Ys Memoire: The Oath in Felghana begin 2025 naar het westen

  • Nieuws

  • 3 jul 24 om 09:13

  • Erik

  • 0

Ys Memoire: The Oath in Felghana krijgt een westerse release. Het spel komt ‘begin 2025’ naar onder andere de Nintendo Switch.

Uitgever XSEED Games kondigt het spel aan met een trailer.

Ys Memoire: The Oath in Felghana is een HD-remaster van een PlayStation Portable-game uit 2010 (eerder verschenen in Japan op de PlayStation 2), wat weer een verbeterde versie is van Ys III: Wanderers From Ys (1989).

Er komt ook een fysieke ‘Refined Edition’ – deze bevat extra’s als een soundtrack, vier ansichkaarten, een sleutelhanger en een schoonmaakdoekje. De game is tussen 4 en 7 juli speelbaar op de Anime Expo in  Los Angeles, Verenigde Staten.

Ys III speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen uit de eerste twee delen af. Als hoofdpersoon Adol en zijn vriend Dogi aankomen in Dogi’s thuisstad Felghana, dan komen ze erachter dat kwade zaken daar de bewoners kwellen. Het is aan Adol om hier een stop op te zetten.

Deze nieuwe versie van The Oath in Felghana bevat het volgende:

  • Nieuwe toevoegingen en quality-of-life-verbeteringen, zoals meer moeilijkheidsgraden en een extra snelle ‘Turbo’-mode. Maar ook artwork van personages is opgefrist.
  • De stem van Adol Christin, de hoofdpersoon, is nu op bepaalde delen ingesproken, waaronder in het openingsgedeelte van de game.
  • Drie verschillende versies van de soundtrack (Original, PC-8801 en X68000) voor spelers om tussen te kiezen, allen geremastered.

Ys Memoire: The Oath in Felghana is in april 2023 al verschenen in Japan.

Afbeelding toont vroegtijdige bekendmaking Ys Memoire.

XSEED Games bevestigde zijn release per ongeluk vroegtijdig.

Uitgever XSEED Games bevestigde de westerse release per ongeluk afgelopen maandag al.

“Er is maar één dag nog om de demo’s voor Ys Memoire: The Oath in Felghana, Potionomics: Masterworl Edition en Corpse Party II: Darkness Distortion te spelen  – kom daarom naar Booth E-110 voordat de show eindigt”, schrijven ze in een nu verwijderd bericht op X. De tweet leek bedoeld voor zondag 7 juli, de laatste dag van Anime Expo 2024.

Ys is een RPG met de focus op actie. Op dit moment staat het tiende deel, Ys X: Nordics, op de planning voor een release in de herfst van 2024.

Dit bericht is voor het eerst geplaatst op maandag 1 juli, en geüpdatet bij de officiële aankondiging op 3 juli.

Bron: Gematsu

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Davide Soliani verlaat Ubisoft

3

Nieuws Davide Soliani verlaat Ubisoft

24-07-2024

3

Coen

Nieuw speelbaar personage voor Nickelodeon All-Star Brawl 2

0

Nieuws Nieuw speelbaar personage voor Nickelodeon All-Star Brawl 2

03-07-2024

0

Jeroen

Nintendo brengt fysieke Splatoon 3 + Uitbreidingspas-bundel uit

1

Nieuws Nintendo brengt fysieke Splatoon 3 + Uitbreidingspas-bundel uit

02-07-2024

1

Rik

Reageer als eerste!