Verpakking Nintendo Switch voortaan 20% kleiner

  • Nieuws

  • 22 aug 22 om 00:48

  • Rik

  • 1

Nintendo heeft aangegeven de verpakking van de Nintendo Switch console voortaan kleiner uit te voeren. De nieuwe doos moet tot 20% kleiner worden dan de huidige verpakking.

Nintendo wil de verandering nog deze maand doorvoeren. Nintendo Switch consoles geproduceerd na augustus 2022 zullen dus te herkennen zijn op basis van hun verpakking. Het gaat om de verpakking van het originele Nintendo Switch-model. De verpakkingen van de Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch OLED model zullen vooralsnog onveranderd blijven.

De nieuwe verpakking (boven) ten opzichte van de oude verpakking (onder)

Nintendo hoopt met de kleinere verpakkingen te kunnen profiteren van een efficiënter vervoer van nieuwe consoles. Deze gevolgen zouden al merkbaar moeten zijn op de aanvoer van Nintendo Switches voor de verhoogde vraag rond de feestdagen. Vanwege de verlaagde transportprijs per console, zal Nintendo in aanloop naar de feestdagen ook meer vliegvervoer gaan inzetten. Vervoer per vliegtuig is sneller dan vervoer per vrachtschip, maar ook significant duurder. Tenslotte hoopt Nintendo tegemoet te komen aan milieubewuste klanten door te besparen op verpakkingsmateriaal.

Vind jij dit een goede zet van Nintendo of laat deze verandering jou koud? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nikkei via nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Bowser Tour brengt nieuwe versie Bowser Castle naar Mario Kart Tour

1

Nieuws Bowser Tour brengt nieuwe versie Bowser Castle naar Mario Kart Tour

22-08-2022

1

Rik

Downloadformaat Splatoon 3 kleiner dan verwacht

5

Nieuws Downloadformaat Splatoon 3 kleiner dan verwacht

22-08-2022

1

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Theun

22 aug 22 om 12:08

#6409‍

621 XP | 116 comments

Hehe, is mijn overbuurvrouw eindelijk overgehaald om ook een Switch te kopen. Die zat al jaren te wachten op de 20% kleinere doos.