bewust zijn vernietigd. Voor zover bekend is er slechts een prototype de dans ontsprongen. Daar komt nu deze tweede controller bij.

Het prototype heeft veel weg van een SNES-controller (bron: Heritage)

De Nintendo Playstation

In 1988 werkte Sony aan een add-on voor de Super Nintendo Entertainment System (SNES) waarmee naast cartridges ook CD(-ROM)’s afgespeeld konden worden. Dit leidde tot een voorgenomen samenwerking om gezamenlijk een nieuwe spelcomputer uit te brengen: de Nintendo Playstation. In eerste instantie verliep de samenwerking tussen Sony en Nintendo voorbeeldig. Toen Nintendo er achter kwam dat Sony stiekem alle rechten op videogame-licenties van de Nintendo Playstation wilde claimen viel de samenwerking echter in het water. Nintendo nam contact op met het Nederlandse Phillips en sloot, achter de rug van Sony om, een nieuwe deal met de Eindhovenaren. Aangezien Sony en Phillips destijds elkaars grootste rivalen waren, gingen Sony en Nintendo met slaande ruzie uit elkaar. Deze gebeurtenissen leidden er vervolgens direct toe dat Sony besloot om zelfstandig de console-markt te betreden met hun Playstation-merk.

Hoeveel geld zou jij overhebben voor dit unieke stukje Nintendo-geschiedenis? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Valkyria Chronicles Remastered krijgt speciale fysieke versies

2

Nieuws Valkyria Chronicles Remastered krijgt speciale fysieke versies

24-08-2024

1

Rik

Wat speel je dit weekend? [24 augustus] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 augustus] 

24-08-2024

4

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

24 aug 24 om 18:56

#14218‍

3274 XP | 636 comments

Heb er ook nog 2 liggen, precies dezelfde. Staat alleen een ander logo op. Mogen voor de helft weg