Tomb Raider-games meer dan 100 miljoen keer verkocht

  • Nieuws

  • 6 dagen geleden

  • Rik

  • 0

De Tomb Raider-serie heeft inmiddels al meer dan 100 miljoen games verkocht. Dit laat Tomb Raider-eigenaar Crystal Dynamics weten.

Crystal Dynamics bracht het bericht naar buiten via hun X-account. In de begeleidende tekst refereerden ze naar de verjaardag die de serie volgende maand viert. Toch besloot Crystal Dynamics naar eigen zeggen alvast ‘een vervroegd verjaardagsfeestje te vieren’ ter gelegenheid van de mijlpaal van 100 miljoen verkochte Tomb Raider-games.


Tomb Raider

Tomb Raider werd in 1996 bedacht door Toby Gard en volgt de avonturen van een van gamings Grande Dames: Lara Croft. Croft is een Britse archeologe die als een vrouwelijke Indiana Jones avonturen beleeft in ruïnes over de hele wereld. Naast de populaire actiespellen verscheen Tomb Raider ook in andere media. Zo kropen Angelina Jolie (in 2001 & 2003) en Alicia Vikander (2018) in de huid van Lara Croft voor grote bioscoopfilms en verscheen er twee dagen geleden nog een nieuwe animeserie van Tomb Raider op Netflix.

Op Nintendo Switch is sinds 14 februari 2024 een Remaster-collectie van de eerste drie Tomb Raider-games beschikbaar. Gisteren werd bekend dat het vierde, vijfde en zesde avontuur van Lara Croft een vergelijkbare remaster krijgt op 14 februari 2025.

Heb jij ooit een Tomb Raider-game gespeeld? En zo ja, wat is jouw favoriete avontuur van Lara Croft? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Waarschuwing: Super Mario Party: Jamboree is gelekt. Pas op voor spoilers!

1

Nieuws Waarschuwing: Super Mario Party: Jamboree is gelekt. Pas op voor spoilers!

12-10-2024

1

Rik

Europa – Genieten met korte teugen

0

Review Europa - Genieten met korte teugen

11-10-2024

1

Rik

Reageer als eerste!