Vergelijkingsvideo's van Wario's nieuwe stem tegenover Charles Martinet

Mario en een aantal van zijn vrienden hebben sinds Super Mario Bros. Wonder nieuwe stemmen. Ook Wario zal voortaan door iemand anders worden ingesproken, maar hoe klinkt deze in vergelijking met Charles Martinet?

 

Het duurt niet lang meer voordat je aan de slag kunt gaan met Wario Ware: Move it! Deze nieuwe titel in de Wario Ware-serie verschijnt aanstaande vrijdag. Nu Charles Martinet is gestopt als de stem van Mario, krijgen ook andere personages een nieuwe stem, waaronder Wario. Een goed moment om Wario’s oude en nieuwe stem eens met elkaar te vergelijken, moet GameXplain gedacht hebben. In een video hebben zij Wario’s nieuwe stemgeluid vergeleken met hoe Charles Martinet deze rol insprak. Je kunt de vergelijkingsvideo ook hieronder bekijken én beluisteren.

Charles Matinet Vs. Wario’s nieuwe stem

Het is nog niet bekend wie de nieuwe stemacteur voor Wario is. Hier wordt Wario’s stem in de intro van Wario Ware: Move it! vergeleken met Martinet’s stem in Wario Ware Gold (2018, Nintendo 3DS). Het lijkt alsof de nieuwe inspreker vooral Charles Martinet immiteert, maar het klinkt nog niet zo levendig of enthousiast zoals hij Wario insprak. Nu had Martinet natuurlijk vele jaren om zich volledig in de rol in te leven, dus daar valt bijna niet tegenop te boksen als vervanger. Toch lijkt de nieuwe stem het herkenbare geluid van Wario behoorlijk te benaderen.

En in het Nederlands…

Nu Nintendo meer inzet op synchronisatie in verschillende talen, is er ook een Nederlandse reclame voor Wario Ware: Move it! verschenen. Eerder was er al een trailer waarin de Nederlandse Wario-stem te horen was. In deze reclame horen we dezelfde Nederlands gesproken stem, die klinkt als stemacteur Sander de Heer. Je kent hem onder andere als de Nederlandse stem van meneer Krabs in SpongeBob SquarePants, maar hij sprak ook vele andere rollen in. Nu kan hij Wario’s stem toevoegen aan zijn repetoire. Wario Ware: Move it! verschijnt vrijdag, op 3 november 2023.

Wat vind jij van deze nieuwe stemmen voor Wario? Kun je jezelf wel vinden in de nieuwe interpretaties of had je het liever anders gehoord? Laat snel een reactie achter en ‘have a rotten day!’

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Stardew Valley screenshot

1

Media Stardew Valley-maker deelt meer content voor versie 1.6

31-10-2023

1

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch Online krijgt drie NES en Game Boy-titels in oktober 2023

4

Nieuws Nintendo Switch Online krijgt drie NES en Game Boy-titels

31-10-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 3

reporterdavid

31 okt 23 om 14:03

#11964‍

1211 XP | 241 comments

Engelse stem is top (vind m soms zelfs beter dan Martinet). Nl is ok, in de reclame mocht hij nog iets verder doordrukken om meer als Wario te klinken. Als Willem Nijholt nog leefde had hij denk ik ook een goede Wariostem kunnen doen of die stem van Geer en Goor.

Apenknul

31 okt 23 om 15:36

#11970‍

4086 XP | 769 comments

Beide versies zijn leuk vertolkt, dat geef ik eerlijk toe. Al speel ik geen WarioWare, ik kijk graag tegemoet naar een nieuwe Mario Kart met al deze nieuwe stemmen voor Mario, Luigi, Wario en dus mogelijk ook Waluigi.

rob1N

1 nov 23 om 10:09

#11975‍

5892 XP | 1137 comments

Het boeit me eerlijk gezegd geen ene reet. Waarom is men toch zo bezig met die Super Mario voice actors?