Vijf voormalige Ubisoft-medewerkers gearresteerd wegens seksuele intimidatie

  • Nieuws

  • 4 okt 23 om 18:21

  • Rik

  • 1

In Frankrijk zijn vandaag en gisteren vijf voormalige Ubisoft-medewerkers gearresteerd door de politie. De arrestaties volgen op een onderzoek van een jaar naar vermeende seksuele intimidatie en andere misstanden binnen Ubisoft.

Onder de arrestanten bevinden zich onder andere voormalig CCO Serge H. & een voormalige VP Tommy F. De verdachten moesten Ubisoft al in 2020 verlaten toen de eerste aantijgingen openbaar kwamen. De Franse publicatie Libération kon toen na eigen onderzoek melding maken van ‘wijdverspreide pesterijen, intimidatie en discriminatie’ binnen de gelederen van het Franse gamebedrijf. Het parket van Bobigny, een district van de Franse hoofdstad Parijs, leidt het onderzoek. Een jaar na aanvang van hun onderzoek zagen zij genoeg gronden om over te gaan tot arrestatie van de verdachten. Hoewel de arrestanten formeel onschuldig zijn tot de rechter anders beslist, is het volgens de advocate van de slachtoffers een uitgemaakte zaak dat vooral Serge H. en Tommy F. herhaaldelijk over de schreef zijn gegaan. De zaak zou eveneens verder gaat dan de individuele aantijgingen. Volgens haar betreft het een systematisch probleem bij Ubisoft. Volgens een extern onderzoek dat Ubisoft in 2020 liet uitvoeren zou maar liefst 25% van hun werknemers slachtoffer of getuige van misstanden zijn geweest.

Yves Guillemot, oprichter en baas van Ubisoft, heeft nog niets laten weten naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat Ubisoft geen kennis heeft van het [juridische] dossier en zich daarom niet kan uitlaten over de zaak.

Denk jij dat deze arrestaties verdere gevolgen gaan hebben voor de interne werking van Ubisoft? Laat het ons weten in de comments.

Bron: Libération (Franstalig)

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Terugluisteren – Koopa Café Podcast live vanuit Hilversum

1

Podcast Terugluisteren - Koopa Café Podcast live vanuit Hilversum

05-10-2023

9

Dreon

Magische trailer en release datum voor Spells & Secrets

0

Nieuws Magische trailer en release datum voor Spells & Secrets

04-10-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Paul

5 okt 23 om 13:15

#11699‍

3804 XP | 659 comments

Laat dit het begin van het einde zijn. Wat een walgelijk bedrijf is het toch.