Wii U Splatoon en Mario Kart 8 servers offline

Nintendo heeft de servers van Mario Kart 8 en Splatoon voor de Wii U offline gehaald wegens ‘dringend onderhoud’. Het Japanse bedrijf heeft kwetsbaarheden gevonden in de online servers van deze games en werkt aan een noodpatch. Het is nog niet duidelijk wanneer de patch klaar is.

Een Nintendo-dataminer genaamd OatmealDome tweette dat de kwetsbaarheid mogelijk verband houdt met een exploit waardoor aanvallers de console van een slachtoffer konden overnemen door simpelweg online met ze te spelen. Volgens OatmealDome was de kwetsbaarheid “vrijwel zeker” ENLBufferPwn, die Nintendo al zou hebben aangepakt door verschillende games op de Switch en zelfs Mario Kart 7 op 3DS te patchen.

Nintendo stopte in 2017 met het verkopen van de Wii U. De console heeft in zijn levensduur maar 13,56 miljoen exemplaren verkocht. De Wii U werd algemeen beschouwd als een mislukking en werd overtroffen door zijn opvolger, de Nintendo Switch.

Er wordt op dit moment nog steeds gewerkt aan de patch voor Mario Kart 8 en Splatoon voor de Wii U.

Wat vind jij ervan dat de servers van Mario Kart 8 en Splatoon ofline zijn gehaald? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Tweakers

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Digimon World: Next Order – Een RPG Tamagotchi

0

Review Digimon World: Next Order - Een RPG Tamagotchi

06-03-2023

7

Evelyne

Square Enix krijgt mogelijk nieuwe CEO

0

Nieuws Square Enix krijgt mogelijk nieuwe CEO

05-03-2023

3

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

6 mrt 23 om 08:08

#9072‍

5886 XP | 1090 comments

Verbaasd me ergens dat ze deze moeite nog nemen, eerlijk gezegd. Maar wel goede zaak natuurlijk. 

Tamadachi

7 mrt 23 om 12:00

#9086‍

5155 XP | 640 comments

Heel netjes dat Nintendo nog de moeite doet om de online Nintendo Network servers voor onder andere Mario Kart 8 en Splatoon (1) te onderhouden want deze worden toch nog steeds actief online gespeeld door de weinige Wii U spelers.