Xenoblade-maker Monolith Soft viert 25e verjaardag

  • Nieuws

  • Gisteren om 09:10

  • Dennis

  • 2

Monolith Soft blaast 25 kaarsjes uit! De maker van onder andere de Xenoblade-reeks werd op 1 oktober 1999 opgericht.

Zowel Monolith Soft zelf als Nintendo staan stil bij het jubileum. Op hun eigen website kijkt Monolith terug naar de afgelopen 25 jaar. CEO Hirohide Sugiura bedankt op de site alle klanten, partners, familie en spelers. Hij zegt dat de 25 jaar zowel lang als kort aanvoelen, en dat het bedrijf zich pas in de “Genesis”-fase begint en hij hoopt dat ze nog honderden jaren kunnen doorgaan. Het hele bericht (vertaald):

We willen graag al onze klanten bedanken die de games die we hebben uitgebracht hebben gespeeld en ervan hebben genoten, al onze partners, externe makers en andere gerelateerde partijen die ons hebben geholpen met onze productie, en al onze medewerkers en hun families.

Terugkijkend is het een lange maar korte 25 jaar geweest. Er zijn veel wendingen geweest, maar ik heb het gevoel dat de resultaten van het één voor één aanpakken en overwinnen van verschillende problemen ons hebben gebracht waar we nu zijn.

Vergeleken met toen we in oktober 1999 werden opgericht, hebben we het aantal medewerkers aanzienlijk uitgebreid, hebben we drie ontwikkellocaties en hebben we gewerkt aan een aantal grote titels, maar aan de andere kant denk ik niet dat we genoeg voldoening hebben gehaald uit ons succes of onze prestaties. Dit is iets dat we zullen blijven nastreven zolang Monolith Soft bestaat, en ik weet zeker dat dit niet iets is dat we voor altijd zullen kunnen bereiken.

Als Monolith Soft nog lang moet blijven bestaan, bevinden we ons nog steeds in de ‘Genesis’-fase. We nemen geen genoegen met de status quo, maar blijven streven naar hogere kwaliteit, zodat de geschiedenis van het bedrijf nog 100, 200 of 500 jaar doorgaat.

We willen u bedanken voor uw blijvende steun in de toekomst.

Op de speciale site zijn ook wallpapers voor je smartphone te downloaden van je favoriete Monolith-personage.

Nintendo of Japan deelt op YouTube een video met daarin de gamegeschiedenis van Monolith. Uiteraard komen de Xenoblade-games langs, maar ook het klassieke Baten Kaitos en de Wii-game Disaster: Days of Crisis.

Bij oprichting maakte Monolith Soft nog onderdeel uit van Bandai Namco. Diverse games uit die periode kwamen uit voor de PlayStation 2, zoals de populaire Xenosaga-reeks. In 2007 nam Nintendo Monolith Soft over, en sindsdien maken ze exclusief games voor de Nintendo-consoles. Met de drie Xenoblade Chronicles-delen zette Monolith Soft zich definitief op de kaart. Daarnaast sprong de gamemaker bij met het maken van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Wanneer de volgende game van Monolith verschijnt is een raadsel, maar dat ze er hard aan werken is geen geheim aangezien er al meerdere keren vacatures voor zijn verschenen. Misschien hebben ze wel iets moois klaar voor als de opvolger van de Nintendo Switch uitkomt? Op naar de volgende 25 jaar!

Wat is jouw favoriete Monolith Soft-game? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

0

Nieuws Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

02-10-2024

0

Erik

Hoofdafbeelding bij

1

Special 10 opvallende Nintendo Switch-games voor oktober 2024

01-10-2024

2

Erik

Sea of Stars kondigt update met lokale co-op aan

0

Nieuws Sea of Stars kondigt update met lokale co-op aan

01-10-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

Gisteren om 09:32

#14501‍

3016 XP | 556 comments

<3 <3 <3 

Een van mijn favoriete developers. Ongelofelijk wat voor kwaliteit zij eruit weten te krijgen. Ben mega benieuwd naar hun games voor de Switch 2. Op naar de volgende 25 jaar!

Fl@ppy

22 uur geleden

#14505‍

3319 XP | 645 comments

Het feit dat ze Nintendo helpen met grote projecten zegt wat voor kwaliteit ze kunnen leveren. Wat een toppers!

Mijn eerste game van hun die ik gespeelt heb is Baten Kaitos en ik hoop nog steeds dat ze die serie weer eens oppakken. Als ik het filmpje hierboven zie, heb ik aardig wat van ze gemist. Ook hiervan mogen ze voor mij wel remasters uitbrengen. Maar vooral hoop ik dat XC4 al lekker ver in ontwikkeling is. Ik zou het tof vinden als ze verder borduren op het einde van 3 en de nieuwe wereld aan ons kunnen tonen. Misschien zelfs wat personages terug laten komen.