Trails-serie is de 8 miljoen verkopen voorbij

  • Nieuws

  • 11 aug 24 om 13:23

  • Rik

  • 1

Nihon Falcom heeft bekend gemaakt dat hun Trails-serie inmiddels meer dan 8 miljoen keer verkocht is.

Dit blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf. In januari van dit jaar gaf Nihon Falcom nog aan dat de serie 7,5 miljoen exemplaren had verkocht. Op 5 juli kwam The Legend of Heroes: Trails through Daybreak echter uit in het Westen, die kennelijk goed was voor minstens een half miljoen verkochte exemplaren.  De Trails-serie is een sub-serie van de The Legend of Heroes-serie en focust zich op de gebeurtenissen op het contintent Zemuria. In vier verschillende ‘Arcs’ komen de vier belangrijkste naties van dit continent aan bod. Het recent in het Westen uitgekomen Trails through Daybreak vormt de start van de Calvard Arc. Dit verhaal zal in 2025 doorgaan in The Legend of Heroes: Trails through Daybreak II en in ‘The Legend of Heroes: Kai No Kiseki – Farewell O’ Zemuria’. Deze laatste titel heeft vooralsnog alleen een Japanse titel en geplande release, maar zal zeer waarschijnlijk ook naar het Westen komen. Nihon Falcom beloofde recent nog het vertaal-proces voor hun Westerse releases verbeterd te hebben, wat snellere releases in het Westen moet opleveren.

Trails through Daybreak is de meest recente Westerse release in de serie.

Einde van een tijdperk

De Trails-serie komt overigens bijna ten einde, maakte de directeur van Nihon Falcom vorige maand bekend. Het bedrijf heeft al zo’n 80 tot 90% van het verhaal dat ze willen vertellen in de serie voltooid. Fans kunnen wel gerust zijn: er zitten nog een handvol games in de pijplijn, mogelijk zelfs in de vorm van een laatste vijfde Arc. Hiermee lijkt het zo goed als zeker dat de Trails-serie voor zijn einde ook de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren zal behalen. Het Trails-universum is nauw met elkaar verweven. Verschillende personages en gebeurtenissen overlappen in de verschillende games en Arcs. Dit maakt de Trails-serie populair bij zijn fans, maar moeilijk om in te stappen voor nieuwe spelers vanwege de vereiste voorkennis. Het recent verschenen Trails through Daybreak werd ontwikkeld met de intentie om een makkelijk instappunt te zijn voor nieuwkomers.

Ben jij een van de 8 miljoen Trails-klanten? Laat ons dan weten wat jouw favoriete deel is in de comments!

Bron: Nihon Falcom via Noisypixel.net

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Team Rijst wint Splatoon 3’s Splatfest over eten

0

Nieuws Team Rijst wint Splatoon 3's Splatfest over eten

12-08-2024

0

Dennis

Sonic X Shadow Generations krijgt zijn eigen manga

0

Nieuws Sonic X Shadow Generations krijgt zijn eigen manga

10-08-2024

2

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

anju

11 aug 24 om 17:29

#14140‍

16 XP | 2 comments

Trails wacht nog een beetje op een doorbraak zoals Persona of de Tales of-serie. Ben benieuwd of dat nog lukt voordat de serie ten einde is. 😵‍💫