Wat spelen jullie dit weekend? [12 maart]

  • Nieuws

  • 12 mrt 22 om 13:30

  • Erik

  • 1

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Hebben jullie zin om naar een Nintendo-pretpark te gaan? Die droom komt (iets) dichterbij: in 2023 opent Super Nintendo World in de Verenigde Staten. Verder bracht The Big N fanfavoriet F-Zero X opnieuw tot leven op NSO+, is Gamescom dit jaar (eindelijk!) weer fysiek te bezoeken en vierden we Mar10 Day. Minder leuk was het nieuws dat Advance Wars 1+2 voor onbepaalde tijd werd uitgesteld – maar gezien de perikelen van tegenwoordig wel te begrijpen. Alle Monster Hunter-fans: vergeten jullie trouwens 15 maart niet het Monster Hunter Digital-event te kijken?

Opvallende releases deze week:

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

En dan zouden we bijna vergeten dat er ook een Princess Peach LEGO-set is aangekondigd!

Erik

Jongens, waarom ben ik niet eerder op het schip gestapt dat Xenoblade Chronicles: Definitive Edition heet? Ik ben nu een uurtje of 15 in de game, en ik blijf me maar verbazen. Iets wat deze game heel sterk doet, is je warm maken voor eindbazen. De slechteriken in deze game wil je ook echt even een flinke kop kleiner maken. Niks geen tamme sprookjesverhalen; de game is bij vlagen keihard. Heerlijk.

Jeroen

Ik heb afgelopen week Horizon Forbidden West afgerond op de PlayStation 4, en dan mag ik van mezelf aan een andere lange game beginnen. Dat is Triangle Strategy, waarvan ik op de launch die mooie Limited Edition heb gevonden. Ik ben er op het moment van schrijven nog niet aan begonnen, maar dat gaat zeker gebeuren. Daarnaast ben ik wel al begonnen aan het spelen van een game voor een recensie, en dat is Chocobo GP. Een Mario Kart-achtige game in een Final Fantasy-stijl? Dat past helemaal in mijn straatje!

Een funracer in de wereld van Final Fantasy ligt helemaal in het straatje van Jeroen!

Dreon

Ik ben me nog steeds volop in Triangle Strategy aan het storten, wat een toffe game. Ik ben al aardig op weg en ben dan ook reuze benieuwd waar het verhaal me nu weer heen zal brengen. Het spel forceert je regelmatig om verschillende keuzes te maken, sommige lijken wat minder belangrijk dan andere. Toch zijn er wel een paar belangrijke keuzes geweest die me echt op het puntje van mijn stoel hebben laten zitten. Wat een genot!

Willem

Het verboden westen op de ‘andere spelcomputer’ blijft mij roepen. Inmiddels al meer dan 40 uur later en ik vermaak mij nog steeds enorm. Echter heb ik vorige week een enorme lading aan 3DS spellen opgepikt en is Picross 3D – Round 2 super ontspannend als ik niet robots beschiet met mijn boog. Daarnaast hoop ik dit weekend eindelijk “What Lies in the Multiverse” af te ronden voor review. Die game is een aardige puzzel pixel platformer, dus als je nog een leuke zoekt, zet die zeker op je radar.

Volgens Willem moet je What Lies in the Multiverse zeker op je radar houden.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

2

Martijn

Square Enix reageert op negatieve Chocobo GP-feedback van fans

6

Nieuws Square Enix reageert op negatieve Chocobo GP-feedback van fans

12-03-2022

0

Erik

Nintendo stopt tijdelijk met verschepen naar Rusland

2

Nieuws Nintendo stopt tijdelijk met verschepen naar Rusland

12-03-2022

2

Icelos

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

12 mrt 22 om 13:53

#4021‍

5886 XP | 1090 comments

Ik WOU dat ik Chocobo GP kon spelen maar Square heeft dat idee mooi de grond in geboord met hun domme keuzes.

Maar goed in plaats daarvan speel ik door F-Zero X. Nog steeds een super geweldige racer en ik hoop echt dat Nintendo in de komende jaren eindelijk eens met een nieuw deel komt. Of op z'n minst GX op de Switch beschikbaar stelt in een HD jasje en online ofzo.