Yooka-Laylee-remaster bevestigd voor Nintendo-platformen

  • Nieuws

  • 4 uur geleden

  • Erik

  • 1

Yooka-Replaylee, de remaster van het originele Yooka-Laylee, is officieel bevestigd voor een (aankomend) Nintendo-platform.

Playtonic Games bevestigt dit met een nieuwe trailer. Opvallend is dat hierbij de Nintendo Switch niet wordt genoemd: ze tonen enkel het Nintendo-logo. Mogelijk is de game (ook) in de maak voor de opvolger van de hybride console.

De remaster van Yooka-Laylee was in juni, tijdens Summer of Gaming, al onthuld. Behalve pc, werden overige platformen toen niet benoemd.

Wanneer Yooka-Replaylee precies uit gaat komen, is nog niet bekend. Er is echter wel een demo van het spel beschikbaar tijdens het Comic Con x EGX-event in Londen, tussen 25 en 27 oktober 2024. De game komt ook uit op Xbox Series X|S, PlayStation 5 en pc.

De remaster belooft onder andere een verbeterde besturing en camera, aangescherpte vaardigheden en nieuwe en geremixte uitdagingen. Daarnaast is er een nieuwe lik verf: naast de omgevingen, is Laylee een flink stuk donziger gemaakt.

Playtonic noemt de remaster “het resultaat van de groei van het bedrijf en de zaken die ze hebben geleerd”.

Het is niet voor niets dat ze dat zeggen: het originele Yooka-Laylee verscheen in 2017, onder meer voor de Switch, en werd wisselend ontvangen. In onze review schreef ik dat het meer een game was uit de jaren ’90, dan een ode eraan.

Die cryptische omschrijving moet wel betekenen dat ze ‘m ontwikkelen voor de Switch 2, toch? De game ziet er in ieder geval goed uit!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Eternights – Apocalyps en dating: een onverwachte combinatie

0

Review Eternights - Apocalyps en dating: een onverwachte combinatie

25-10-2024

0

Karina

Wat is de toekomst van de originele Switch?

0

Special Wat is de toekomst van de originele Switch?

25-10-2024

3

Karlijn

Releasetrailer van Potionomics: Masterwork Edition

0

Nieuws Releasetrailer van Potionomics: Masterwork Edition

24-10-2024

0

Karina

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

4 uur geleden

#14692‍

4171 XP | 786 comments

Het is opvallend dat ze idd niet precies benoemen welk Nintendo platform, maar dat ze in de tweet ook nog eens de ogen emoji naast Nintendo zetten. Ik denk zomaar dat het idd een Switch 2 titel is.

Microsoft en Sony hebben de trailer voor hun respectabele platform op hun youtube en twitter pagina staan, maar Nintendo heeft dit nog helemaal niet gedaan.