Square Enix reageert op negatieve Chocobo GP-feedback van fans

  • Nieuws

  • 12 mrt 22 om 14:44

  • Erik

  • 6

Fans hebben zich uitgesproken over de vele microtransacties in Chocobo GP. Square Enix heeft in een reactie belooft dat ze het systeem om zaken te ontgrendelen “vergevingsgezinder” maken.

“We hebben ook de instellingen rondom ‘prize level’ in de Chocobo GP-modus vergevingsgezinder gemaakt. We delen hier binnenkort meer details over. Bedankt voor het blijven ondersteunen van Chocobo GP”, schrijft het bedrijf op Twitter (vertaald).

Daarnaast geeft Square Enix 500 Mythril gratis aan iedere speler.

Season Pass doelwit van kritiek

De negatieve feedback gaat met name over de ‘Prize Pass’ van de game, een soort Season Pass. Hiermee kun je onder andere fanfavoriet Cloud Strife uit Final Fantasy VII ontgrendelen als racer. Echter levert dit volgens fans twee problemen op:

1. Het ontgrendelen kost heel veel tijd (als in uren en uren spelen)
2. Als je Cloud meteen wilt, kost je dat écht geld.

Omdat je voor de volledige versie al €49,99 betaalt, valt dit bij fans in verkeerde aarde. Onder andere Twittergebruiker TangoBunny sprak zich hierover uit, en laat zien dat Chocobo GP daarnaast ook verscheidene andere microtransacties bevat.

Chocobo GP bestaat uit een gratis Lite-versie, en een volledige versie voor €49,99. In de titulaire Chocobo GP-modus, speel je een toernooi met 64 spelers. Jeroen is op dit moment druk voor je aan de slag om te oordelen of het je tijd waard is.

Bron: Square Enix

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

0

Nieuws Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

14-05-2024

0

Kitty

EPOS H3 Hybrid – Sterk staaltje techniek

2

Review EPOS H3 Hybrid - Sterk staaltje techniek

12-03-2022

2

Mitch

Wat spelen jullie dit weekend? [12 maart]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [12 maart]

12-03-2022

4

Erik

Discussieer met ons mee! 6

Erik

12 mrt 22 om 15:01

#4022‍

5028 XP | 362 comments

Uit eigen ervaring met de game kan ik begrijpen waar de negatieve respons van fans wegkomt: als je gratis Cloud wilt ontgrendelen, vergt dit inderdaad een gigantische tijdsinvestering van de speler - denk aan dagen, zo niet weken, spelen.

Dit wordt benadrukt doordat je enkel progressie boekt met de Prize Pass door de Chocobo GP-modus te spelen, en niet bijvoorbeeld de Story Mode of een van de andere speelstanden. Wat het nog wat geniepiger maakt, is dat je door bepaalde stickers extra punten kunt scoren - en die zitten (na een tijdje) natuurlijk achter een paywall.

In Crash Team Racing Nitro-Fueled, waar ook zo'n systeem in zat, was dit veel vriendelijker en gemoedelijker. Natuurlijk moest je een paar online races doen om Spyro te ontgrendelen, maar je hoefde er niet dagenlang voor te spelen. En je hoefde er al helemaal geen geld voor te betalen. Hopelijk betekent de reactie van Square Enix dat ze hier écht iets aan doen, want de game zelf steekt leuk in elkaar.

Monokuma

12 mrt 22 om 16:25

#4024‍

807 XP | 137 comments

Het was pas toen ik de demo speelde dat ik erachter kwam dat dit spel microtransacties heeft.

Voor mij wordt dit een 'nee'.

Bestrafer

12 mrt 22 om 16:59

#4025‍

418 XP | 70 comments

Riekt een beetje naar play to win terwijl je al de volle mep betaalt. lever gewoon een goede game voor een goede prijs. 

Yosher

12 mrt 22 om 17:16

#4026‍

5940 XP | 1100 comments

Juist en dit is precies de reden waarom ik deze game niet speel. Deze 'feedback' lost ook totaal niks op naar mijn mening, sloop die microtransactie troep er gewoon uit, dat soort rotzooi heeft niks te zoeken in een premium game.

Echt enorm jammer want ik keek wel echt uit naar deze game, gezien FF IX een van m'n favoriete games ooit is en Vivi, Steiner en Alexandria hier allemaal inzitten. Gelukkig komt daar volgende week Nintendo met hun Mario Kart 8 DLC en deze week met F-Zero X, want van Chocobo GP wordt ik echt niet gelukkig.

Tief maar een end op met deze rotzooi, Square. Als jullie dit zo nodig moeten doen speel ik met alle plezier andere games.

rob1N

13 mrt 22 om 10:20

#4029‍

5436 XP | 1047 comments

Gewoon die game niet kopen. problem solved. Als het een pay-to-win systeem heeft, boycotten dan!

Theun

13 mrt 22 om 22:45

#4037‍

621 XP | 116 comments

Hoe denkt Twittergebruiker TangoBunny daarover?